2015 projecten

Bron beeld

Altijd als de zomervakantie ten einde is begin ik te voelen hoe snel het jaar eigenlijk gaat: het is een groot cliché, maar net als ik gewend ben aan het schrijven van de 5 in plaats van de 4 aan het eind van het jaartal moet het alweer een 6 worden. 2016 is nog maar anderhalve maand van ons verwijderd en dat is voor mij des te meer reden om te kijken wat ik in 2015 eigenlijk nog allemaal zou willen doen!

Kleuren voor volwassenen

Yep, ik zie de kleurboeken echt o-ve-ral voorbij komen en het laat me niet onberoerd. Net als waarschijnlijk bijna iedereen van mijn generatie vond ik kleuren vroeger erg leuk en moest ik er altijd aan herinnerd worden om toch vooral binnen de lijntjes te blijven. Over de kleurboeken voor volwassenen was ik eerst nogal sceptisch, maar nu er steeds meer beginnen te komen kriebelt er toch iets… ik wil het uitproberen! Lijkt me ook gewoon heel rustgevend. Iemand die er al ervaring mee heeft en me een boek kan aanraden? Ik zie door de bomen het bos namelijk niet echt meer, het zijn er zoveel!

Snailmail

Ook dit is iets wat ik bij veel bloggers en niet-bloggers zie en dan vooral bij 365 Miles to Paris, een hele leuke blog over snailmail, DIY en Parijs. Snailmail is eigenlijk gewoon het ouderwetse schrijven met penvrienden! Je maakt een contact met iemand via een oproepje op Facebook of internet en dan ga je gewoon brieven naar elkaar sturen, en eventueel pakketjes met kleine dingetjes die je helemaal kunt aankleden, maar dat hoeft niet. Ik vind het er altijd heel leuk uitzien als ik het tegenkom en het lijkt me leuk om weer eens iets met post te doen, want vroeger vond ik het altijd superleuk om brieven en kaarten te krijgen. Ik weet nog niet of ik het echt ga doen, maar leuk lijkt het me wel!

Een aantal korte verhalen schrijven

Inmiddels ben ik weer bezig met een roman, maar het schrijven van korte verhalen is ook iets wat me al een tijdje weer trekt. Gewoon om af en toe mijn inspiratie kwijt te kunnen en even te verdwalen in de wereld van een verhaal. Ik ben er nooit zo heel goed in omdat ik alles altijd uitgebreid wil maken, maar onlangs bedacht ik iets: ik wil graag verhalen schrijven geïnspireerd op nummers van Taylor Swift (tja, je bent een Swiftie of je bent het niet hè) en nou ja, dat lijkt me toch best wel tof. Gewoon verhalen over van alles en nog wat, misschien wel met dezelfde hoofdpersoon of steeds iets anders (waarschijnlijk steeds iets anders). Ben benieuwd of het gaat lukken!

Een schrijfportfolio maken

Aangezien ik het ontzettend leuk vind om te schrijven voor het web, voor mijn blog maar ook voor andere websites, weet ik dat ik dit graag wil blijven doen. Wie weet lukt het me om later te gaan schrijven voor een wat grotere website en sowieso wil ik graag proberen mijn schrijfvaardigheid te blijven ontwikkelen. Vandaar dat ikeen schrijfportfolio wil maken: een mooi dossier met voorbeelden van teksten die ik heb geschreven voor verschillende opdrachtgevers door de jaren heen. Ik weet nog niet precies wat ik er dan later mee ga doen, maar het is ook een beetje ter overzicht voor mijzelf.

Beginnen met een sporenboekje

Oké, ik gebruik het begrip hier een beetje verkeerd: een sporenboekje is een soort agenda voor docenten waarin je je lessen per fase en per tijdframe plant, zodat je geen uitgebreide lesvoorbereiding in hoeft te vullen maar wel weet wat je wanneer gaat doen. Ik wil zoiets gaan maken, maar dan op een andere manier: ik wil een boekje aanleggen van lesideeën, onderwijsvisies, methodes en tactieken die ik in mijn stage en in mijn latere carrière kan gebruiken. Dit omdat ik nu al veel ideeën heb die ik niet meteen in de praktijk kan brengen, maar waar ik wel graag mee aan de slag wil wanneer dat eenmaal kan, en omdat ik ook veel dingen leer die ik wil onthouden en die ik wil omzetten naar mijn eigen visies en ideeën. Klinkt allemaal misschien wat vaag en ik heb het idee ook nog niet erg goed uitgewerkt, maar het draait erom dat ik het simpelweg wil noteren wanneer ik een inzicht of idee of wat dan ook krijg zodat ik dat later kan gebruiken. Als een soort eigen leeroverzicht, zeg maar.

Welke dingen wil jij nog graag doen dit jaar?

You may also like...

7 Comments

 1. Leuk dat je eventueel wilt snailmailen! Ik houd me aan bevolen 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…ClaudiTekentMy Profile

 2. Snailmail lijkt me ook heel tof! Dat is echt zoiets wat ik heel graag wil doen, maar waar ik nooit mee begin, haha. Net als korte verhalen schrijven overigens – of lange, ik ben gewoon helemaal met schrijven gestopt en dat vind ik stom. Ik wil eigenlijk meedoen aan NaNoWriMo, maar november is altijd zo’n vreselijk drukke maand. Een schrijfportfolio maken is een goed idee! Lijkt me heel leuk om al je eigen stukken terug te lezen van een paar jaar, en hoe je je hebt ontwikkeld en zo. 🙂
  Maaike onlangs geplaatst…Over afgelei- oh kijk, een luchtballon!My Profile

 3. Succes met dit mooie lijstje voor dit jaar. Wat ik dit jaar nog wil doen? Het zou mooi zijn als op ons huisje ‘Verkocht’ staat.. 😉
  Sas onlangs geplaatst…You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit meMy Profile

 4. Leuk! Dat zijn nog mooie dingen om te doen dit jaar. Eigenlijk moet ik daar ook nog maar eens gauw over na gaan denken want voor je het weet is het alweer 2016.
  Annelies onlangs geplaatst…Mindfulness? Fuck itMy Profile

 5. Wat gaaf allemaal! Ik vind je blog en instagram zo leuk. ?

 6. Kleuren is echt superontspannend vind ik.
  Annelies onlangs geplaatst…Muziek in mijn hoofd #3My Profile

 7. Ah ik heb een aantal pennenvrienden van over de hele wereld en het is echt een super leuke hobby. Dus ik raad je echt aan om snail mail een keertje te proberen, of postcrossing als je dat beter ligt. ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]