Het is zomervakantie, dus dat betekent voor de meeste mensen veel vrije tijd. Geen school of colleges of werk, geen verplichtingen, alleen mar tijd voor leuke dingen. En in de zomer is het vaak ook hét moment om op reis te gaan. Of je nou twee weken aan het strand op Mallorca ligt of op stedentrip gaat naar Londen of Dubai, lezen kan altijd! In dit artikel vind je wat tips om het meeste uit je reis te halen als je een boekenwurm bent.

Thematiseer de boeken die je meeneemt

Ik vind het zelf altijd erg leuk om boeken mee te nemen die gaan over onze vakantiebestemming. Wellicht staan er nog leuke locaties in om te bezoeken, en het geeft ook gewoon een leuk sfeertje! Je kunt op Google gemakkelijk opzoeken welke boeken zich waar afspelen.

Lees tijdens de reis

Zeker als je lang in de auto of het vliegtuig moet zitten, gaat de tijd een stuk sneller als je kunt lezen. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van met jezelf om te kijken hoeveel boeken je kunt uitlezen tijdens de autorit of koop op het vliegveld een boek en stel jezelf als doel dat je dat boek uit wilt hebben tegen de tijd dat je landt.

Bezoek boekige locaties

De mogelijkheden zijn eindeloos: geboortehuizen van auteurs of personages (bijvoorbeeld het huis van Julia uit Romeo & Juliet van Shakespeare, in Verona), musea, bijzondere bibliotheken of boekhandels, locaties die voorkomen in de boeken die je graag leest enzovoorts. Indien mogelijk kun je misschien wel tours doen, bijvoorbeeld die van Harry Potter. Google biedt ook veel informatie over routes die je zo kunt uitstippelen dat je langs allerlei locaties komt: in Engeland bijvoorbeeld zijn heel veel huizen van schrijvers gevestigd.

Stel jezelf leesdoelen

Natuurlijk moet het lezen niet verplicht worden, maar als je je voorneemt om op reis veel te lezen, is het juist wel leuk om met leesdoelen te werken omdat je op die manier echt bezig kunt zijn met hoeveel je leest. Verzin bijvoorbeeld een bepaald aantal boeken dat je gelezen wilt hebben als je terugkomt of lees elke dag een x-aantal uur.

Wagenziekte

Word je snel wagenziek als je leest in de auto? Probeer het dan eens met audioboeken of ebooks: dat helpt mij heel erg! Met ebooks kun je het lettertype lekker groot zetten waardoor je je meer kunt ontspannen tijdens het lezen en een tablet of ereader vasthouden schudt minder dan een echt boek. Tussendoor slapen of iets anders doen, bijvoorbeeld muziek luisteren (dit kun je ook tijdens het lezen doen) kan uiteraard ook.

Lees jij graag op vakantie of juist niet?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]