Het is alweer bijna half november en dat betekent dat het winterseizoen in aantocht is. Ik hou ervan! Niet alleen vanwege Sinterklaas, Kerst, sneeuw, Oud & Nieuw en de kerstvakantie, maar ook vanwege de vernieuwde bioscoop-agenda die erbij hoort! Rond november verschijnen namelijk de eerste nieuwe films van het winterseizoen in de bioscoop, en ik ben dol op films! Ook dit najaar komt er weer een aantal veelbelovende producties in de zalen, dus tijd voor een lijstje!

1. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2
Als echte Twi-hard keek ik natuurlijk aal maandenlang – of om precies te zijn, sinds Part 1 – uit naar de finale, die, volgens de meest recente geruchten, wereldschokkend zou zijn voor Twilight-fans. Hoewel de films naar mijn mening echt niet kunnen tippen aan de boeken en ik, als het aan mij had gelegen, hele andere acteurs zou hebben gecast, is de kwaliteit toch gaandeweg verbeterd, net als het acteerwerk. In dit laatste deel zien we de grande finale: Bella’s nieuwe leven als vampier en het nieuwe gezin dat gevormd wordt door haar, Edward, Renesmee en Jacob: maar we zien ook wat er gebeurt wanneer de duistere Volturi voor Renesmee komen.

2. Anna Karenina
Ik heb de film nooit gezien, maar ik ben wel dol op kostuumdrama’s en het feit dat Kaira Knightley (die ik helemaal geweldig vond in The Duchess) hierin speelt, maakt het veelbelovend. Het verhaal speelt zich af in de high society van het Rusland in de negentiende eeuw, waar de aristocratische Anna Karenina haar hele hebben en houden op het spel zet voor een gepassioneerde affaire met een zeer slecht bekendstaand persoon.

3. Les Misèrables
Ja, jaaa, JAAAAAAA! Oké. Ik heb een miniversie van het boek gelezen voor school en ook de film gekeken voor school, en toen ik vorig jaar in Londen was ben ik naar de musical op West End geweest. Die was echt prachtig, fenomenaal – dus toen ik erachter kwam dat er een Hollywood-film met A-listers van de bovenste plank en een gigantisch budget in de maak was, begon ik zo ongeveer te stuiteren. De film heeft een heleboel van mijn favoriete acteurs: Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Hugh Jackman en Helena Bonham Carter. Hij komt pas in januari, maar ik weet zeker dat ie fantastisch gat zijn!

4. Beautiful Creatures
Deze film is gebaseerd op een boek dat ik een aantal jaar geleden heb weggelegd omdat ik het verhaal veel te vergezocht en te langdradig vond, maar nu wordt het verfilmd en ik vind dat de trailer er toch wel erg goed uitziet: magisch, mystiek, romantisch, zelfs een beetje sprookjesachtig. Het verhaal is niet zo origineel en ik weet het ook niet helemaal precies, maar het gaat over een jongen en een meisje (die uiteraard verliefd worden) die samen proberen te ontsnappen uit hun gevangenis-achtige woonplaats en school, en dan ontdekken dat ze omringd worden door magische krachten en geheimen.

Welke films willen jullie graag in de bioscoop zien deze winter?

You may also like...

2 Comments

  1. Beautiful Creatures en Twilight wil ik heel graag zien. En eigenlijk alle boekverfilmingen die de komende tijd in de bios verschijnen. Naar Catching Fire kijk ik ook heel erg uit. Oeh, en naar the Host van Stephanie Meyer 🙂

  2. Hihi. Ik kijk momenteel de eerste vier films van Twilight samen met mijn vriend, zodat ik hem mee kan nemen naar de bios 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]