tumblr_naj3n71TcT1st5lhmo1_1280

Bron

Ik ben altijd zo’n persoon geweest die het leuk vindt om naar school te gaan. Op de basisschool was dat iets minder het geval omdat het toen allemaal een beetje erg makkelijk was – behalve rekenen, en daarin kreeg ik niet de hulp die ik nodig had – maar op de middelbare school vond ik het echt leuk, wat ook wel te zien was aan mijn goede cijfers haha. Ook toen ik vorig jaar met het hbo begon was ik meteen als een vis in het water: ik voelde me helemaal op mijn gemak en genoot ontzettend van zo ongeveer alle vakken. Niet zo gek dus dat ik al toen de zomervakantie nog maar net begonnen was alweer zin had om naar school te gaan… maar nu de vakantie daadwerkelijk voorbij is en ik komende dinsdag echt begin – eerst was het maandag, maar door een uitgevallen stagedag begin ik dinsdag – is het toch weer een beetje een dubbel gevoel. Ik vrees dat dat dubbele gevoel het beste te omschrijven is als de back to school blues.

Ik denk dat zelfs iemand die met het allergrootste plezier naar school gaat er wel last van heeft: gewoon dat gevoel van opperste vrijheid en rust dat ontstaat in de zomervakantie en dat je absoluut niet los wil laten aan het eind ervan. Want ook al vind ik mijn studie hartstikke leuk, ik vind het ook hartstikke leuk om lekker thuis te zijn, boek na boek te verslinden en aan mijn blog en historische roman te werken. En wat dacht je van het kunnen uitslapen… nee, stiekem wil ik daar eigenlijk niet vanaf. Het is dat ik wel weet hoe leuk ik het straks allemaal ga vinden, maar zo’n begin van het nieuwe schooljaar is gewoon een beetje meh.

Misschien heeft het ook wel een beetje te maken met dat ik nogal nerveus ben. Ik ga namelijk, zoals jullie inmiddels vast weten, ook beginnen met de stage en dat komt nu best wel dichtbij. Vooral omdat de combinatie van stage, afronding van het eerste jaar en begin van het tweede jaar best wel wat stress oplevert én omdat deze laatste vakantieweek niet heel erg relaxed is. Afgelopen maandag kwam ik er namelijk achter dat ik de dag erna, dinsdag dus, al moest beginnen met mijn keuzevak voor deze periode terwijl ik had verwacht dat dat ook pas volgende week zou beginnen – net als het gewone rooster. Over stress gesproken… gelukkig ging het allemaal goed en was het ook hartstikke boeiend – het is het keuzevak Bijbel & Koran, over de verschillen en overeenkomsten tussen de twee heilige boeken. Maar het is gewoon niet zo relaxed om daar op de valreep nog achter te komen.

Ach, denk ik dan maar weer, het komt vast gewoon allemaal goed. Volgende week ben ik volop bezig en dan vraag ik me vast af waarom ik de blues überhaupt had. Maar tot die tijd breng ik mijn laatste vrije dagen nog even zoveel mogelijk in de ontkenning door: ik doe alsof ik nog niet aan school hoef te denken en duik in de wondere wereld van lezen, schrijven en bloggen. Met op de achtergrond toch wel dat ”ik heb er zin in”-gevoel. Want tja, ik ben en blijf een studiebol. And I’m proud of it!

You may also like...

1 Comment

  1. De blues is zodra je begonnen bent waarschijnlijk snel voorbij. Bij mij blijft de blues hangen omdat ik niks heb om mee te beginnen. Ik had al niet echt vakantie en nu heb ik helemaal niks meer. De vakantie is afgelopen en er is niks voor in de plaats gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]