Blogaholic

Waar moeten bloggers waardevolle tips en ideeën vandaan halen? Als je gaat zoeken, kom je al snel uit bij adviezen voor zakelijk of professioneel bloggen: helemaal niet bruikbaar voor de gemiddelde hobbyblogger die gewoon een beetje wil ontdekken hoe het bloggen in elkaar steekt. Dat is wat Laura constateerde en dat was ook meteen de aanleiding voor haar om haar inmiddels populaire blogplatform Blogaholic.nl te starten. Een digitale blogbijbel voor velen, waaronder ikzelf: tijd om deze superfijne blog eens onder de loep te nemen en de blogger erachter in het zonnetje te zetten!

Waarom Blogaholic zo’n waardevolle blog is

Bloggers handvatten en een duwtje in de goede richting geven, in jip- en janneketaal met heldere voorbeelden en bruikbare tips. Dát is wat Laura nastreeft met haar blog – en het lukt haar heel goed! Ik ontdekte Blogaholic in een periode dat ik naarstig op zoek was naar manieren om het bloggen wat serieuzer (maar nog steeds hobbygericht) aan te pakken en via een andere blog kwam ik er terecht: één blik op de content en ik was hooked. Niet alleen ziet de site er superfijn uit met lekker frisse en toch stoere kleurtjes en een heldere indeling, ook is Laura’s schrijfstijl heel prettig leesbaar. Haar artikelen zijn nooit te lang, maar gewoon direct en bruikbaar. Bovendien bespreekt ze alle ins en outs van het bloggen die ook maar enigszins nuttig kunnen zijn en daardoor ben je gewoon goed op de hoogte. Maar vooral: het zijn tips waar je écht iets aan hebt, tips waardoor je zin krijgt om aan het werk te gaan, tips die je laten zien hoe waardevol bloggen is en hoe waardevol jouw blog dus kan zijn! Als je echt serieus en vooral enthousiast wilt bloggen, dan is Blogaholic.nl simpelweg een heerlijke site om op rond te struinen: je leert er altijd wat van!

Inmiddels schrijft Laura op minder regelmatige basis – ook wel logisch, want met zo’n specifieke niche raakt de ideeënstroom toch een keer uitgeput – maar Blogaholic is hét voorbeeld van een blog die prima functioneert op de kracht van waardevolle, ook minder recente content. Het is content die eindelijk je prangende (hulp)vragen over bloggen beantwoordt en die blijft hangen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het artikel over hoe je wél reacties krijgt op je artikelen (biedt meteen inzicht in de soorten bezoekers die je hebt) of naar het stuk over wat je moet vragen voor een gesponsord artikel (een vaak gestelde vraag in Facebookgroepen voor bloggers).  En wat dacht je van een artikel over de ideale lengte van een blogpost of over het voorkomen van schrijffouten? O, en laten we haar superhandige systeem voor de blogplanning niet vergeten! Haar blogplanner kan je écht heel veel verder helpen in het bloggen.

Interview met Laura: ‘De enige misstap is teveel blogs hebben’

Laura

Maar… zo’n goedlopende blog over bloggen runnen is niet altijd even makkelijk. Hoe doe je dat? Wat gebeurt er als de ideeën opraken? Waar haal je de kennis vandaan? Daar was ik heel erg benieuwd naar, en dus interviewde ik Laura over het antwoord op deze en andere vragen!

 1. Blogaholic is een favoriet medium geworden voor blogtips en bloginformatie onder bloggers. Wat vind je ervan dat je echt kunt inspireren en overdragen met je blog?

Ja, wat vind ik daar eigenlijk van? Ik vond het gewoon leuk om mijn kennis te delen en startte Blogaholic redelijk impulsief. Ik claimde een domein en binnen twee dagen was de site live. Zonder verwachtingen. Ik vind het enorm leuk dat mensen er zo enthousiast over waren en nog altijd zijn. En bovenal dat ze er iets van leren!

