Sunday’s Blogcandy: 7x mooie stukjes over ziek zijn

Onder Sunday's Blogcandy op 8 mei 2016

Blogcandy ziek zijn

Ik volg een aardig aantal bloggers die schrijven over hun chronische ziekte en alles wat dat met zich meebrengt: dat soort blogposts inspireren mij heel vaak over mijn eigen levensstijl en mindset, maar er zit vaak ook heel veel herkenning in. Maar ik vind dat soort artikelen vooral zo mooi om te lezen omdat ze bijdragen aan de emancipatie van mensen met een chronische ziekte of beperking: het zijn dingen die gezegd mogen worden en die vooral ook gedeeld mogen worden. Precies die artikelen deel ik vandaag met jullie!

Emily Lotus | Opmerkingen als je chronisch ziek bent

In dit pijnlijke stuk van Emily brengt ze maar liefst 40 opmerkingen onder de aandacht die mensen met een chronische ziekte vaak te horen krijgen. Opmerkingen die vaak onterecht zijn of zelfs beledigend. Confronterend om te lezen, voor mij als chronisch zieke maar misschien ook wel voor jou – als iemand uit wier mond die opmerkingen zouden kunnen komen.

Lisanne Leeft | Tinderen en daten

Leuk en tegelijkertijd bijzonder artikel van Lisanne over hoe het is om te Tinderen en te daten als je chronisch ziek bent. Want tja, dat is niet zo makkelijk…

By Dagmar Valerie | Dingen die niet vanzelfsprekend zijn

Artikelen over haar ziekte vormen een zeldzaamheid op Dagmars blog, want ze laat het liever geen rol spelen in haar leven. Toch vind ik dit eerlijke stuk over dingen die niet vanzelfsprekend zijn als je chronisch ziek bent wel heel erg mooi!

Lisanne Leeft | Komt een Lymie bij de kapper…

De titel is heel leuk, maar de inhoud minder: naar de kapper gaan is niet altijd een pretje als je chronisch ziek bent. Ik vind het zelf altijd wel fijn, maar toch herken ik me wel in de dingen die ze noemt!

Upside of Down | Tijdmanagement

Simone schrijft ook vaak heel mooie stukjes over chronisch ziek zijn en wat erbij komt kijken en met dit artikel over tijdmanagement in combinatie met een ziekte slaat ze de spijker op zijn kop over hoe lastig het kan zijn en hoe belangrijk het is om het goed aan te pakken!

Lisanne Leeft | Lach erom

Soms moet je er gewoon om lachen, om je ziekte. Soms helpt dat. Soms is dat fijn!

Emily Lotus | Hoe het gaat

Een erg persoonlijk en vrij heftig stukje van Emily dat ik wil delen omdat het gewoon zo eerlijk is over hoe moeilijk het kan zijn om te kampen met een ziekte en het soms gewoon allemaal even niet te weten.

Volg jij ook bloggers die chronisch ziek zijn?

Reacties
CommentLuv badge