Kerst

Bron beeld

Het is vandaag 19 november en dat betekent dat ik over exact een maand aan het genieten ben van de eerste dag van mijn kerstvakantie. Dat vind ik een uitstekende gelegenheid om niet alleen alvast mijn playlist met kerstmuziek samen te stellen (hallo, soundtrack van Love Actually) maar ook eens even op een rijtje te zetten waarom de kerstdagen van mij niet snel genoeg mogen komen!

 1. Kerstmuziek

Ik vind kerstliedjes echt zo fijn om te luisteren, of het nou tijdens het studeren is of op de achtergrond tijdens het schrijven of bloggen. Ik word er altijd vrolijk van, of juist heel sentimenteel als het dat soort liedjes zijn, en ik vind het gewoon fijn. Wat er op mijn playlist staat? De kerstalbums van Taylor Swift en Christina Perri, het kerstalbum van Glee, het kerstalbum van Disney… o ja, en ook nog een album met de 100 beste kerstliedjes. Goed voor achtenhalf uur muziek, geen grapje.

 1. De kerstboom en co

Hoewel mijn ouders zo langzamerhand klaar zeggen te zijn met de kerstboom (BOOOO) vind ik het nog steeds heerlijk. Het liefst zou ik onze boom meteen optuigen op de dag dat ik thuiskom van school en vakantie heb, en ik vind het ook enorm leuk om andere kerstversieringen te zien in huis. Vroeger wilde ik altijd lichtjes aan de buitenkant van ons huis, maar zover heb ik papa en mama helaas nooit kunnen krijgen.

 1. Uitkijken naar de kerstdagen

Ik vind de kerstdagen altijd iets magisch hebben. Op kerstavond naar de nachtmis en daarna een nachtelijk kerstontbijt met lekkere dingetjes, de volgende ochtend weer kerstontbijt en dan de komende twee dagen fijne dingen doen. Spelletjes spelen, kerstfilms kijken… gewoon leuke dingen doen!

 1. Kerstfilms

Al het hele jaar is Netflix bezig met het releasen van kerstfilms en ik kan echt niet wachten om in mijn kerstvakantie al die films achter elkaar te gaan kijken. En Disney-films kijken, en misschien ook wel een marathon van de Potter- of Twilightfilms. Maar in ieder geval wil ik The Holiday kijken, want die is zo leuk. Zo leuk. En Love Actually natuurlijk.

 1. Schrijven over kerst

De roman waar ik momenteel aan werk, heeft een tijdlijn die begint op 2 november – de dag dat ik ben begonnen met schrijven – en zodoende kan ik die tijdlijn steeds doortrekken in de periode waarin ik me zelf bevind. Op die manier kan ik ook over kerst schrijven en dat vind ik zó fijn en sfeervol! Ik wil ook kijken of ik nog wat kerstverhalen uit mijn mouw kan schudden om op mijn blog te zetten, maar daar ben ik wel een beetje inspiratieloos over.

 1. Kerstboeken

Ik doe dit eigenlijk nooit, maar ik heb nu al twee boeken voorbij zien komen die ik graag tijdens de kerstperiode wil lezen: allebei zijn het verhalenbundels, de een is Winter in New York van Chantal van Gastel en de ander is Let It Snow van onder andere John Green en Maureen Johnson. Dit lijken me echt hele fijne boeken om op de bank bij de kerstboom uit te lezen! En er zijn vast nog wel meer van dat soort boeken…

 1. Kerstvakantie

Uiteraard! Ik zal vast wel wat voor school moeten gaan doen, maar ik kijk er ook zo naar uit om lekker naar hartenlust te kunnen schrijven en bloggen, misschien nog een high tea doen met mama, Laura en oma, afspreken met wat andere leuke mensen…

Waar kijk jij het meeste naar uit van kerst?

You may also like...

8 Comments

 1. Wat een heerlijk lijstje! Kerstmuziek vind ik ook echt fijn om te luisteren! Ik krijg er zo’n knus en gezellig gevoel van! Love Actually vind ik ook een hele leuke kerstfilm! Ik ga hem deze kerst zeker kijken, alhoewel ik hem al zo vaak gezien heb! En leuk, dat je in de kerstvakantie misschien een high tea gaat doen!
  Lizzy onlangs geplaatst…Wat ik graag zou willen leren in mijn levenMy Profile

 2. alleen punt 1 is al reden genoeg om uit te kijken naar de kerstperiode! xD
  Karen Mee onlangs geplaatst…Fastfood is het nieuwe slow foodMy Profile

 3. Ik kijk niet echt uit naar kerst, ik werk meestal in het ziekenhuis..
  Maar ik hou wel van mijn kerstmuziek, alle lekkers met kerst.
  Ik woon in Duistland, daar kijken de mensen het liefst ‘Drei Nüsse für Aschenbrödel’ (Assepoester) een oude film van 1973 – maar ik vind hem wel een beetje ‘kitscherig’ 😉

 4. Ik kijk uit naar de rust en de gezelligheid.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Doe meer met je boekenkast!My Profile

 5. Volgens mij is er niemand zo enthousiast over Kerstmis als ik. Ik ben volgens mij de enige die het leuk vind dat er al kerstmuziek wordt gedraaid in winkel. Ik verklaar natuurlijk wel dat dat veel te vroeg is en dat je moet wachten met die dingen tot de Sint het land uit is, om maatschappelijk correct te zijn weet je wel. Maar stiekem zing ik stilletjes mee in m’n hoofd.

 6. Een kerstboom hebben we al enkele jaren niet meer in huis gehaald en kerstmuziek staat hier eigenlijk nooit op. Toch kijk ik ontzettend uit naar deze periode. Ik hou er immers van om het huis knus en gezellig te maken met een massa kerstlichtjes en enkele decoratie-stukken. Ook het maken, schrijven én ontvangen van kerstkaartjes vind ik ontzettend leuk. Het gezellig samenzijn met de mensen die je het liefste hebt is uiteraard ook onmisbaar in mijn kerst favorieten-lijstje.

 7. Ja, het is bijna kerst! Jeej. Ik heb er erg veel zin in. De gezelligheid, de sfeer en vooral…ik heb dan lekker vakantie samen met mijn lief<3

 8. Lieve Vief, had je het bijna verklapt, van 2 de Kerstdag. Ik ben heel erg nieuwsgierig. Tot dan he!! Liefs Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]