ABC Tag

Bron beeld: Picjumbo

Yay, een abc’tje! Vroeger in de auto speelde ik altijd abc-spelletjes met mijn zus en mijn ouders, we hebben echt alles gehad: Disneyfiguren en –films, boeken, gewone abc’s… was altijd wel leuk, haha. Deze tag leek me daarom ook wel vermakelijk om in te vullen, en hij is ietsjes anders dan de gewone abc-tags waarbij je bij elke letter zelf iets moet verzinnen, wat ik niet zo leuk vind als het om bloggen gaat. Dus… dames en heren, de ABC-tag zoals gevonden op Live Life Gorgeous!

Age

21, dat wisten jullie wel haha.

Best Friend

Ik geloof niet zo in het hebben van een beste vriend(in) eerlijk gezegd, en dat zeg ik niet omdat ik er zelf geen heb. Ik heb een aantal vrienden met wie ik steeds een verschillende band heb en dat vind ik heel waardevol!

Chore you hate

Het is niet echt een chore in de zin van een karweitje denk ik, maar ik zie het wel als iets van een verplichting: tandenpoetsen. Soms is het fijn, meestal vind ik het stom. O ja, en mijn bureaulaatjes opruimen vind ik ook vreselijk, vooral omdat ik er vaak weer een bende van maak met al mijn half gebruikte boekjes haha.

Dreamhouse

Ik zou wel graag in een mooi landhuis willen wonen op een landgoed met een pracht van een tuin met rozen, schommels, fonteinen, prieeltjes en het liefst een paar paarden in de wei. Het huis zelf zou dan voorzien zijn van een lift à la Titanic met zo’n hek dat je dichtschuift, en er moet natuurlijk een bibliotheek zijn. Verder zie ik de inrichting heel chic voor me, een kruising tussen Victoriaans Engeland en Marie Antoinette. Ik ben niet snel tevreden, haha – maar een mooi appartement in Parijs vind ik bijvoorbeeld ook heel fijn.

Essential start of your day

Ik moet echt rustig op gang kunnen komen, dus dat betekent genoeg tijd hebben om even bij te komen, douchen, tandenpoetsen, aankleden etc. Gewoon rustig aan doen, dat werkt voor mij het beste.

Favorite color

Ik vind paars nog steeds heel mooi, doet me denken aan creativiteit en eigenzinnigheid en zo. Maar andere kleurtjes ook: ik heb momenteel een voorliefde voor pastelkleurtjes!

Gold or silver

Zilver! Ik vind mezelf nog iets te jong voor goud, hoewel ik wel een gouden ring voor mijn achttiende verjaardag heb gekregen: dat vind ik wel heel mooi, maar verder heb ik al mijn sieraden in zilver.

Height

Nog net geen 1.40 ongeveer. Klein hè? Maar goed, ik ben begonnen bij 1.16 toen ik groeihormonen ging nemen dus ik ben wel een heel stuk de lucht in gegaan. Helaas mag ik ze nu niet meer gebruiken omdat ze niet genoeg werken, dus de 1.50 waarvan ik heel lang heb gedroomd (de lengte van een kleine volwassene) gaat ‘m helaas niet worden.

Instruments I play

Geen! Vroeger heb ik blokfluit gespeeld (daar zijn we nog steeds niet helemaal overheen) en stiekem zou ik wel piano of gitaar willen leren spelen. Maar mijn gehoor zorgt er helaas ook voor dat ik nogal amuzikaal ben aangelegd, dus.. al heb ik me laten vertellen dat Beethoven ook doof was.

Job title

Ik ben natuurlijk nog niet afgestudeerd, maar als ik mijn bachelor heb, mag ik mezelf Bachelor of Education noemen. Daarna wil ik graag nog een master halen, maar of dat echt doorgaat weet ik nog niet.

Kids

Haha, ik heb natuurlijk geen kinderen. Ik denk ook niet dat ik ze wil: ik zou het fysiek én mentaal niet aankunnen en sowieso wil ik mijn leven graag anders inrichten. Het lijkt mij veel waardevoller om fijne dingen te kunnen doen met mijn geliefde – wanneer ik die eenmaal vind – en ons eigen ding te kunnen doen en te kunnen reizen dan dat ons leven op kinderen gebaseerd is.

