IMG_1093

Voordat we van onze eerste camping in de Dolomiti-bergen weggingen en naar onze tweede verblijfplek trokken (een stadscamping bij Bologna) gingen we nog naar Padua. Een stad waar we geen van allen veel van afwisten, maar die wel erg mooi scheen te zijn. Wederom was het weer een lekker hete dag en daarom waren we heel erg blij met de arcaden boven de stoep, waardoor het wat beter uit te houden was. Padua (Italiaans: Padova, doet me denken aan de Russische danseres Anna Pavlova) is een stad die vooral bekend is door de mooie architectuur, en dat hebben we zeker gezien!

Zonder echt te weten waar we naartoe gingen, was het een hele leuke verrassing om in zo’n mooie stad met superleuke straatjes terecht te komen. Het was er helemaal niet druk, en dat was nogal een verademing na de gigantische mensenmassa’s in Verona en Venetië; Padua is helemaal niet zo toeristisch. Het wordt de City of All Saints genoemd en er is een groot aantal kerken te vinden, plus de Scrovegni-kapel waar een heel beroemde reeks fresco’s over het leven van de Maagd Maria hangt. Helaas was die om de een of andere oneerlijke, miraculeuze reden dicht en konden we dat dus niet zien. Veel meer dan gewoon lekker rondlopen hebben we eigenlijk niet gedaan, maar het was wel een hele mooie stad om te bekijken, met een supermooie kerk – de Basilica San Antonio – en een prachtig plein, Pratro della Valle, vlak voor de dom en met prachtige beelden. Vanwege de hitte hebben we het alleen van een afstandje bewonderd, maar het heeft zeker indruk op me gemaakt! Vandaag dus eigenlijk vooral foto’s, enjoy!

IMG_1041

IMG_1049

IMG_1055

IMG_1057

IMG_1062

IMG_1075

IMG_1076

IMG_1082

IMG_1090

IMG_1096

Conclusie: Padua is een heel erg mooie stad, vooral rijk aan kerken en met veel interessante architectuur!

Een kleine noot: alle foto’s in mijn reisverslagen zijn zelf gemaakt. Gelieve deze dus niet ongevraagd over te nemen, want ik heb erg mijn best gedaan om mooie foto’s te maken. Wil je ze toch graag gebruiken? Mail me dan eventjes met uitleg!

You may also like...

1 Comment

  1. Vief ik vind die foto.s erg mooi van Padua, alleen is het jammer dat er geen onderschrift oonder staat, dan kun je lezen wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]