Bloglovin

Bron beeld

Ik zou als blogger echt niet meer zonder Bloglovin’ kunnen: ik vind het heerlijk om op die manier nieuwe blogs te ontdekken, maar ik vind het ook absoluut onmisbaar als middel om de blogs die ik volg in de gaten te houden. Er gaat vaak nogal wat door me heen als ik zo’n rondje maak door mijn feed, dus het leek me leuk om daar eens aandacht aan te besteden, ook omdat er soms hele interessante dingen voorbij komen die ik even wat nader wil bespreken. Want ja, onder bloggers speelt nog wel eens wat…

Meer dan 100 blogs? Wauw, ik volg er echt te veel…

Ja, dat gebeurt wel eens. Regelmatig, zelfs: ik volg een aardig aantal blogs en die zijn ook nog eens in twee mappen verdeeld, eentje voor persoonlijke blogs à la Vivians Vocabulaire en eentje voor boekenblogs à la The Book Review. Ik probeer elke dag de nieuwe posts bij te lezen, ook omdat ik lang niet alles lees, maar dat lukt niet altijd. Soms heb ik het gewoon zo druk met alle dagelijkse bezigheden of heb ik er gewoon geen energie voor of zin in, dus dan laat ik het zitten. Met als gevolg dat de aantallen wel eens heel hoog oplopen, en dat vergroot de motivatie niet echt. Het grappige is wel dat ik dan toch echt wel merk dat bloggen tweerichtingsverkeer is: als ik een paar dagen geen posts lees, krijg ik ook minder reacties op mijn eigen artikelen, die meestal wel gewoon doorgaan, omdat ik ook bijna altijd bij anderen reageer. Dus dat is dan weer een heel dubbel gevoel: toch gaan lezen en reageren omwille van het tweerichtingsverkeer (ik betrap mezelf er soms wel eens op dat ik de artikelen ook met zo’n gedachte lees) of gewoon lezen wanneer ik zin heb?

Mark as read, mark as read, mark as read…

Wat ik eigenlijk altijd doe voordat ik de blogs echt ga lezen, zeker als ik er heel veel in mijn feed heb, is even globaal sorteren. Dan scrol ik er gewoon doorheen en alles wat me niet interessant lijkt, dus waarbij ik niet getriggerd word om door te klikken, markeer ik als gelezen zodat het uit mijn feed verdwijnt. Dat doe ik bijvoorbeeld bij artikelen over beauty of fashion, bij recensies van boeken en dergelijke die me echt niets zeggen, bij dagboekrubrieken, bij vlogs en DIY’s en soms ook bij lifestyleartikelen als de onderwerpen me gewoon niet liggen. Soms gebeurt het ook dat ik een artikel begin te lezen, maar het vervolgens toch weer weg klik omdat het toch niet leuk is.

Hmm, ik denk dat ik die ga unfollowen…

Als het aantal echt de spuigaten uitloopt, probeer ik een andere tactiek: per blog de gemiste artikelen lezen. Dan zie ik ook snel wat ik gemist heb en wat me niet zo interesseert én ik haal een hoop posts in één keer in. Maar dan gebeurt het ook wel eens dat ik besluit een blog te ontvolgen, want ja… stel dat ik vijf of zes gemiste artikelen in mijn feed heb staan en geen enkele daarvan boeit me, en ik weet dat dit de artikelen zijn die meestal online verschijnen, en ik vind het allemaal maar meh, dan is de unfollow-knop snel gevonden. Ik wil het wel graag een beetje schoon houden in mijn feed en ik merk gewoon vaak genoeg dat blogs gaan tegenvallen of toch niet zijn wat ik ervan had gehoopt. Sommige blogs volg ik ook om uit te proberen, omdat ze mij volgen, maar als het me na verloop van tijd echt niet kan boeien blijf ik ook niet plakken, dat vind ik niet eerlijk.

Save!

