Okay, toegegeven…afgelopen week was ik ziek, maar ik heb geen films gekeken. Ik bedacht me echter wel door dat ziek-zijn welke films gewoon heerlijk zijn om te kijken op een baaldag of wanneer je je echt niet lekker voelt. Met een fijne kop thee, een bak popcorn (als het geen buikgriep is tenminste) en het liefste iemand om het samen mee te kijken, zoals je beste vriendin of je moeder. Benieuwd naar mijn favorieten?

1. Mamma Mia!
Absoluut mijn eeuwige nummer 1 feelgood-movie! Gebaseerd op de meest succesvolle musical ooit die weer gebaseerd is op de muziek van de Deense popgroep ABBA uit de jaren 70. Deze film is gewoonweg geweldig en heeft alles: hilarische humor, een vleugje drama, geweldig acteerwerk van o.a. Meryl Streep, Amanda Seyfried, Julie Walters en Colin Firth en vooral heerlijk aanstekelijke muziek. Het verhaal? De Griekse Donna en Sophie leven al jaren zonder een man in hun leven, maar nu gaat Sophie trouwen en wil ze weten wie haar vader is – maar er zijn drie mogelijke kandidaten. En wat doe je dan? Juist… je nodigt ze alle drie uit. Lachtranen en een schorre keel van het meezingen gegarandeerd!

2. Love Actually
Is het ook nog eens bijna Kerst? Dan is deze film fantastisch om te kijken. Een grote groep sterrencastleden in New York zetten een prachtig verhaal neer over liefde, verlies, emoties en humor. Met o.a. Colin Firth, Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman en Kaira Knightley. Heerlijke film, gewoon altijd.

3. Mrs. Doubtfire
Wie kent deze film nog? Met Sally Field, Pierce Brosnan en Robert Williams in de hoofdrol, over het gebroken gezin waarvan de vader de kinderen niet wil missen en zich voor gaat doen als huishoudster om op ze te passen. Hilarisch, ontroerend en gewoonweg ongelofelijk leuk!

4. Alles van Disney
Ehm… spreekt voor zich, toch?

5. Grease/Hairspray/Fame/Footloose/Saturday Night Fever
Dansfilms! Zelfde verhaal als met Mamma Mia, gewoon heerlijk om te zien en mee te zingen met de bekende muziek. Iedere dansfilm voldoet hier eigenlijk wel aan, zelfs de Step Up-films, hoewel ik daar zelf een hekel aan heb.

You may also like...

2 Comments

  1. Ik krijg meteen zin om deze films te gaan kijken. Nog een goede feelgoodfilm vind ik Hairspray. Ook zo’n fijne meezinger 🙂

    1. Die vind ik ook erg leuk inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]