Reizen die ik nog wil maken

Bron beeld: Unsplash

Ik ben altijd een globetrotter geweest: ik vind reizen heerlijk, ik hou van het gevoel compleet ergens anders te zijn, van het tijdloze en magische van dat gevoel. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, met hun eigen geschiedenis en schatten van erfgoed. Ik hou van het ontmoeten van mensen en het verzinnen van verhalen, ik hou van het dromen over alle plaatsen die ik al eens heb gezien. En daarom ben ik denk ik ook nooit klaar met reizen: er zijn nog zoveel prachtige plaatsen die ik zou willen bezoeken! Vandaag maak ik een lijstje van reizen die ik in de nabije toekomst toch wel graag zou willen maken.

Zuid-Frankrijk

Afgelopen zomer hebben we in Avignon overnacht op weg naar Spanje, en sindsdien twijfelen we een beetje of we wel echt een hele zomer naar Zuid-Frankrijk willen: het is er namelijk echt bloedheet en daar kunnen we geen van drieën erg goed tegen. Maar… ik wil er toch wel heel graag een keer naartoe. Er zijn daar zoveel mooie steden die me prachtig lijken om te bezoeken: Nice, Marseille, Monaco en wat verder weg Toulouse, Bordeaux, Lyon… Bovendien heeft mijn vader een groot deel van zijn kindertijd op een camping in Zuid-Frankrijk doorgebracht en het lijkt me ook heel leuk om daar van alles over te horen. Misschien moeten we gewoon maar eens een rondreis door Frankrijk doen, dan kunnen we overal komen.

Groot-Brittannië

Het zou kunnen dat we dit volgend jaar gaan doen en ik heb zoveel dingen op mijn lijstje staan die ik dan zou willen doen! Groot-Brittannië is natuurlijk ongelooflijk groot (duh, anders zou het Klein-Brittannië heten) maar daarom zou het ook een rondreis worden. ik wil in ieder geval heel graag naar Oxford, Cambridge en Windsor omdat dat gewoon hele mooie steden zijn. Verder zou ik dolgraag de Harry Potter Studios Tour in Londen willen doen, zou ik het liefst alle Tudor-paleizen in heel het VK willen bezoeken en heb ik een hele lijst met huizen van schrijvers die ik wil zien: Roald Dahl, Charles Dickens, Jane Austen, de Brontë-zusjes, Shakespeare… o, en ik wil natuurlijk ook naar Downton Abbey!

De grote steden van Amerika

Ik ben inmiddels vijf jaar geleden naar New York geweest en dat was gewoonweg de vakantie van mijn leven. Sindsdien wil ik alleen nog maar terug: er zijn zoveel mooie steden die ik zo graag zou willen bezoeken: Washington, Boston, Chicago, New Orleans, Philadelphia, Seattle, noem het maar op. Daarnaast zou ik zo graag gewoon een rondreis door de States willen doen, om te proeven hoe ánders het leven daar daadwerkelijk is. En dan natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan Disneyland in Florida… en de Wizarding World.

Boedapest en Istanbul

Beetje een vreemde combinatie, maar dit zijn twee steden die ik echt beschouw als Oost-Europees en die me ongelofelijk mooi lijken om te bekijken. Boedapest is een stad die volgens mij heel erg tot mijn verbeelding gaat spreken en Istanbul is volgens mij gewoon echt een wereldstad en een geweldige ervaring om er simpelweg te zijn. Lijkt me heel mooi.

Portugal

Portugal is een land dat me ook ontzettend mooi lijkt, een beetje à la Spanje en Italië. Ik zou dolgraag eens naar Lissabon willen en heb me laten vertellen dat Portugal ook een hoop mooie paleizen en kastelen heeft, dus dat moet goed gaan. En op foto’s ziet het er heel erg uit alsof ik daar een tweede Costa Brava-avontuur zou kunnen beleven (lees: superleuke kustdorpjes waar je kunt zwemmen en wandelen en eten) dus dat lijkt me echt heel erg fijn.

O ja, en dit is een beetje valsspelen maar ik wil ook gewoon zoooo graag weer naar Italië. We hebben nu een paar keer Toscane en een keer Noord-Italië gedaan en nu wil ik zo graag weer eens naar Rome, want dat voelt echt eeuwen geleden. Daarnaast zou ik ook een reis door Oostenrijk of Zwitserland erg leuk vinden, of Duitsland… of Zuid-Spanje. Er is gewoon zoveel moois op de wereld!

Waar zou jij graag nog eens naartoe op reis willen?

You may also like...

8 Comments

 1. Ierland, Schotland, Egypte, Scandinavië, Italië. Niet echt landen die heel ver weg zijn, maar wel een bijzonder rijke cultuur hebben die ik graag (weer) zou proeven!
  Emmy onlangs geplaatst…Rift (Nightshade Prequel #1) – Andrea CremerMy Profile

  1. De Scandinavische landen lijken mij ook erg mooi inderdaad!

 2. Op mijn verlanglijstje staan nog Marokko, een aantal Europese (hoofd)steden als Berlijn, Praag en Istanbul en een rondreis door Griekenland. Qua verre reizen zou ik graag nog een keer naar Australië/Nieuw-Zeeland willen.

  Maar eerst volgend jaar op huwelijksreis naar Corsica!

  1. Ah, dat is pas een mooie reis!

 3. Dat is nog een hele lijst Vivian, ik hoop dat er een paar reizen door kunnen gaan!!

 4. Ierland, Schotland, enkele streken in Engeland, Scandinavische landen lijken me ook erg mooi. Ik weet niet of het er ooit van zal komen, maar dromen kan gelukkig altijd.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Lief – Jackie Van LarenMy Profile

 5. Rondreis door Amerika: dat wil ik zooo graag! Wat tof dat je naar New York geweest bent. 🙂
  Ik ben nog nooit echt ver geweest. Londen vond ik heel leuk. Parijs is prachtig. Verder ben ik in een aantal kleine stadjes geweest in Duitsland en Zwitserland. Met name Davos (Zwitserland) is práchtig.
  Emily Lotus onlangs geplaatst…Wat is ME?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]