IMG_1259

Milaan, och och Milaan. De op één na belangrijkste modestad ter wereld (de belangrijkste is uiteraard Parijs) waar het tweemaal per jaar zwart ziet van de Anna Wintour-types, de Tyra Banks-types, de Nigel Barker-types en de Rachel Zoe-types voor de grote modeshows. Tevens de laatste stad op ons programma voor we weer huiswaarts zouden keren en een moeder-dochterstad: mijn vader had namelijk twee afspraken met klanten in de stad en daarom gingen wij lekker met z’n tweetjes op verkenningstocht. Ik had niet zo heel veel van de stad verwacht omdat ik er eigenlijk niet veel over wist, behalve dan dat het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in een Milanees klooster hangt. Helaas was het al out of the question dat we dat zouden bezoeken, omdat het ten eerste dicht was op maandag (en laat dat nou net de dag zijn dat wij er waren) en ten tweede alleen op reservering kunnen. Toch hebben we ons prima weten te vermaken en zijn we aangenaam verrast door de schoonheid van Milaan!

IMG_1244

IMG_1248

IMG_1256

IMG_1264

IMG_1270

Jullie weten waarschijnlijk inmiddels allemaal wel dat ik dol ben op Parijs, en het zal dan misschien ook geen verrassing zijn dat Milaan me sterk aan de Franse hoofdstad doet denken. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten omdat de een had gezegd dat het een echte moderne stad was zoals New York, en de ander dat het een pracht van een Noord-Italiaanse stad was zoals Bologna. Ik moet zeggen dat ik het vooral eens ben met de eerste stelling: het is een moderne stad, maar wel een moderne stad met klasse en élégance en prachtige, verfijnde architectuur – à la Parijs dus. We liepen pal langs de duurste modezaken zoals Gucci, Dolce & Gabbana en Vivienne Westwood terwijl we op weg waren naar het grootse Piazza Duomo omdaar een VVV-kantoor te bezoeken en een plattegrond te scoren, zodat we wat doelgerichter konden rondlopen. Maar dat bleek helemaal niet meer nodig, want Milaan is toch vooral een winkelstad, dus besloten we al snel om lekker te gaan shoppen. Maar eerst moest wel dat plein even bezocht worden én we wilden op zoek naar de Galleria Vittorio Emmanuell, wat een erg beroemd winkelcentrum (lees: erg duur) scheen te zijn. Ik moet zeggen: wat was ik overdonderd door Piazza Duomo! Ontzettend mooi, en de kerk… gigantisch, groter dan de Notre Dame in Parijs en bijna ook mooier… gewoon fabelachtig om daar te zijn en binnen rond te lopen en te bedenken dat dit modestad Milaan is, die ook nog eens ontzettend mooi en bijzonder en sophisticated is!

IMG_1290

IMG_1298

IMG_1323

Werkelijk… prachtig gewoon. Ik zou jullie nog tientallen meer foto’s kunnen laten zien van deze geweldige kerk, maar dit is verreweg de beste (en ik raak maar niet uitgepraat over de momentopname van de duif op de voorgrond, zo verrassend mooi!). Bovendien is er, buiten hoe prachtig hij is, niet heel veel over de kerk te vertellen: het interieur is ook heel erg mooi, er liggen zelfs nog twee stoffelijke overschotten van kardinalen of bisschoppen die blijkbaar erg belangrijk zijn geweest voor Milaan, beetje luguber maar wel interessant. Nadat we een tijdje op het grote plein hadden gezeten om de kerk te bewonderen, zijn we naar de Galleria gegaan, die aan het plein was en oh my, oh my… wat is die moooooiii! Echt heel erg mooi en luxueus en weelderig en prachtig en mooi en gewoon heel erg mooi! Ik kan niet anders zeggen dan dat het een plek is waar prinsessen winkelen, waar dochters van de elite met stylisten hun inkopen doen en waar dames naartoe gaan als ze een nieuwe hoed of nieuwe handschoenen nodig hebben. Ontzettend mooi, werkelijk waar!

IMG_1335

IMG_1337

IMG_1341

IMG_1354

Nadat we de galerie door waren gelopen, gingen we spontaan nog naar een tentoonstelling over de uitvindingen en schilderwerken van Leonardo da Vinci, wat een leuke toevoeging was omdat we het Laatste Avondmaal niet hadden kunnen zien. Vervolgens kwamen we eindelijk aan het winkelen toe en gaven we – of eigenlijk ik – even lekker wat geld uit bij GAP en ZARA. Uiteindelijk was het al iets van half vijf en was mijn vader intussen ook klaar met zijn afspraken, dus moesten we langzamerhand terug gaan lopen. Niet dat ik dat erg vond: Milaan heeft volgens mij qua bezienswaardigheden niet heel veel te bieden, omdat het toch vooral een modestad is. Maar ik ben enorm onder de indruk van de prachtige architectuur, de fenomenale Dom, het prachtige plein en naatuurlijk van de supermooie, romantische Galleria! Een prachtige afsluiter van twee heerlijke weken Bella Italia! ♥

You may also like...

2 Comments

  1. Supermooie stad, echt de moeite waard. Heel mooi artikel heb je hierover geschreven.

  2. Wat een prachtige stad! En wat een schitterende foto’s. Het lijkt me heerlijk om eens een bezoekje te brengen aan Milaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]