Blog Gespot De mooiste ster aan de hemel

De blog die deze week in de spotlights staat, vind ik zelf een hele bijzondere. Ik ken De mooiste ster aan de hemel en blogger Sophie nog niet zo lang, maar ze hebben iets waardoor je meteen op je gemakje met een kop thee wilt rondkijken en vooral: wilt meeleven. Bovendien verdient Sophie het ontzettend om in de schijnwerpers te worden gezet, dus des te fijner was het voor mij om deze editie van de rubriek in elkaar te zetten!

De mooiste ster aan de hemel

Sophie is begonnen met bloggen op De mooiste ster aan de hemel na het overlijden van haar vader: ze wilde mensen graag laten zien hoe het echt is om iemand te verliezen van wie je heel veel houdt en om daarna verder te gaan met je leven, dat natuurlijk compleet veranderd is. Inmiddels schrijft ze nog regelmatig over haar vader en het leven zonder hem, maar ze schrijft veel meer over… nou ja, eigenlijk over alles wat haar gelukkig maakt. Je vindt er heel veel dagboekfragmenten die heel eerlijk en tegelijkertijd heel leuk en vrolijk geschreven zijn, maar ook veel stukjes over persoonlijke groei en haar persoonlijke lifestyle.

Wat ik zo mooi vind aan deze blog, is een combinatie van de levenslust die van het scherm spat – in bijna elk artikel zit een foto van een stralende Sophie en dat werkt aanstekelijk – en de eerlijkheid waarmee ze schrijft over haar leven. Zo geeft ze volmondig toe dat haar verjaardag helemaal niet iets was om naar uit te kijken en verplaatst ze zich in haar moeders schoenen met het oog op het overlijden van haar vader. Ik vind het prachtig en heel bijzonder om te zien hoe ze sterker wordt van wat ze heeft meegemaakt en hoe ze met haar blog eigenlijk – zeg het vooral als ik het mis heb, Sophie! – haar vader een belofte doet om toch vooral te genieten van het leven en er wat van te maken, zelfs zonder hem. Ze schrijft op een manier dat je gelooft dat ze graag zo positief mogelijk wil zijn, maar tegelijkertijd ook af en toe heel verdrietig is en dat dat ook helemaal niet erg is.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Interview met Sophie

Sophie bleek ook in het echt een ontzettend leuke en lieve meid te zijn, want toen ik haar mailde voor het interview was ze meteen superenthousiast!

 1. Je blogt op een heel persoonlijke manier, met veel dagboekfragmenten. Wat betekent het voor je om zo persoonlijk te bloggen?

Ik vind het heeerlijk om zo van me af te kunnen schrijven. Een luisterend oor vinden is niet makkelijk als je zoiets hebt meegemaakt. Heel veel mensen weten namelijk niet goed hoe je om moet gaan met een rouwend persoon. Wat misschien niet veel mensen weten is dat ik trouwens helemaal niet goed kan verwoorden wat ik denk en voel als ik moet praten, schrijven gaat me veel beter af!

 1. Je schrijft ook veel over het overlijden van je vader. Helpt je blog je om er (beter) mee om te kunnen gaan?

Het is voor mij heel erg fijn om gedachtes op een rijtje te zetten en om ze overzichtelijk te krijgen. Ik kan het wat meer een plekje geven doordat ik er over blog. Het helpt me niet per se om er beter mee om te gaan maar ik heb zo in ieder geval wel een uitlaatklep voor al mijn gevoelens. Dat is erg fijn.

 1. Je bent begonnen met bloggen om te laten zien wat het met iemand doet om een dierbare te verliezen. Draait je blog daar nog steeds om?

Nee, niet het is niet meer het hoofddoel van mijn blog. Mijn blog is samen met mij gegroeid tot een nieuwe fase in het rouwproces.  Ik denk dat mijn lezers dan ook echt met mij groeien in de verschillende fases die ik nog tegemoet ga komen!

 1. Je blog heet De mooiste ster aan de hemel. Blog je bewust voor je vader of is het meer symbolisch?

Ik blog niet voor mijn vader, dat zou hij volgens mij helemaal niet willen! Hij houdt er namelijk niet zo van om in de ‘spotlights’ te staan. De mooiste ster aan de hemel staat wel voor mijn vader, verder ben ik een denker, dromer en wil ik overal het beste uithalen. De mooiste ster aan de hemel staat dus ook voor die dingen die bij mij passen als persoon.  Met mijn blog hoop ik ooit ook nog eens te bereiken dat er mensen nog even blijven hangen om verder te lezen, net zoals je die paar seconde langer kijkt naar die ene mooiste ster aan de hemel.

 1. Wat is het beste advies dat jij aan mede-bloggers zou willen geven?

Blijf  zo dicht mogelijk bij jezelf! Je kan hierdoor de beste stukken schrijven én volgers leren hierdoor je echte jij kennen. Hoe fijn is het als je 100% jezelf kan zijn!?

Dankjewel voor je mooie antwoorden Sophie, en blijf vooral zo mooi schrijven zoals je doet!

Kende jij De mooiste ster aan de hemel al? En zou jij bloggen over het verlies van een dierbare?

You may also like...

2 Comments

 1. Ah wauw, wat heb je er een onwijs lief stuk van gemaakt. Ik kan het bijna niet geloven al je lieve woorden! Dankjewel 😀 Mijn dag is gemaakt met dit superlieve artikel en het stralende zonnetje door het raam. <3
  Sophie onlangs geplaatst…Genoten in MallorcaMy Profile

 2. Wauw, wat een mooi artikel! 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Mijn vakantie naar Gran CanariaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]