Films: ik ben er altijd al een grote liefhebber van geweest. Toegegeven, als ik iets moest kiezen dan zouden het toch series worden omdat ik graag een langer verhaal verteld zie worden, maar zo af en toe vind ik het ook tof om een film te kijken. En dan toch het liefste thuis op de bank of in bed, maar in de bioscoop is natuurlijk ook zo nu en dan wel eens leuk. Vooral zo tussen voorjaar en najaar in, als er weer een heleboel nieuwe films in de bios komen en ik al zit te kwijlen op de verwacht-pagina’s van Pathé. Daarom dus vandaag een lijstje van de films die nu of binnenkort in de bioscoop zijn en die ik graag wil zien!

1. The Monuments Men (nu in de bioscoop)
Om heel eerlijk te zijn twijfel ik hier nog over omdat hij niet zulke goeie recensies krijgt: er wordt gezegd dat-ie erg overdreven Amerikaans en een beetje te luchtig is voor een WO II-film. Het verhaal gaat over een groep mannen die na afloop van de oorlog de taak krijgen door de nazi’s geclaimde kunstwerken te zoeken en terug te brengen naar de oorspronkelijke eigenaars. Dit is wel een kant van de oorlog die volgens mij nog niet eerder of in ieder geval niet vaak belicht is, en het lijkt me wel een erg mooi verhaal. Oh ja, en George Clooney en Matt Damon spelen erin, ook een fijne bijkomstigheid haha.

2. American Hustle (nu in de bioscoop)
Ook hier twijfel ik nog heel erg over: hij is wel met zijn neus in de boter gevallen bij de Oscars, maar het maffia-gedoe is niet zo mijn ding. Als ik heel eerlijk ben, wil ik hem vooral zien vanwege Jennifer Lawrence en Amy Adams, en omdat het me best een mooie, glamoureus-achtige film lijkt. Niet genoeg reden om ‘m daadwerkelijk te gaan bekijken denk ik.

3. Winter’s Tale (nu in de bioscoop)
Dit is er wel eentje die ik heel graag wil zien, sowieso – is het niet nu in de bioscoop, dan wel zodra-ie op dvd uit is. Het lijkt me een ontzettend mooie film: het is een soort heel romantisch en sprookjesachtig kostuumdrama dat zich in het New York van verschillende tijden afspeelt. Jessica Brown Findley (Sybil uit Downton Abbey) speelt erin en ik vind haar heel tof, dus dat is ook wel een reden. Het is jammer dat we niet echt bijpassend winterweer hebben voor deze film…

4. August: Osage County (vanaf 20 maart)
Julia Roberts en Meryl Streep samen in een komische dramafilm: wat wil een mens nog meer? Ik denk echt dat dit dé film van 2014 zou kunnen worden, het verbaasde me al dat-ie niets won bij de Oscars (en volgens mij ook niet eens genomineerd was). Het is een typisch familiedrama over een moeder en een dochter die nogal wat issues hebben, lijkt me ontzettend mooi aangezien ik wel van dat soort films hou, haha.

5. The Book Thief (vanaf 27 maart)
Mijn hemel, deze wil ik zo ontzettend graag zien. Kennen jullie het beek van Markus Zusak? Die is gewoonweg briljant, echt een fenomenaal verhaal dat een totaal andere kijk geeft op de oorlog, prachtig boek. Wat ik van de verfilming heb gezien – foto’s en trailers – ziet eruit alsof ze ontzettend trouw zijn gebleven aan het verhaal en ik kan echt niet wáchten om dit in de bioscoop te beleven – oh ja, en wellicht leest er nu een zekere zus mee die net zo graag wil als ik?

6. Divergent (vanaf 3 april)
Jaaa, deze wil ik ook zo graag zien! Het boek van Veronica Roth is super, één van de beste young adult-dystopische series die er bestaan. Ik ben onwijs benieuwd naar de film en of deze het boek kan waarmaken, waar ik best wel vertrouwen in heb. In foto’s en trailers zit in ieder geval de actie, de special effects en de chemie tussen Tris en Four al goed, dus ik denk niet dat dat nog fout kan gaan!

7. La belle et la bête (vanaf 17 april)
Ik wist wel dat deze film gemaakt werd, maar had totaal niet verwacht dat-ie in de Nederlandse bioscopen te zien zou zijn, dit is dus zeker een heel fijn lichtpuntje! Ik wil hem ontzettend graag zien (zusjelief, ik spreek jou weer aan hihi) want tja, het is nu eenmaal mijn favoriete sprookje en ik vind het geweldig dat er nu eens van het originele verhaal een film wordt gemaakt. De foto’s en trailers zien er ontzettend romantisch en sprookjesachtig en vooral enorm duur uit dus ik denk zeker dat dit een groot succes wordt. Kan in ieder geval totaal niet wachten!

8. Maleficent (vanaf 29 mei)
Nog een sprookje: de nieuwe versie van Doornroosje, die het verhaal vertelt van Maleficent (in het Nederlands Malafide) oftewel de boze fee die zorgde dat prinses Aurora in haar lange, lange slaap viel. Zoals gezegd hou ik wel van verhalen die net een beetje anders zijn dan de bekende versies, zo ook deze: ik ben heel benieuwd hoe het verhaal van de slechterik uit de verf komt en hoe Angelina Jolie het gaat doen!

9. The Fault in Our Stars (vanaf 5 juni)
Oef, ik begin al bijna te huilen als ik alleen al aan de trailer denk – en je wilt niet weten wat er gebeurt zodra het boek bij me opkomt. Maar toch ben ik razend enthousiast over de film, want die wordt gewoon fantastisch. De cast is perfect en ik ben helemaal in de wolken met hoe veelzijdig Shailene Woodley kan zijn – in Divergent speelt ze een powergirl en in TFIOS weer een totaal ander meisje, heel erg knap. Nope, ik kan echt niet wachten.

10. The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (vanaf 19 november)
Hoewel ik het nog steeds superstom vind dat dit boek in tweeën wordt gesplitst en we dus net als met Harry Potter en Twilight weer een jaar moeten wachten, maar ik denk wel dat het de kwaliteit van het boek ten goede komt. Ik ben namelijk ontzettend benieuwd hoe ze het boek dat ik persoonlijk het slechtste van de trilogie vond in beeld gaan brengen en dan vooral hoe ze bepaalde dingen emotioneel en spannend gaan maken.

Naar welke bioscoopfilms kijken jullie uit of welke die nu in de bios draaien wil je graag zien?

You may also like...

2 Comments

  1. Echt een super tof lijstje! Er staan film in waar ik niet eens van had gehoord, maar die me nu wel super gaaf lijken :). Ik wil sowieso naar The Book Thief (ben het boek nu voor de tweede keer aan het lezen, hij is echt zo mooi), Divergent en Mockingjay Part 1.

  2. Ik ben benieuwd naar Divergent en The fault in our stars… ik moet nog wel de boeken lezen haha. En Shailene Woodley is inderdaad goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]