books-676425_640

Bron

Hoewel ik niet vaak (meer) over boeken schrijf omdat ik helaas niet zoveel tijd heb om te lezen als ik zou willen, blijft het wel een van mijn grote passies. Ik wil graag proberen om het boekige van Vivians Vocabulaire weer wat meer naar boven te halen, en omdat er de laatste tijd best wel veel interessante boeken zijn uitgekomen, zet ik vandaag de boeken op een rijtje die ik zeker weten wil gaan lezen!

simone-van-der-vlugt-de-lege-stad-700x357

Bron

De lege stad is de langverwachte nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt: haar thrillers (Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis) lees ik niet, maar Jacoba, dochter van Holland en Rode sneeuw in december behoren tot mijn favorieten. Dit boek, helemaal in de sfeer van 70 jaar bevrijding, gaat over het bombardement op Rotterdam en de verschrikkelijke gevolgen daarvan. Ik kan niet wachten!

549630ec08fd48.79160764

Bron

Ik kom dit boek tegenwoordig steeds tegen op social media, Goodreads en boekenblogs: De gloriedagen van Walter Gom van Marcel Vaarmeijer lijkt mij de Nederlandse equivalent van Het Rosie Project (Graeme Simsion), een boek dat ik helemaal verslonden heb en dat op mijn lijstje van lievelingsboeken prijkt. Het boek gaat over Walter Gom die samen met zijn buurvrouw het Briljante Ideeën Bureau opzet, waarmee ze zo ongeveer de maatschappij veroveren – maar dat krijgt natuurlijk nog een staartje. Lijkt me een heerlijk boek voor op vakantie!

9200000036135006

Bron

Ook Versplinterd van Dani Atkins kom ik overal tegen en dat lijkt niet onterecht: alleen het omslag vind ik al prachtig en het verhaal doet me denken aan een mix van allerlei romances. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de zoetsappige liefdesverhalen, maar dit lijkt me geen clichéroman en ik ben er dus wel erg benieuwd naar. Ik denk dat dit ook een mooie is om in de meivakantie in de tuin te lezen onder het genot van (ijs)thee en aardbeien, ik bedenk maar wat haha.

7977IkgeefjedezonCVRgebRGB

Bron

Ik geef je de zon is in Amerika een grote hit en lijkt hard op weg te zijn dé young adult-bestseller te worden, misschien zelfs wel de nieuwe The fault in our stars. Uitgeverij Blossom Books is verantwoordelijk voor de Nederlandse publicatie en het boek is enorm veel in de media, alleen al door de omslagontwerpwedstrijd. Het verhaal gaat over een tweeling die, hoewel ze in hun jeugd onafscheidelijk waren, uit elkaar zijn gegroeid doordat er iets is gebeurd.  Ik heb een beetje getwijfeld omdat de reacties wel wat gemengd zijn op boekenblogs en dergelijke, maar ik denk dat ik hem toch wel graag wil proberen.

a4f96f2b39f8514993befbda123619d0

Bron

En laatst maar zeker niet minst: The Heir van Kiera Cass! Het vierde deel in de adembenemende The Selection-serie over Maxon en America. Het was nogal een verrassing toen bleek dat deel drie toch niet de laatste zou zijn en dit boek belooft precies te worden wat ik ervan hoop. Ik zal niet spoileren voor degenen die deel 1 t/m 3 nog niet gelezen hebben, maar er komt in ieder geval weer een Selectie en alleen dat vind ik al heerlijk, haha – het is een soort mix van America’s Next Top Model en The Bachelor. O, en ik ben ook waanzinnig benieuwd naar de bundel van korte verhalen die dit najaar uitkomt!

Naar welke boeken kijk jij uit? En vind je het leuk als ik bovengenoemde titels recenseer?

You may also like...

4 Comments

  1. Ik wil ‘ik geef je de zon’ toch graag lezen, ondanks het bitterzoete einde van de ontwerpwedstrijd. En de Prinses, daar kan ik ook niet op wachten!

  2. Hihi het ‘boekige’ grappig verwoord. Dat boek over het bombardement lijkt me heel interessant en meeslepend om te lezen. Heb de film gezien met Jan Smit en die vond ik in elk geval al meeslepend maar dat geldt voor alle persoonlijke WOII verhalen. Ik geef je de zon lijkt me ook wel heel gaaf om te lezen!

  3. Leuke wil-ik-lezen-lijst! Ik hoop dat je de boeken gauw in bezit hebt en heerlijk kan gaan lezen

  4. […] x Notebook Ideas • Boekenlijstje • 10 Lievelingsboeken lijstje • 29 Herinneringen voor mensen die vroeger naar Frankrijk op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]