By Dagmar Valerie

De donderdag staat op Vivians Vocabulaire helemaal in het teken van bloggen en schrijven: de ene week een artikel met tips of een mening daarover en de andere week een editie van Blog Gespot, waarin ik een van mijn favoriete bloggers in het zonnetje zet! Na Lisanne en Dina is het deze week de beurt aan Dagmar van By Dagmar Valerie: een supergezellige lifestyleblog van een meisje dat, jawel, chronisch ziek is.

By Dagmar Valerie

Ik weet niet meer precies hoe ik Dagmar heb ontdekt: volgens mij simpelweg via Bloglovin’ en ook omdat ik zag dat ze op andere blogs regelmatig genoemd werd. Tijd dus om een kijkje te nemen! Ik was eigenlijk meteen verliefd op haar site toen ik er kwam: niet omdat de lay-out heel bijzonder is (die is juist mooi strak en stijlvol) maar gewoon door de hele vibe die ik van de site krijg. Vanuit de sidebar lacht Dagmar je met een stralende – echt, ze straalt van oor tot oor! – glimlach toe en als je gaat rondsnuffelen op haar blog zie je dat alles gewoon heel gezellig is, bijna knus. Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, maar Dagmar is het type blogger dat je maar wat graag als vriendin wilt hebben omdat het zo’n leuk mens is!  Ze heeft fibromyalgie en CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) maar dat speelt eigenlijk geen rol op haar blog: ze wil juist graag laten zien hoe ze van haar leven geniet als blogger, als jonge vrouw met haar droombaan als marketer bij een trendy uitgeverij en als iemand die gewoon midden in het leven staat. Ze is enorm positief en laat zich echt niet snel uit het veld slaan. Ontzettend mooi om te zien!

Dagmar schrijft op haar blog over van alles en nog wat: boeken en films, haar werk, lifestyle-events, beauty en fashion én over de manier waarop ze in het leven staat. Ze heeft kort geleden zelfs de Groeifactor-challenge in het leven geroepen, waarbij het draait om tien weken lang te werken aan je persoonlijke groei. Ik moet er nog mee aan de slag gaan – binnenkort komen hier artikelen over online! – maar ik vind het in ieder geval al superleuk.  Sowieso vind ik gewoon haar schrijfstijl het allerleukste aan haar blog, en bij de artikelen die ze schrijft over haar werk bij de uitgeverij kan ik ook altijd heerlijk mijn hart ophalen.

Interview met Dagmar

Dagmar

Het zou nogal een understatement zijn om te zeggen dat Dagmar enthousiast was toen ik haar vroeg mee te doen met deze categorie: zoals we van haar gewend zijn, liet ze heel vrolijk merken dat ze het erg leuk vond!

 1. Je bent chronisch ziek, maar toch merk je daar weinig van op je blog. Kies je er bewust voor om het niet centraal te stellen? En waarom?

Ik ben inderdaad chronisch ziek, ik heb fibromyalgie en CVS (chronisch vermoeidheid syndroom), maar in mijn eigen leven staat mijn ziek zijn ook niet centraal. Ik focus mij veel liever op wat wél lukt, omdat dit energie geeft en ik word omringd door geluksmomenten en lichtpuntjes. En ik ben heel dankbaar voor alles wat ik mag doen. Ik ben dagelijks bezig met zoveel geweldige projecten en ik heb ontzettend leuk werk (ik werk als marketeer bij een uitgeverij), maar ook veel lieve vrienden en familie waardoor ik niet de focus wil leggen op de momenten dat het even minder gaat. Dat doe ik immers in het ‘offline leven’ ook niet. Niet elke dag verloopt fantastisch qua gezondheid, maar het is de kunst om je te focussen op wat lukt in plaats van wat minder gaat. Daar krijg je een energieboost van!

 1. Als ik je blog lees, krijg ik een enorm levenslustige vibe, klopt dat ook?

Wat een geweldig compliment dankjewel! Ik heb zelf ook ontzettend veel zin in het leven en ik word graag verrast door het dagelijkse wat op mijn pad komt. Daar geniet ik volop van, het is enkele jaren terug heel anders geweest. Ik was toentertijd echt een kasplantje en heel afhankelijk van anderen. Ik kon niet meer naar school, moest geholpen worden met aankleden en was alles behalve zelfstandig omdat ik daar geen energie voor had en met veel pijn moest leven. Die levenslustige vibe is er wel altijd al geweest, maar kon er heel lang niet uitkomen. Nu, ongeveer vijf jaar later, leef ik het leven waar ik vroeger altijd van droomde! Ook heb ik een superlieve vriend waarmee ik samenwoon en als ik ’s ochtends word gewekt door een knorrende kat van blijdschap en fluitende vogeltjes, dan kan ik niet wachten om te achterhalen wat die dag mij gaat brengen!