 1. Waar heb je zelf alles geleerd wat je weet over het bloggen? Of is het puur ervaring?

Een combinatie van gewoon doen en mijn ervaring in de online media. Ik ben ooit in iWeb begonnen met bloggen en rond 2009 heb ik de overstap gemaakt naar WordPress, toen nog echt als online dagboek. Maar in 2010 startte mijn fotografie-websites op en had ik veel meer belangen bij een goede website en blog. Zoekmachine-optimalisatie was opeens belangrijk en toen begon het verdiepen. Daarnaast heb ik 13 jaar bij Nederlands grootste online uitgever gewerkt en nu ben ik online content marketeer bij een reisorganisatie. Ook dat zorgt voor voldoende kennis en ervaring!

 1. Met al jouw kennis en ervaring stel je vast hoge eisen aan je eigen favoriete bloggers. Wat beschouw jij als een goede blog(ger) en wanneer haak je af?

Oh, echt afhaken doe ik niet snel. Wel zijn er dingen waar ik me aan kan ergeren. Een onrustig design. Geen gebruik van witregels en leestekens. Liefst zie ik nog tussenkopjes ook, lekker makkelijk te scannen. Ik haak wel af als mensen onrechtmatig verkregen beeld gebruiken overigens. En ik ben zelf trouwens geen fan van ellenlange fotodagboeken. Dat heb ik na een paar foto’s gezien, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mij.

 1. Heb je zelf wel eens misstappen gemaakt in het bloggen? En met welke beslissingen omtrent het bloggen ben je nog steeds hel blij?

De enige misstap is teveel blogs hebben. Qua tijdmanagement gaat het dan wel eens mis. En dat betekent dat er soms ook minder nieuwe blogs komen op Blogaholic. Belangrijker vind ik echter de kwaliteit van de content. Dat staat altijd voorop! Verder word ik gewoon blij van schrijven en dus van bloggen. Of dit nu voor mijn werk is, mijn fotografiebedrijf of Blogaholic.

 1. Op je blog staan talloze tips en adviezen, dus ik stel deze vraag op een iets andere manier: wat vind jij dat bloggers absoluut niet zouden moeten doen?

Denken dat je binnen no time een groot bereik hebt opgebouwd als je net begint. Geen eigen beeld of rechtenvrij beeld gebruiken, maar inbreuk maken op het auteursrecht van de fotograaf.

Hebben jullie wel eens gebruik gemaakt van de tips van Blogaholic?

You may also like...

8 Comments

 1. Blogaholic vind ik ook een fijne site! Vooral toen ik pas aan het bloggen was keek ik daar best veel op. Nu ook soms nog wel eens! Ik ben het zeker eens met dat kwaliteit van de content heel belangrijk is trouwens. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #48 | Weekend weg, Langevelderslag & Pats verjaardagMy Profile

 2. Nee, ik heb eigenlijk nooit gebruik gemaakt van Laura haar tips, maar ik ga haar website zeker eens bekijken!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Bloggen, wel inspiratie, even geen tijdMy Profile

 3. Ik volg haar blog ook, ze geeft altijd heel bruikbare tips!
  Annelies onlangs geplaatst…Gewoon Gelukkig #4My Profile

 4. Wauw dit is echt vét handig 🙂 Dankjewel! Ik ga het even opslaan zodat ik het nog eens terug kan lezen. Dit is echt zo’n blogpost die als naslagwerk volgens mij perfect is.
  Melle onlangs geplaatst…Vrijdag Kiekdag | Ontbijten in bed, nieuw speelgoed en jij bent getuige van een verrassing!My Profile

  1. Superleuk, ja haar blog is écht heel handig inderdaad!

 5. Ik vind Blogaholic fantastisch en volg haar dan ook al een tijdje 😀
  Jessica onlangs geplaatst…Puzzel & Win | Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas!My Profile

 6. Ja ik volg Blogaholic en vind dat Laura goede en duidelijke tips geeft. Zij is eerlijk en recht door zee en daar hou ik wel van.
  Marion onlangs geplaatst…De broekriem aantrekkenMy Profile

 7. Bedankt voor deze gouwe tip, ik heb gelijk blogaholic gebookmarked!
  Armande onlangs geplaatst…Keltische symbolen en hun betekenisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]