7-batb-pp

De laatste tijd heb ik geen filmrecensies meer online gezet: ik keek meer series dan films en de films die ik keek vond ik niet echt bijzonder genoeg om over te bloggen (onder andere Café Society en The BFG). Toch vind ik het wel weer erg leuk om terug te keren naar het riedeltje van twee films per week: met de huidige aanbodexplosies van Netflix zijn er zo ontzettend veel goede films die ik graag eens wil zien dat ik die filmgenoegens niet wil laten lopen! Vandaag weer zo’n fijne dubbelreview.

Beauty and the Briefcase (2010)

Ik hou echt van Hilary Duff. Of het nou een tv-serie is als Younger of een film als The Perfect Man, ze heeft het geweldige talent om drama met comedy te mixen zodat je een luchtig verhaal krijgt waar toch diepgang in zit – en dat is gewoon heerlijk om naar te kijken. In Beauty and the Briefcase, een film van de Amerikaanse tv-zender ABC, speelt Hilary de vlotte journaliste Lane. Ze droomt ervan om bij Cosmo aan de slag te kunnen en moet als proef een artikel schrijven over liefde op de werkvloer. Daarvoor moet ze praktijkonderzoek verrichten… als werknemer bij een héus bedrijf met mannen in pakken en vrouwen op torenhoge hakken. Terwijl ze maar moeilijk hoogte krijgt van haar baas Tom (Michael McMillian) wordt ze verliefd op de aantrekkelijke, maar mysterieuze Liam (Chris Carmack) maar of dat nou wel zo’n goed idee is…

Dit is écht een hele leuke film! Hij kijkt heerlijk weg, zit vol frisse, vrolijke humor en het verhaal zit echt goed in elkaar. Ik vond het zo tof om te zien hoe Lane ondanks zichzelf betrokken raakt bij het bedrijf en tegelijkertijd enorm gefocust is op het vinden ware liefde (met een checklist!). Hilary doet het geweldig als de onhandige, maar innemende Lane en ook de andere acteurs zijn superleuk om naar te kijken. Natuurlijk is de climax vrij voorspelbaar, maar daarom niet minder romantisch en bevredigend. Daarnaast is het ook enorm leuk om een kijkje te krijgen in de keuken van een blad als Cosmo en van een bedrijf als dat van Tom. Kortom: een heerlijke zaterdagavondfilm!

Pitch Perfect (2012)

Dit is zo’n film die al heel lang op mijn lijstje stond, maar waar ik nooit echt aan toekwam. Hij stond op Netflix, maar werd er vervolgens weer af gegooid… gelukkig kwam-ie op tv en kon ik ‘m dus op die manier kijken. Deze film met een sterrencast (Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow) gaat over Becca, die moet gaan studeren terwijl ze het liefst de muziekproductie in wil. Om haar vader tevreden te stellen, sluit ze zich aan bij het a-capellakoor The Bella’s, maar dat botst al snel. De groep wil de nationale kampioenschappen winnen, maar dat lukt alleen als ze open staan voor een beetje verandering… en dan moet vooral de koorcaptain Aubrey daarvoor open staan.

Helaas vond ik dit een beetje een teleurstellende film. Het verhaal is leuk en ook de cast is fijn om naar te kijken, maar de manier waarop alles is uitgewerkt… nah. De humor is erg smakeloos (iets met erg expliciete opmerkingen en braaksel all over the place) en de personages vond ik soms afgrijselijk irritant. Waarom ik dan toch bleef kijken? Tja… de muziek. Ik hou van performances, ik hou van series als Glee en daar had Pitch Perfect wel een ietsiepietsie van weg. Daarnaast vond ik het leuk hoe de romance zich ontwikkelde en hoe Becca zich ontwikkelde dankzij het koor. Er is een mooie dynamiek tussen de personages en de liedjes zijn leuk en nou ja, het is eigenlijk gewoon een soort meh-film. Leuk, maar niet fantastisch. Niet leuk genoeg om ook deel 2 te gaan kijken, denk ik.

Welke van deze films heb jij gezien?

You may also like...

4 Comments

  1. Ik heb ze beiden gezien en vond Pitch Perfect wel leuk, vooral de muziek dan (dat braaksel was er inderdaad wat over). Ik wil zeker nog het vervolg zien. Maar ik merk dat ik op Netflix ook veel meer series kijk dan film.
    Lies onlangs geplaatst…Te koop: meisje van 32My Profile

    1. Ik kijk ook eigenlijk alleen maar series, maar twee keer per week probeer ik een film te kiezen 🙂 ook omdat er vaak dingen verwijderd worden en ik wil niet het risico lopen dat ik films van mijn lijstje dan niet meer kan zien.

  2. De film Beauty and the Briefcase kende ik nog niet, maar wil ik nu zeker een keer gaan zien. Pitch Perfect leek me eerlijk gezegd al niet zo en je review bevestigt dat voor mij. Die film laat ik maar zitten 😉
    Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk: ik ben afgestudeerd, wat nu?My Profile

    1. BATB is echt heel leuk! Hij staat op Netflix 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]