0165574c

Bron

Vandaag is de eerste dag van de Week van de Lentekriebels! En dat is precies op tijd, want ik ben zo langzamerhand wel een beetje klaar met de winter. Tuurlijk, ik geniet heerlijk van de dikke deken op mijn bed ’s nachts, van de fijne warme truien en warm badderen… maar met alle sneeuw, vorst, hagel en wind van de afgelopen maanden zijn mijn krakkemikkige lijf en ik wel toe aan het voorjaar! Ik denk dat veel mensen die ziek zijn zich daar wel in herkennen: de winter is gewoon geen pretje als je door je gezondheid flink wat zon en gezonde frisse lucht en warmte nodig hebt. Ik merk namelijk gewoon echt dat het veel minder goed met me gaat als het geen mooi weer is, en daarom kijk ik reikhalzend uit naar de lente! Om in de sfeer te komen, alvast wat dingen op een rijtje waardoor ik er zin in krijg!

1. Weer buitenritten kunnen maken

Ik vind paardrijden heerlijk, maar dan wel het liefst buiten, in het park bij de manege. In de binnenbak rijden komt namelijk meestal neer op figuren en dat kan best leuk zijn, maar ook saai. En vermoeiend. Dus ik juich altijd een klein beetje als de instructrice aankondigt dat we naar buiten gaan, en dat kan nu gelukkig weer veel vaker! De afgelopen weken ging het steeds niet door regen of nachtvorst, dus dan waren we aangewezen op Annamaria Koekoek en voltes rijden.

2. Dat de dagen langer worden

Ik vind het nooit erg om in het donker te rijden (geeft me altijd iets magisch, ik weet niet waarom) en ik vind het ook niet erg als het vroeg donker wordt, dat geeft een lekker knus gevoel. Maar ik moet zeggen dat het wel heel erg fijn is dat het nu steeds langer licht blijft: ik kan nu tenminste gewoon nog lekker bloggen na het eten zonder dat het gordijn al dicht en de lamp al aan moet. Geeft alvast een zomerse vibe! En een zomerse vibe betekent ook dat het snel mogelijk zal zijn om lekker in de tuin met een kop thee een boek te lezen of te studeren =D

3. Lekker naar buiten kunnen

Gewoon in het algemeen fijn: dat het buien lekker genoeg is om van de zon te genieten tijdens het naar buiten gaan! Ik vind het heerlijk om in het weekend of op een vrije middag even boodschappen te gaan doen of gewoon door de wijk te wandelen en dan de zon op mijn gezicht voelen, warm worden van binnen, zien hoe alles straalt in het zonlicht…

4. Weg met de winterjas!

Altijd een heugelijk moment: als de dikke winterjas, die ik op zeker moment echt wel zat ben, verruild mag worden voor het fijne, nog lekker warme maar niet te aanwezige voorjaarsvest. En daarna het jack dat ik nog niet heb gedragen en waarvan ik heel veel zin heb om het aan te trekken!

5. Nieuwe garderobe

Als het niet meer vriest en het overdag vrolijk in plaats van guur is, betekent dat ook dat de dikke truien en kousen in de kast mogen en dat het tijd is voor rokjes met leggings, shirtjes, jurkjes en korte mouwen! Weer lekker fleurig in plaats van lekker knus, en bovendien… een uitstekende gelegenheid om te gaan shoppen voor nieuwe aanwinsten. Schoenen bijvoorbeeld, ik kan nu al niet wachten om te beoordelen of mijn ballerina’s nog passen en zo nee, om dan nieuwe te gaan scoren!

You may also like...

1 Comment

  1. Ja, laat de lente maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]