Lovelife

Deze stond er niet bij, dus ik heb ‘m even zelf bedacht hihi. Ik heb niet echt een liefdesleven aangezien ik happy single ben, maar ik hoop wel dat er ooit – misschien wel binnenkort – een leuke vent op mijn pad komt die voor me kan zorgen en met wie ik veel gemeen heb en zo.

Music that you always listen to

Taylor Swift, uiteraard. Momenteel luister ik eigenlijk non-stop naar 1989, ik vind steeds meer nummers van dat album steeds mooier!

Nickname

Vief, iedereen noemt me Vief. Of Viv, Viev… ik zeg wel eens, zodra je me Vief begint te noemen weet ik dat je me goed begint te leren kennen, haha.

Overnight hospital stays

Te veel om te tellen. Ik heb alles bij elkaar echt wel een flink aantal jaar van mijn leven in het ziekenhuis doorgebracht, maar gelukkig is mijn laatste opname alweer zeven jaar geleden!

Phobies or fears

Ik ben als de dood voor spinnen en eigenlijk alles wat klein is en zoemt en rondvliegt, ik heb een klein beetje hoogtevrees en ik ben ook regelmatig bang voor mijn eigen benen, in de zin van dat ik bang ben te vallen. Gelukkig leer ik ook steeds meer dat mijn benen juist sterker worden en dat ik me goed kan herstellen als ik struikel of wat dan ook, dus dat helpt wel.

Quote from a movie

Ik onthoud niet echt filmcitaten, maar ik vind eigenlijk alle quotes uit The fault in our stars wel mooi.

Reason to smile

Het fijne weer, gezelligheid met familie, leuke vakantieplannen, leuke blogs, leuke boeken…

Siblings

Eén zus, Laura, van 28.

Time you wake up

Meestal zo tussen zeven en elf uur ’s ochtends: zeven uur op zijn vroegst als ik naar school moet, rond tien uur à half elf als ik vrij ben.

Underwear

Dat vind ik niet interessant voor jullie, haha.

Very important date this year

Ik zou het eigenlijk niet weten… ik heb niet zoveel data die ik van tevoren plan. Ik zeg dus maar gewoon 7 september, dan heb ik namelijk mijn oriëntatiegesprek op stage en de dag erna begin ik daar officieel!

Worst habit

Ik knars op een bepaalde manier met mijn tanden, ik kan het niet goed uitleggen maar het zit er heel erg in gebakken en ik vind het fijn om te doen. Mensen om me heen vinden het vervelend dus ik probeer het niet in gezelschap te doen, maar meestal lukt dat niet haha.

X-rays you’ve had done

Te veel om te tellen! Alleen al de foto’s die gemaakt moesten worden als ik weer eens een been had gebroken, alle scans die ik heb gehad, alle foto’s als er iets mis was en we probeerden uit te vinden wat en waar… ik heb echt geen idee hoeveel dus.

Yummy food you make

Ik kook niet, dus ik kan je geen recept geven haha.  Maar ik vind zelf hele simpele dingen lekker: appelmoes, komkommertjes met een beetje peper en zout, aardbeien met crème fraiche, koekjes, kipkluifjes van de barbecue…

Zoo animal

Ik vind de olifanten altijd heel leuk, en de tijgers. De olifanten vind ik altijd iets sereens hebben, iets waardoor je naar ze wil blijven kijken, en de tijgers zijn gewoon heel erg mooi en interessant!

Wat is jouw slechtste gewoonte?

You may also like...

3 Comments

  1. Leuk om je zo nog weer beter te leren kennen! 🙂
    Mijn slechtste gewoonte… ik weet het eigenlijk niet. Ik denk dat mijn slechtste gewoonte is dat ik er bijvoorbeeld niet tegen kan als iemand zit te wiebelen en zo. Dan zeg ik er direct iets van, dat is heel irritant voor anderen, haha.

  2. Leuke tag!
    Ik vind olifanten ook zo mooi. Laatst toen ik in de dierentuin was waren ze aan het spelen/knuffelen met een verzorgster. Zo mooi om te zien. Hele indrukwekkende dieren.

  3. Super leuk om deze lijst te lezen. Ik heb je hierdoor zeker wat beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]