d82ccb5ad6e5ec6c2e77e79f74609142

Ik hou van de live action-films die Disney maakt. Veel mensen moeten er niets van hebben, maar ik vind films als Cinderella, Maleficent, Alice in Wonderland, Saving Mr. Banks en Enchanted fantastisch: ze geven de klassieke sprookjesverhalen meer diepgang, de kostuums en decors zien er geweldig uit en ze zijn zo tijdloos dat ze ook voor moderne moralen nog perfect toepasselijk zijn. toen werd aangekondigd dat de live action-versie van Beauty and the Beast echt zou gaan gebeuren, begon ik bijna te gillen van blijdschap en nu er steeds meer van het officiële materiaal naar buiten wordt gebracht, krijg ik elke keer een hartverzakking en een brok in mijn keel. Ik kan gewoon écht niet wachten.

Bron foto’s: Entertainment Weekly

Magie

Net als mijn zus ben ik voor eeuwig verknocht aan de animatiefilm uit 1991. Het schattige Franse dorpje, die vermaledijde Gaston, de iconische stemmen van onder andere Paige O’Hara als Belle en Angela Lansbury als Mrs. Potts, de fenomenale muziek, de kippenvelmomenten, de grapjes, de romantiek, de boodschap, Belle als herkenbare boekenwurm… het is gewoon magisch. Ik ben naar maar liefst drie versies van de musical geweest, ken nog steeds de tekst van de meeste liedjes (zowel in het Nederlands als in het Engels) en ik hoop nog steeds heel hard op een Belle-attractie in Disneyland Parijs (iets in de trant van wat ze in Amerika hebben).

In mijn vocabulaire

Belle is gewoon altijd mijn favoriet geweest, en de film heeft zeker bijgedragen aan mijn liefde voor lezen (ik bedoel… DIE BIBLIOTHEEK). Maar ook gewoon het romantische verhaal… en de boodschap over schoonheid die van binnen zit… het raakt me. Het doet iets met me. Het is dé film van mijn kindertijd, de film die ik ook nog graag keek toen ik ouder werd, dé definitie van de Disneymagie waar ik zo gek op ben. Dat is het ‘m gewoon. Belle hoort bij mij. Beauty and the Beast hoort bij mij. Het is één van de lemma’s onder de B in mijn vocabulaire.

2c308e7707a7bad04878eb9ca42d52d0

Live action remake

En nu komt er dus een live action-remake. Met Bill Condon als regisseur: hij heeft de laatste twee Twilight-films gemaakt en laat dat nou net de mooiste films uit die franchise zijn wat mij betreft. Maar het wordt nog veel mooier. Emma Watson speelt de rol van Belle, en al jaren vinden heel veel mensen dat zij – boekenwurm en feministe ten voeten uit – perfect zou zijn en daar sluit ik me helemaal bij aan. Dat ze er ook nog eens voor zorgt dat Belles verhaal meer diepgang krijgt, meer details, meer gevoel, meer kracht… vind ik fantastisch. En dan heb ik het nog niet gehad over de rest van de cast: Dan Stevens als het Beest (oh Matthew…*) Emma Thompson als Mrs. Potts (kan het nog perfecter?), Josh Gad als LeFou (Olaf! <3 ) en ook Luke Evans, Ewan McGregor, Ian McKellen, Stanley Tucci en Audra McDonald spelen een rol.

Het ziet er al zo mooi uit!

Ja, echt. Kijk maar eens naar de foto’s. Heb ik al gezegd dat ik elke keer bijna een hartaanval krijg als er een nieuwe foto of video wordt uitgebracht? En al helemaal toen Entertainment Weekly met deze foto’s kwam. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Belles jurk… Beest… het meubilair… Gaston… de bibliotheek… Maurice… alles ziet er gewoon zo mooi uit. Ik vind het tof dat het, voor zover ik het nu kan zien, geen letterlijke kopie gaat zijn van de animatiefilm en ik vind het leuk dat het een hele nieuwe, modernere, authentiekere interpretatie lijkt te zijn. Het ademt de sfeer van het origineel, maar toch anders.

Tot leven

En heb ik al gezegd dat er nieuwe liedjes in zullen zitten? En ongebruikte teksten van de oorspronkelijke liedjes? Ik vind het zo tof dat Belle ook echt meer verhaal heeft, zelf een soort uitvinder is… en ik vind het leuk dat het iets weg lijkt te hebben van hoe ze is in Once Upon A Time, al is dat misschien toeval. In ieder geval… ik vind het er magisch uitzien. Het leeft. En dat is ook een beetje waarom ik dit zo gaaf vind: de 1991-film bleef animatie. En dit… dit is echt. Oké, het is een film. Maar het verhaal komt tot leven. Ik zie het tot leven komen en dát is zo magisch. Echt waar.

3a428c94303c306958138b20ae8e6020

9d9153cd52a179c040f74b3798260fec

160ff06148a85526a0764a78c8de53b0

1169a2c918dfe4bee86b36f3a06c5024

29716dcbd1577d4780e12727610d8eed

c7c44541bd12c0d1b97c0c317dd8913c

d30824c754f9edaeff3b4ee1b683ffcf

a9f66e09ed8fd266b8dd7e0dc04d08b6

95beae9f73c6fb29e95a784b01d5ba8f

En oooohhh, de officiële trailer is er inmiddels ook en JONGENS HIJ IS ZO GAAF. Oké, het begin is niet zo bijzonder. Maar daarna… die scènes zijn zo mooi, zo niet-cliché, zo gaaf! Ik ga ‘m nog 10 keer kijken.

En nu maar hopen dat de uiteindelijke film straks in maart net zo gaaf blijkt te zijn als nu het geval lijkt te zijn!

Kijk jij uit naar de live action versie van Beauty and the Beast?

You may also like...

5 Comments

  1. Beauty and the Beast is niet mijn favoriete sprookje zoals bij jou (ik heb hetzelfde met Cinderella, haha), maar ik zie ook enorm uit naar de film. Het verhaal en het personage is inderdaad ontzettend mooi. En Emma, need I say more? 😉

  2. Ik kan niet wachten!!!!! Dit is echt mijn all time favorite!!! Morgen verschijnt de officiële trailer trouwens. Vanavond ga ik in de bioscoop nog een keertje genieten van de klassieke tekenfilm!

  3. Ik kan net als jij echt niet meer wachten. Zodra ik hoorde dat er een live action film van mijn favoriete sprookje op til stond was ik verkocht. Ik werd vervolgens uiteraard alleen maar enthousiaster toen ik hoorde wie Belle mocht spelen. Echt ik heb het gevoel dat ik al een eeuwigheid aan het aftellen ben. Die nieuwe trailer doet me nog meer zin krijgen. Was het al maar zover.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Terugblik Hartelooscountdown ChallengeMy Profile

    1. Ja echt hè, ik heb er zoveel zin in! Maar ben ook wel best bang dat het gaat tegenvallen doordat mijn verwachtingen zo hoog zijn…

  4. Oh dat lijkt me ook een heerlijke film (ik krijg m’n vent niet mee hoor, maar dat geeft niet). Emma Watson is een geweldige actrice.
    Armande onlangs geplaatst…Leuk hoor zo’n DigiD, en ook zo handig. Not!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]