Blogs lezen leuk houden

Blogs lezen is superfijn om te doen: je kunt jezelf er enorm mee verrijken, het is fijn én nuttig tijdverdrijf en het helpt je ook om te ontspannen en je gedachten te verzetten. Maar als je zelf een blog hebt, kan blogs lezen best wel eens een beetje vervelend worden: dan gaat er bijna een soort druk vanuit, alsof het een verplichting is – immers, het is goed voor jouw eigen bezoekersverkeer. Maar hoe zorg je nou dat blogs lezen leuk blijft, dat je er niet tegenop gaat zien om elke dag je feed op Bloglovin’ te checken en door te spitten?

 1. Lees blogs niet als blogger

Dit is waarschijnlijk het beste advies dat ik je kan geven: blogs lezen is ontspannend, maar niet als je het op je blog-takenlijstje hebt staan. Stap dus juist eens úit je rol van blogger zodra je Bloglovin’ opent en lees de nieuwe blogs niet als blogger op zoek naar traffic of materiaal, maar juist als iemand die gewoon voor de lol blogs leest, zonder bijbedoelingen! Het werkt verrassend bevrijdend, neem dat maar van mij aan.

 1. Reageren hoeft niet!

Ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik een blogpost weer wegklik als ik niet van plan ben om te reageren. Maar wie zegt dat je op alles wat je leest móet reageren? Je maakt het dan voor jezelf een stuk minder leuk! Lees die blogs gewoon lekker om het lezen, niet om een reactie achter te laten. Of doe het anders: deel het op sociale media of stuur de blogger in kwestie een persoonlijk berichtje, compleet vrijblijvend. Reageren hoeft echt niet per se!

 1. Kijk wat je eruit kunt halen

Blogs lezen is niet alleen heel leuk, je kunt er ook echt iets aan hebben. Heel veel blogposts lezen we puur om het lezen zelf, en vaak treffen we dan echt fijne informatie aan die we voor het een of ander kunnen gebruiken – maar er echt iets mee doen, dat lukt meestal niet. Probeer daar juist eens verandering in te brengen: wat kun je uit de blogposts die je leest halen? Is het iets wat je kunt gebbruiken voor je eigen blog, of zijn het tips die je kunt toepassen, iets waar je nog verder over wilt nadenken? Noteer het, ga ermee aan de slag, prikkel jezelf!

 1. Probeer eens iets nieuws

Lees je altijd maar dezelfde blogs en dezelfde niches? Probeer dan eens iets nieuws uit! Surf eens door de categorieën op Bloglovin’, kijk rond bij de aanbevelingen op andere blogs en snuffel in Facebookgroepen waar mensen hun posts spammen. Kijk eens naar Engelstalige blogs, of probeer eens een blog uit een niche die je normaal nooit leest: misschien zijn fashion- of beautyblogs toch juist wel iets voor jou! Verbreed je horizon, want er is echt heel erg veel out there.

 1. Maak er een vast ritueel van

Blogs lezen is het fijnste als je er echt tijd voor maakt. Kies een vast moment van de dag, bijvoorbeeld bij het ontbijt of voor het slapengaan, en mak er een echt knus momentje van! Een kop thee, iets lekkers, muziekje, fijne stoel, of misschien wel lekker buiten. Ga er even lekker voor zitten, neem er de tijd en aandacht voor en jaag jezelf vooral niet op, maar geniet ervan! Doe het niet omdat je vindt dat je het moet doen, maar omdat je het wílt doen en er zin in hebt. En hé, als je een keer geen zin hebt is het ook geen ramp, dan doe je het lekker niet!

 1. Volg je gevoel

Klinkt misschien een beetje gek bij zoiets als dit, maar ik bedoel puur dat je moet lezen wat je wilt lezen en dat je moet overslaan wat je wilt overslaan. Ga jezelf niet dwingen om bepaalde posts te lezen omdat je die blogger zo leuk vindt of omdat je er al een poosje niet hebt gereageerd: lees wat je aanspreekt, sla over wat je niet aanspreekt – en voel je vooral niet schuldig, want dat is stom. Zo simpel is het.

Voel jij je wel eens verplicht om blogs te lezen?

You may also like...

12 Comments

 1. Nee, ik voel me niet verplicht om te lezen of te reageren. Dit doe ik puur omdat ik het leuk vind! Ik maak er standaard iedere ochtend tijd voor, net als bij vlogs 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…Printable: today is my favorite day!My Profile

 2. Eigenlijk lees ik blogs sowieso altijd voor mijn plezier en niet omdat ik me verplicht voel. 🙂
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…De sportschool, een updateMy Profile

 3. Of je kijkt bij mij, daar is niet zoveel te lezen ?
  Fijne tips geef jij op je blog, ik lees je graag.
  Ageeth Mooij onlangs geplaatst…fruit on the kitchen tableMy Profile

  1. Dankjewel voor het compliment!

 4. Dat vind ik nou ook; lekker blogs lezen omdat het leuk en ontspannend is!
  Dina onlangs geplaatst…WEEKOVERZICHT: Op zoek naar een ritmeMy Profile

 5. Leuk, ik pas alle tips gelukkig al helemaal toe. Vooral nu ik in het buitenland woon merk ik dat ik soms geen tijd/zin heb om te lezen. Dan sla ik gewoon over.
  Elaintje onlangs geplaatst…TroetelWEEK#9: bootjes kijken, spelletjes en een trofeeMy Profile

 6. Jaaa, helemaal leuk dit! Het is soms echt lastig om als non-blogger te gaan lezen, maar het maakt het lezen wel een stuk fijner inderdaad!
  Dineke onlangs geplaatst…SHOPLOG | ALIEXPRESSMy Profile

 7. Ik lees te weinig blogs. Ik probeer het wel bij te houden, maar vaak heb ik alleen tijd om door het lijstje nieuwe blogartikelen te gaan, niet om het ook allemaal te lezen. Ik sla wel alles op wat ik wil lezen, en als ik dan eens een avondje vrij heb (zoals nu!), dan lees ik een stuk of twintig artikelen achter elkaar. 🙂
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: De Geek Girl-serie ~ Holly SmaleMy Profile

  1. Aahh dat is ook wel heel leuk!

 8. Ik voel me gelukkig ook niet verplicht om te lezen. Eigenlijk pak ik het altijd al aan zoals jij het beschrijft 😉 En het werkt dus wel!
  Jantine onlangs geplaatst…Opruimen en verlanglijstjes bij de IkeaMy Profile

 9. Handige tips, ik voel het altijd als verplichting als er een opstapelen in mijn bloglovin lijstje (net als nu oeps) dus probeer ik er af en toe een paar door te lezen door de dag of savonds als ik op bed lig op mijn tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]