Jullie kennen natuurlijk de Sunday’s Blogcandy-rubriek waarin ik elke week tien favoriete artikelen met jullie deel. Die artikelen sla ik op in een speciaal mapje op Bloglovin’ zodra ik ze heb gelezen en er razend enthousiast over ben, maar ik sla eigenlijk best wel vaak een artikel op, ook om hele andere redenen. Zo heb ik een mapje met artikelen die ik van tijd tot tijd wil delen op de Facebookpagina van The Book Review en soms save ik artikelen waar ik later nog even naar wil kijken, als er een interessant product wordt gereviewd bijvoorbeeld, of als het gaat om iets waar ik misschien iets mee wil doen op mijn eigen blog. Ik merk dat ik vaak ideeën krijg voor eigen artikelen dóór stukken die ik lees, maar als ik die stukken niet opsla vergeet ik mijn ideeën ook weer en dat is zonde. Of ik vergeet ernaar te linken en dat vind ik nog veel erger zonde.

YES, mijn blog groeit!

Altijd superleuk als er zo’n badge staat naast mijn profielfoto, want dat betekent dat ik er een volger bij heb of dat iemand één van mijn artikelen heeft opgeslagen OF, en dat is nog het allerleukste, dat ik een mijlpaal heb bereikt qua volgers. En dat is natuurlijk gewoon ontzettend leuk om te zien, zeker als het heel onverwachts is. Saves vind ik vooral leuk, want dat betekent dat mijn werk blijkbaar echt iets losmaakt bij mensen en dat is gewoon fijn.

Welke punten herken jij?

You may also like...

7 Comments

 1. Ik herken eigenlijk alle punten wel – en ik merk ook dat mensen eerder reageren als ik dat ook bij hen doe. Voor mij is dat geen reden om maar meer te gaan lezen/reageren om het reageren – nou ja, hooguit doe ik meer moeite om dat berichtje te typen als ik iets toch al gelezen heb, vanuit een ‘oh ja, ik vind reacties ook fijn, en deze blogger vast ook’ 😉

  Oh, en dat ‘yes, mijn blog groeit!’ als er weer een blauw dingetjes bovenaan staat is herkenbaar! Al worden mijn posts bijna niet gesaved, en soms vind ik dat wel jammer. Maar misschien heb ik gewoon niet zulke saverige volgers.
  Jantine onlangs geplaatst…Leesdoelen voor decemberMy Profile

 2. haha, ik herken mij er wel in!
  Anouk onlangs geplaatst…Puzzel ponser CoolGiftsMy Profile

 3. Eigenlijk in heel veel punten. Helemaal in het begin wilde ik elke blogpost lezen maar nu maak ik net als jij eerst een selectie waarbij ik de posts die me niet aanspreken markeer als gelezen. Blogs die ik wil vermelden in Blogger Lovin slaag ik op in een aparte map. Ik heb trouwens best wel veel mapjes omdat ik op die manier makkelijk iets kan terugvinden.

  Ik heb ook al wel eens de unfollow-knop ingedrukt. Het kan geen kwaad wanneer enkele blogposts me niet aanspreken, maar als dit vrijwel continu het geval is … tja, dan is het eigenlijk wel tijd voor die ene knop. Als ik dat niet doe dan wordt het op de duur een onoverzichtelijke massa van artikels waarvan ik misschien maar de helft effectief wil lezen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogfeiten #2My Profile

 4. Ik herken ze eigenlijk allemaal wel! Ik volg ook zoveel mensen dat ik echt onmogelijk al deze blogartikelen kan lezen. Ik probeer het soms wel eens hoor, maar dan wordt het een dag- en nachttaak! En ik had beloofd mijzelf wat meer me-time te geven 😉 Verder save ik ook wel eens een blogje. Wel handig om jouw redenen erbij te zien, want zo kun je inderdaad ook naar de save-functie kijken! Ik save-de nu vooral om iets nog eens terug te kunnen lezen, maar blogposts delen of er inspiratie uit halen is handig! Want ik herken het, als ik blogs van anderen lees, raak ik zelf ook geïnspireerd om er iets mee te doen.
  Simone onlangs geplaatst…Even over mijn winterslaapMy Profile

 5. Herkenbaar, dat je dan mega veel ongelezen berichten hebt! Ik weet dan soms van gekkigheid niet meer waar ik moet beginnen met lezen. 😛
  Dina onlangs geplaatst…MooiMy Profile

 6. Herkenbare punten hoor, zeker dat globaal scrollen dat doe ik ook altijd eerst voordat ik echt ga beginnen haha
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…December Daily Plog 5 december 2015My Profile

 7. Mooi artikel en ik heb er ook niks aan toe te voegen, ik vind het vooral mega herkenbaar haha 😀
  Jessica onlangs geplaatst…Winactie | Win 3 producten van Biomed!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]