Plugins

Bron beeld: Pixabay

Ik heb altijd al op WordPress geblogd: Blogspot heb ik wel eens geprobeerd voor zo’n tijdelijke blog toen ik nog helemaal niet echt bezig was met bloggen, maar het is verder altijd WordPress geweest. Oké, ik heb ook nog een Tumblr-blog helemaal over Taylor Swift, maar dat is het dan ook echt: ik zou gewoon niet zonder WordPress kunnen. En al helemaal niet zonder sommige ongelooflijk fijne plug-ins die het bloggen écht een stuk makkelijker én leuker maken!

CommentLuv

Ik vind het altijd een stukje leuker om te reageren op een blog wanneer ik het CommentLuv-hokje zie! Misschien is het wel oppervlakkig, maar vinden we het niet allemaal een fijn gevoel om onze meest recente blogpost te zien schitteren in de reactiesectie op onze favoriete blog? Ik in ieder geval dus wel, en daarom vind ik deze plug-in ook zo fijn. Je weet maar nooit wie er klikt en zeker als er bij mij mensen reageren die dat niet zo vaak doen vind ik het heel interessant om in één oogopslag te zien wat voor blog ze hebben, als ze die hebben.

Open In New Window

Linkjes in blogposts zijn leuk, zeker als ze linken naar waardevolle content van je eigen of andere blogs. Maar ik wil na het bekijken van die content wel weer terug kunnen om nog even een reactie achter te laten of wat andere dingen te bekijken, en dat doe ik minder snel als ik zelf de terugknop van mijn browser moet gebruiken, vooral omdat je dan soms te maken krijgt met verlopen sessies en andere narigheid. En ik weet dat mijn bezoekers dit ook fijn vinden. Deze plugin zorgt ervoor dat linkjes standaard in een nieuw venster of op een nieuw tabblad openen zonder dat je dat hokje hoeft aan te vinken bij de link-popup in de editor!

Comment Reply Notification

Interactie is belangrijk tijdens het bloggen: we willen allemaal gezien en gehoord worden en we vinden het allemaal superfijn als er op onze reacties gereageerd wordt door de blogger. Maar… dan moeten we wel weten wanneer dat is gebeurd, zodat we kunnen gaan kijken en er misschien ook weer op kunnen reageren. Deze plug-in is daar heel handig voor: hij stuurt je een mailtje als iemand op jouw comment gereageerd heeft!

Favicon

Ik vind het zelf altijd heel leuk en bovendien professioneel staan als een blog een favicon heeft, dus zo’n klein icoontje of logootje naast de naam van de blog op het tabblad. Met deze plug-in kun je die favicon heel makkelijk zelf instellen! Je moet ‘m wel eventjes op maat maken natuurlijk.

EditFlow

Ab-so-luut onmisbaar! Ik kwam veel enthousiasme tegen over deze plug-in op andere blogs en gebruik ‘m sindsdien non-stop. Het is een ontzettend fijn ietsje waarmee je je content op een kalender kunt inplannen zodat je precies ziet wanneer nog iets online moet komen. Je kunt ook een planning maken met concepten of artikelen die nog goedgekeurd moeten worden en de plug-in geeft je ook wat fijne extra opties. Deze zijn handig als je met meerdere mensen aan een blog werkt, maar je kunt het bijvoorbeeld ook aangeven als je artikel nog een foto nodig heeft. Heerlijk!

Public Post Preview

Deze heb ik pas onlangs ontdekt, maar ik kan niet meer zonder. Een goede vriendin van me is tegenwoordig mijn eindredacteur en leest al mijn stukjes door om te kijken of er geen taal- of typefouten of onduidelijkheden in staan en het is een beetje te ingewikkeld om haar toegang te geven tot mijn WordPress-account. Daarom gebruik ik deze plug-in: het artikel staat dan gewoon ingepland of als concept in de wachtrij en met een linkje kan ik het toch aan mensen laten zien. Ook erg handig voor het laten lezen en checken van bijvoorbeeld de Blog Gespot-artikelen door de bewuste bogger!

Welke WordPress-plugins vind jij het fijnste?

You may also like...

7 Comments

 1. Wat een fijne tips! Ik ga eens even kijken voor Edit Flow, daar heb ik nog nooit van gehoord. Het lijkt mij heel erg handig aangezien ik wel vaak al een stuk schrijf, maar dan nog een foto erbij moet maken. Meestal schrijf ik dat ergens op, maar ik ben het ook wel eens vergeten!
  Kelly onlangs geplaatst…Waarom ik geen goede fashionblogger zou kunnen zijnMy Profile

 2. De public post review en commentluv vind ik zelf ook erg fijn!
  De ‘open in new window’ op jouw blog vind ik als lezer juist wat minder, of misschien is dat de anti-kopiëer-foto-plugin; omdat ik niet met de terug-knop wil werken zit het al in mijn systeem dat ik met mijn rechtermuisknop op een link klik en dan voor ‘open in nieuw tab’ kies, en dat kan ik hier niet 😉
  Met de ‘simple cookie notification bar’ ben ik ook best blij. Omdat je verplicht bent zo’n ding te hebben tegenwoordig, als je analytics of affiliate-links gebruikt, en omdat deze fijn niet zo heel erg groot is en zo …
  Jantine onlangs geplaatst…Voor- en nadelen van zelf je blog hostenMy Profile

 3. Wat betreft plugins kan ik echt nog zo veel leren, ik heb er weinig verstand van. Het openen in nieuw tabblad heb ik wel onder de knie, maar dat is ook niet zo lastig natuurlijk 😉
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mijn eerste blogdate, ever.My Profile

 4. CommentLuv en Publicaties Post Preview heb ik zelf ook. Erg leuk en handig! Ik ga nu de comment reply en favicon installeren. Vooral naar die comment reply was ik opzoek. Thanks!!
  Sandra onlangs geplaatst…12x De mooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweestMy Profile

 5. Ik vind PageNavi heel handig! En Yoast SEO 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…HOW TO: witbalans in PhotoshopMy Profile

 6. Wat een ontzettend goede tips! Commentsluv heb ik direct geïnstalleerd en nog twee, maar commentsluv is echt super! Elkaar steunen en interactie is juist zo inspirerend!

  1. Commentluv is ook zeker een van mijn favorieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]