A Cup of Life

Ik vind het tegenwoordig echt steeds leuker om een middagje te bloggen en ondertussen lekker door mijn Bloglovin’-feed te scrollen en de nieuwe artikelen bij te lezen. Het lukt me goed om het kaf van het koren te scheiden wat betreft blogs die ik leuk vind: momenteel geniet ik echt van de posts van elk van de blogs die ik volg en dat is me heel veel waard, want regelmatig heb ik er heel veel aan of is het gewoon hele fijne ontspanning. In die laatste categorie valt de life(style)blog van Shifra: A Cup of Life. ‘The best things in life are handmade!’

A Cup of Life: heerlijk vrolijk en sprankelend

Ik kwam terecht bij A Cup of Life op aanraden van Anouk, en hoewel het me eerst niet echt iets voor mij leek – ik volgde toen nog niet veel lifestyleblogs, nu wel! – ben ik toch blijven hangen en inmiddels is het een blog die ik heel graag bezoek. Shifra Jumelet (23) schrijft sinds 2013 dagelijks over van alles en nog wat: interieur, koken, beauty, fashion en lifestyle, alles overgoten met een ontzettend vrolijk en inspirerend DIY-sausje. Ze helpt je om allerlei dingen te knutselen die je dagelijks leven net wat leuker kunnen maken, ze deelt zondig lekkere recepten waardoor je spontaan zin krijgt om in een keukenprinses te veranderen en laat regelmatig iets van haar heel persoonlijke stijl zien. Daarnaast vind je ook regelmatig vrolijke vlogs en soms bijzonder treffende persoonlijke stukjes.

Wat ik zo leuk vind aan A Cup of Life? Zonder twijfel de algemene frisse, aanstekelijk vrolijke sfeer! Shifra’s schrijfsels zijn geen zware kost, maar heerlijk om gewoon lekker te lezen ter ontspanning. Het zijn stukjes waar je vrolijk van wordt en waarvan je zin krijgt om van alles en nog wat te gaan doen, of het nou iets te maken heeft met koken of met knutselen. De toon is lekker eerlijk en oprecht, en vooral authentiek: Shifra laat zien wie ze is en wat haar blij maakt, en dat steekt je aan! Op het gebied van DIY vind ik haar artikel over het maken van een receptenboek en hartjesslingers onwijs leuk, en verder schreef ze onlangs een heel mooi stuk over omgaan met negativiteit. En verder ben ik helemaal dol op de supervrolijke foto’s die altijd in de artikelen staan: ze lijkt me zo’n onwijs leuke meid!

Enn… dat is ze ook, want ik mocht haar interviewen en ze was hartstikke enthousiast!

Shifra: ‘’Wees de blog die je zelf zou willen lezen!’’

Shifra

 1. Je blog heet A Cup of Life: wat is het verhaal achter die superleuke naam? Wil je je lezers letterlijk ‘’een kopje leven’’ aanbieden?

Ha, ja, een beetje wel! Ik wilde een beetje een algemene naam, zodat ik mij niet van tevoren teveel vast zou binden aan één niche. Een kopje van het leven vond ik wel leuk! Mijn blog is maar een klein deel, een kopje, van het leven!

 1. Op foto’s en door je schrijfstijl straal je enorm veel levenslust en vrolijkheid uit. Ben je ook daadwerkelijk zo gelukkig en in hoeverre komt dat geluk uit je blog?

Weet je dat ik mij er nooit bewust van ben geweest dat ik blijkbaar energie of levenslust uitstraalde, totdat ik de blog begon? Daar begonnen steeds meer lezers het te zeggen en zo ben ik mij er een beetje bewust van geworden. Maar ik was op de blog gewoon wie ook offline was. En het grappige was dat Hans (mijn man) toen vertelde dat dat de eigenschap is waar hij zo verliefd op is geworden. (Gek genoeg wist ik dit dus niet! Haha. En ik maar denken dat het mijn looks of intelligentie was.. ;-)) Maar ja, ik ben dus offline ook zo! En dat betekent niet dat mijn leven alleen maar uit vrolijk kleurtjes en unicorns bestaat. Integendeel er gebeuren genoeg vervelende dingen. Maar ik denk heel optimistisch, bewust en onbewust.

 1. Je schrijft over verschillende lifestyleonderwerpen: wat vind je het leukste om over te schrijven en waarom?

Mijn focus ligt vooral op DIY! Daaromheen schrijf ik over recepten, omdat het weer een andere vorm van zelfmaken is. Ik vind het allebei heel erg leuk om te doen. Bakken en koken biedt ontspanning, maar DIY is echt mijn passie. Het geeft mij een kick als er weer een mooi project echt is gelukt. En ik vind het waanzinnig om te zien als ik andere mensen geïnspireerd heb om zelf thuis ook aan de slag te gaan.

 1. Stel dat je met één van jouw favoriete lifestylebloggers van plaats mocht ruilen, wie zou dat dan zijn en waarom en wat zou je doen?

Mag het een Amerikaan zijn? Ik zou graag een weekje (niet langer hoor!) willen ruilen met Emily Henderson! Zij is in mijn ogen een hele getalenteerde stylist, ik ben groot fan van haar. Ik zou het leuk vinden een weekje met haar team op te trekken en samen met hen mooie kamers te stylen.

 1. Wat is het beste advies dat je aan medebloggers kunt geven?

Wees jezelf, wees de blog die je zelf zou willen lezen. Dus schrijf over je passie. Dan raak je zelf nooit uitgeblogd en zijn er altijd wel mensen die je blog willen lezen.

Dankjewel Shifra, voor je superleuke blog én je superleuke antwoorden! Ken jij A Cup of Life al?

You may also like...

9 Comments

 1. Wauw! Wat een mooi en lief artikel, dankjewel Vivian! Echt heel lief. Ik vond het een leuk interview! X
  Shifra onlangs geplaatst…Snapshots november #1My Profile

  1. Helemaal super! Vond het ook heel erg leuk om je antwoorden te verwerken 🙂

 2. Haha, leuk dat je via mij bij haar bent gekomen. Ze heeft inderdaad een leuk blog! 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…HOW TO: hover fade (css)My Profile

 3. Jaaaa, Shifra is leuk! Ze is een inspiratie voor me geweest toen mijn creativiteit even ver te zoeken was. Ze schrijft ontzettend vrolijk, plaats mooie fotootjes en heeft interessante/leuke posts. A Cup Of Life is één van mijn favoriete blogjes. Superleuk om hier een interview met Shifra te lezen.
  Annelies onlangs geplaatst…Zelfportret & Happy HalloweenMy Profile

 4. Jaaa Shifra haar blog vind ik ook ontzettend leuk! Ze is zo vrolijk en creatief, echt heel erg leuk om te lezen!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #143 Samsung S6 & Mooi PRMy Profile

 5. Ik kende haar blog nog niet maar hoop daar binnenkort verandering in te brengen. Eigenlijk moet ik echt is een keertje tijd uitrekken om al de blogs die je de afgelopen weken hebt voorgesteld eens rustig te verkennen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #56My Profile

 6. Ik ken het blog van Shifra al heel lang en lees het al een paar jaar dagelijks met heel veel plezier! Ik vind het echt één van de leuskte blogs die er is! Ik word altijd zo vrolijk van haar artikelen, DIY’s en gewoon haar vrolijkheid. Echt een super leuke meid met een super leuk blog!

  1. Helemaal mee eens!

 7. Wat een superleuke blog! Ik ben haar meteen gaan volgen 🙂
  Eva onlangs geplaatst…Vaker bloggen • Waarom? En hoe vaak dan? Hoe hou ik dat vol?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]