Bloggen

Sunday’s Blogcandy: 7x mooie stukjes over ziek zijn

Blogcandy ziek zijn

Ik volg een aardig aantal bloggers die schrijven over hun chronische ziekte en alles wat dat met zich meebrengt: dat soort blogposts inspireren mij heel vaak over mijn eigen levensstijl en mindset, maar er zit vaak ook heel veel herkenning in. Maar ik vind dat soort artikelen vooral zo mooi om te lezen omdat ze bijdragen aan de emancipatie van mensen met een chronische ziekte of beperking: het zijn dingen die gezegd mogen worden en die vooral ook gedeeld mogen worden. Precies die artikelen deel ik vandaag met jullie!

Emily Lotus | Opmerkingen als je chronisch ziek bent

In dit pijnlijke stuk van Emily brengt ze maar liefst 40 opmerkingen onder de aandacht die mensen met een chronische ziekte vaak te horen krijgen. Opmerkingen die vaak onterecht zijn of zelfs beledigend. Confronterend om te lezen, voor mij als chronisch zieke maar misschien ook wel voor jou – als iemand uit wier mond die opmerkingen zouden kunnen komen.

Lisanne Leeft | Tinderen en daten

Leuk en tegelijkertijd bijzonder artikel van Lisanne over hoe het is om te Tinderen en te daten als je chronisch ziek bent. Want tja, dat is niet zo makkelijk…

By Dagmar Valerie | Dingen die niet vanzelfsprekend zijn

Artikelen over haar ziekte vormen een zeldzaamheid op Dagmars blog, want ze laat het liever geen rol spelen in haar leven. Toch vind ik dit eerlijke stuk over dingen die niet vanzelfsprekend zijn als je chronisch ziek bent wel heel erg mooi!

Lisanne Leeft | Komt een Lymie bij de kapper…

De titel is heel leuk, maar de inhoud minder: naar de kapper gaan is niet altijd een pretje als je chronisch ziek bent. Ik vind het zelf altijd wel fijn, maar toch herken ik me wel in de dingen die ze noemt!

Upside of Down | Tijdmanagement

Simone schrijft ook vaak heel mooie stukjes over chronisch ziek zijn en wat erbij komt kijken en met dit artikel over tijdmanagement in combinatie met een ziekte slaat ze de spijker op zijn kop over hoe lastig het kan zijn en hoe belangrijk het is om het goed aan te pakken!

Lisanne Leeft | Lach erom

Soms moet je er gewoon om lachen, om je ziekte. Soms helpt dat. Soms is dat fijn!

Emily Lotus | Hoe het gaat

Een erg persoonlijk en vrij heftig stukje van Emily dat ik wil delen omdat het gewoon zo eerlijk is over hoe moeilijk het kan zijn om te kampen met een ziekte en het soms gewoon allemaal even niet te weten.

Volg jij ook bloggers die chronisch ziek zijn?

You may also like...

4 Comments

 1. Als het goed is volgen we allemaal jou, toch? 😉

  Van dit lijstje volg ik in ieder geval Dagmar en Lisanne. Straks misschien Simone ook. Verder volg ik Marion (https://mijnkladblog.nl/), die schrijft over haar dysthymie en een chronische ziekte die ik volgens mij altijd verkeerd schrijf … En het zou zomaar kunnen zijn dat er bloggers chronisch ziek zijn, waarvan we dat niet weten he 🙂
  Jantine onlangs geplaatst…DIY | Een omslagdoek haken met de krokodillensteekMy Profile

  1. Ah das lief, dankjewel! Die blog van Marion ga ik even bekijken 🙂

 2. Ik volg weinig bloggers die chronisch ziek zijn. Waarom niet? Geen idee eigenlijk. heeft niets te maken met de chronische ziekte, maar meer dan de leef fases niet echt aansluiten bij waar ik sta *denk ik. Soms kijk ik wel even bij dagmar 🙂
  Sas onlangs geplaatst…CurrentlyMy Profile

 3. Lisanne leeft en Emily Lotus volgde ik al, de anderen heb ik ook maar aan mijn lijstje toegevoegd. ?

  Ik volg ook een aantal Engelse blogs, vooral van mensen die (net als ik) EDS hebben.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Gastblog EstherMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]