Sinds ik een iPad heb, ben ik eigenlijk altijd wel vol enthousiasme op zoek naar leuke nieuwe apps. Want het is geen geheim dat ik best streng ben: er staat circa 62 gigabyte aan beschikbare ruimte op mijn kindje, maar ik wil er alleen apps op hebben die ik ook echt veel gebruik en waar ik plezier aan beleef, zodat het nog een beetje overzichtelijk blijft en er later nog veel meer bij kan. Nu ik Paddy bijna een jaar heb, ben ik er zo langzamerhand wel achter welke apps echt leuk blijven, welke ik elke dag kan gebruiken en er na maanden nog plezier van heb. En dat zijn de apps waarover ik vaak zo enthousiast ben dat ik erover wil bloggen! Vandaag vertel ik jullie over een spelletje dat ik kort geleden ontdekt heb en dat niet zo heel populair, maar wel ontzettend leuk is: Enchant U.

Enchant U is een productie van Griptonite Inc en een vrij gecompliceerd concept. Als speler ben je een vrouwelijke nieuwe student aan Enchant University, waar alles gaat om de juiste vrienden, de mooiste kleren, het knapste vriendje – en magie. Want, zo zul je al snel ontdekken, alle mensen die je ontmoet hebben een bijzonder geheim, in de trant van een dubbele identiteit of grote magische krachten. En ook jij hebt een verborgen verleden, waarvan je hoopt dat je er hier op de universiteit meer over kunt ontdekken. Het spelletje is gratis te downloaden voor Apple-producten: of het er ook is voor Android-gebruikers weet ik niet. Zoals bij de meeste spelletjes kun je vanuit de app extra’s kopen, maar dit is een van de weinige games waarbij dat eigenlijk niet nodig is om vooruitgang te boeken: de zogenaamde Gems worden door bepaalde acties om de zoveel tijd al aangevuld zodat je premium artikelen kunt kopen, wat heel fijn is. Door de weergave in Sim-stijl zijn de personages heel geloofwaardig en het hele spelletje op zich is mooi vormgegeven.

Sinds ik het voor het eerst speelde na de download, ben ik totaal verslaafd aan dit spelletje: het is echt ontzettend leuk en het heeft alles wat ik graag zou zien in een game: een verhaallijn die draait om magie en bovennatuurlijke karakters en geheimen, het vinden van je virtuele ware liefde, af en toe een bitch zijn en oh, je kunt werkelijk geweldige kleren kopen met geld dat je heel makkelijk verdient. In het spel krijg je opdrachten uit twee verschillende categorieën: Noble (braaf) en Wicked (bitchy, tegendraads, crimineel). Door die opdrachten te voltooien, verdien je ook weer Noble-geld en Wicked-geld, waarmee je Noble-kleren en Wicked-kleren kunt kopen die je nodig hebt om een bepaald aantal kledingstukken in je garderobe te krijgen, want bepaalde opdrachten kun je pas doen wanneer je dat aantal hebt. Daarnaast zijn er ook standaard-opdrachten die er gewoon zijn om geld te verdienen en kun je dingen als geld (Wicked en Noble), energie en Gems krijgen door jobs te doen die een tijdje duren om te voltooien, wat dus erg handig is als je het spel bijvoorbeeld ’s avonds afsluit om te gaan slapen. Het is echt een ongelofelijk leuk spelletje waar je vaak wel wat geduld voor moet kunnen opbrengen, maar als je eenmaal verder kunt, dan ben je er ook flink even mee zoet!

Ken je dit spelletje?

You may also like...

4 Comments

  1. Lijkt me een leuk spelletje 🙂

  2. Ik ken hem niet, maar misschien een keer downloaden om te kijken of het wat is!

  3. Hoi Vivian, leuk dat je je hebt opgegeven voor de BoekBlogger enquête. Ik kijk uit naar je antwoorden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]