A Place to Call Home

Bron beeld: Tellyspotting

Ik ben absoluut een groot fan van de kostuumdrama’s die Omroep MAX regelmatig uitzendt: Downton Abbey, Mr. Selfridge, Call the Midwife, Moeder, ik wil bij de Revue, Goedenavond, dames en heren… noem het maar op, telkens als ze een nieuwe serie aankondigen ben ik de eerste die gaat kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Een paar weken terug al kwam het bericht dat ze de Australische dramaserie A Placet o Call Home zouden gaan uitzenden, eigenlijk een beetje de Australische equivalent van Downton Abbey. Vrijdag was de eerste aflevering, en ik kon niet wachten!

Waar de serie over gaat

Australië, 1953. De joodse verpleegster Sarah Adams keert aan boord van een cruiseschip terug naar haar geboortehuis na de dood van haar halfbroer. Er is behoorlijk wat gebeurd in de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog – gebeurtenissen die vooralsnog bedekt blijven met een sluier van mysterie – maar Sarah heeft de intentie om het weer goed te maken met haar moeder en opnieuw te beginnen. Tot haar teleurstelling wil haar moeder daar niets van weten en dus gaat Sarah naar New South Wales, waar de rijke George Bligh woont op zijn landgoed Ash Park. Hem heeft Sarah op de boot ontmoet en de vonk sloeg direct over, maar op die boot is ook nog iets anders gebeurd – iets wat Georges moeder en de matriarch van de Blighs, Elizabeth, graag verborgen wil houden voor de buitenwereld.

Terwijl Sarah een baan als wijkverpleegkundige aanneemt en steeds hechter wordt met de verschillende leden van de Bligh-clan, wordt het al snel duidelijk dat ze allemaal zo hun eigen geheimen en problemen hebben. En langzaam maar zeker wordt het voor Sarah steeds moeilijker om zich overal buiten te houden.

Eerste indruk

Ik vind altijd dat je bij dit soort series na de eerste aflevering toch wel een beetje moet weten waar je aan toe bent en of het wat is. Tijdens de eerste helft van de pilot, The Prodigal Daughter, wist ik nog niet echt wat ik er nou van moest vinden: ik heb niet zo heel veel met Australië en de outback en zo. Maar op het moment dat de Bligh-clan werd gepresenteerd als een groep van belangrijke hoofdpersonen, was ik eigenlijk al om: het is familiedrama ten top, de cast acteert zo goed dat je gemakkelijk gelooft dat ze de personages echt zijn en het zijn bovendien mooie gezichtjes om naar te kijken. Daarnaast is het wel weer leuk dat het eens iets anders is: de meeste kostuumdrama’s hebben niet iets van mysterie en dubbelspel, terwijl dat in deze serie dus juist heel belangrijk is. Ook het pittige karakter van Sarah vind ik heerlijk en gewoon het algehele sfeertje van macht en tegelijkertijd de nasleep van de oorlog.

Ik ga de serie dus volgen! Het is nog zeker geen echte Downton Abbey of Call the Midwife, maar zeker wel veelbelovend. Omroep MAX zendt elke werkdag om 17:40 een aflevering uit en de eerste aflevering is hier nog terug te kijken (tot 17 juli). Zie voor meer informatie de website van MAX.

Volg jij deze serie ook?

You may also like...

2 Comments

  1. Leuk dat je er zo van kunt genieten Vivian, ik heb zelf zeer weinig met dit soort series…. gelukkig is er voor elk wat wils te vinden op televisie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]