 1. Wat is het beste dat je blog je gebracht heeft?

Wauw, heb je even? Dat is een méga lange lijst. Maar het aller allermooiste? Dat zijn mijn lieve vriendinnen die ik dankzij onze blogs heb ontmoet en we zijn nu inmiddels twee onafscheidelijke jaren verder. Zij zijn stuk voor stuk echt goud waard! En de allerliefste reacties op mijn blog vind ik ook onbetaalbaar. Dan word ik wakker en staan er al stralende woorden op mij te wachten die achtergelaten zijn door lezeressen. Het is toch onwijs bijzonder dat er lieve meiden en vrouwen zijn die de moeite en tijd nemen om te reageren en heel graag een bezoekje brengen? Dat blijft voor mij echt magisch, elke reactie weer! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bijzondere events, de persreisjes naar o.a. Gent en Milaan… Geen woorden voor!

 1. Als je één ding anders had mogen doen sinds je bent begonnen met bloggen, wat zou dat dan zijn?

Dit vind ik een lastige vraag, want ik kan eigenlijk niet iets concreets bedenken wat ik echt anders zou willen doen. Ik denk namelijk dat het allemaal zo had moeten lopen om te komen waar ik nu mag staan. Natuurlijk is niet elke keuze of stap even slim geweest, had ik sommige situaties anders aan kunnen pakken of eerder kunnen beginnen met dit of dat, maar uiteindelijk maakt het je allemaal sterker en leer ik elke dag nog bij. Bloggen is een hele innovatieve en veranderende omgeving waarin ik nooit ben uitgeleerd.

 1. Wat is het beste advies dat je kunt geven aan medebloggers?

Als je blogt met passie en plezier dan is het voelbaar in elk stukje op je blog. Of het nu in de foto’s zit of in de tekst van het artikel: als lezer proef je het. Blijf dichtbij jezelf want je bent ontzettend mooi zoals je bent!

Passie en plezier zijn zeker in Dagmars blog terug te vinden! Volg jij haar al?

You may also like...

8 Comments

 1. Wat een mooi interview. 🙂 Ik vind Dagmar echt heel erg fijn om te volgen!

 2. Wauw ik zit hier met tranen in mijn ogen, wat heb je er toch een geweldig mooi geheel van gemaakt! Ik voel mij echt vereerd, dankjewel voor je prachtige woorden en you made my day! Wat een mooie foto ook met het boek van Moyes erbij, wauw ik ben echt sprakeloos! Je hebt echt een hart van goud, dankjewel voor het prachtige artikel ik ben er zo door geraakt <3

 3. Mooi om te lezen! Ik ken Dagmar persoonlijk en ze is echt een schat van een meid. In het echt net zo lief en leuk (misschien nog wel leuker!) dan hoe ze op haar blog overkomt. 😀 Zo leuk dat je haar hebt geinterviewd, mooie vragen!

 4. Wat een mooi interview! Ik ken en volg Dagmar’s blog al een tijdje en ik geniet ontzettend van al haar verhalen. Leuk dat je elke donderdag een artikel over bloggen online zet. Ik kende je blog nog niet, dus ga zo even rondsnuffelen! Eerst lekker eten! 🙂

 5. Wat een ontzettend leuke rubriek! Zo fijn en leuk geschreven. Wauw, hier kom ik vaker voor terug!

 6. Echt super leuk om dit mooie interview met Dagmar te lezen! Net als Emilia al zegt: ze is in het echt net zo als op haar blog 😀

 7. Ik volg haar nog niet, maar waarschijnlijk ga ik dat wel doen. Haar antwoord op je eerste vraag sluit perfect aan bij mijn eigen ingesteldheid. Ik heb een averechts lichaam, maar eigenlijk focus ik me veel liever op de dingen die ik wel kan doen. Daardoor komt mijn gezondheid eigenlijk niet aan bod op mijn blog. Niet dat het een geheim moet zijn, maar ik vind het veel leuker om het over boeken te hebben, of creatieve zaken, lekkere receptjes, leuke afspraakjes met lieve vriendinnen, …

 8. Wat een leuke categorie. Dagmar is inderdaad een hele leuke energieke en enthousiaste dame die er altijd voor kan zorgen dat je een lach op je gezicht krijgt en ze geeft je altijd net dat beetje extra zelfvertrouwen dat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]