29 februari

Bron beeld: Unsplash

Dit jaar is een heel bijzonder jaar, want het is een schrikkeljaar! Oké, zo onwijs bijzonder is het nou ook weer niet, want er gebeuren geen grootse dingen of zo. Maar het betekent wél dat we dit jaar een dag extra hebben. een dag met onbegrensde mogelijkheden, een dag die we zomaar als cadeautje extra hebben gekregen, om van te genieten! Wie weet wordt dit jaar wel op 29 februari de wereld veranderd, of beter nog: misschien verander jij op 29 februari wel jezelf. Hoe dan ook is het een dag die je best op een bijzondere manier mag besteden en daarvoor geef ik vandaag maar liefst 29 tips! Lekker op tijd, zodat je nog kunt plannen!

 1. Begin met een nieuw project | Verzin het zelf maar: een boek schrijven, een snailmail- of postcrossingproject, een actie voor een goed doel, een blog… wat dan ook. Gebruik deze dag om te beginnen met iets nieuws dat deel van je leven kan worden en geniet ervan!
 2. Voer een goed voornemen uit en stel jezelf een doel | Dit gaat twee kanten op: je kunt bijvoorbeeld ergens mee stoppen en de eerstvolgende 29 februari ben je dan al vier jaar gestopt! Of je kunt een groter voornemen kiezen, bijvoorbeeld het krijgen van meer bereik met je blog, en jezelf een doel stellen voor de eerstvolgende schrikkeldag, bijvoorbeeld de 100.000 unieke bezoekers per maand bereikt hebben. Either way heb je dan iets om écht naartoe te werken!
 3. Ga met dieren knuffelen | Ga naar het dierenasiel en vraag of je een paar uurtjes met de dieren mag spelen en knuffelen. Zij blij, jij héél blij!
 4. Doe vrijwilligerswerk | Zet een actie op touw en zorg dat deze hele dag in het teken staat van vrijwilligerswerk. Ga iets doen wat bij je past waarmee je de wereld of je omgeving voor jouw gevoel een stukje beter maakt en dan wordt het een dag die er écht toe heeft gedaan!
 5. Overwin een angst | Nog een goede manier om 29 februari memorabel te maken is door eindelijk eens die grote angst te overwinnen. Zet een spin op je hand, ga parachutespringen, het maakt niet uit. Maar kom uit die comfortzone en wees voortaan elke schrikkeldag apetrots op jezelf dat je het gewoon gedáán hebt!
 6. Ga naar McDonald’s en bestel het volledige menu | Doe eens gek. Waarom ook niet?
 7. Sta heel vroeg op of blijf een hele nacht op | Dit is iets wat ik stiekem altijd al eens heb willen doen. Ga heel vroeg je bed uit, bijvoorbeeld echt al om vier uur of zo, en geniet van de ontwakende wereld. Of blijf een hele nacht op, kijk televisie of lees een boek uit en voel de magie van een wereld die nog wakker is maar toch ook weer niet. Heel interessant om te zien wat er in die nachtelijke uurtjes op sociale media gebeurt!
 8. Neem een nieuwe look | Wat mij betreft is 29 februari de perfecte dag voor een nieuwe jij. Verf je haar of neem gewoon een rigoureus nieuw kapsel, doe je make-up eens totaal anders, koop een nieuwe garderobe of doe iets anders: als je je er maar fijn door voelt. Hallo zelfvertrouwenboost!
 9. Doe de hele dag precies wat je wilt | Kun je het je permitteren om vrij te nemen van school of werk? Doe dit dan en doe gewoon de hele dag precies wat je wilt: ga lezen of bloggen of series/films kijken, blijf de hele dag in bed liggen of ga naar buiten, speel de hele dag Candy Crush of Wordfeud… doe gewoon wat je wilt. Alles onder het mom van time you enjoyed wasting wasn’t wasted. Moet gewoon kunnen!
 10. Ga gewoon zomaar spontaan op reis | Ken je dat gevoel dat je op het vliegveld bent voor een vliegvakantie, al die mensen ziet en je afvraagt waar ze heen gaan en waarom? Ik wel. En weet je wat ik stiekem ook wel eens zou willen doden? Gewoon een koffer pakken (één handbagagekoffertje, geen gedoe), naar Schiphol gaan en een vliegtuig pakken naar, weet ik veel, New York of Londen of Parijs of Rome of Australië. Gewoon zomaar. Of stap in de auto en ga een roadtrip maken: rijd tot je niet meer kunt, stap uit en bezichtig wat er te bezichtigen valt. Wie weet!
 11. Zoek iemand op die je al lang niet gezien hebt | Vriendschap die dreigt te verwateren? Een familielid met wie je jammer genoeg niet echt close meer bent? Grijp in! Ga erop uit, zoek diegene op! Koop een bos bloemen of een leuk cadeau en ga gezellig doen met een high tea of een wandeling of gewoon thuis op de bank. Dat geeft zo’n goed gevoel!
 12. Doe iets wat je nóóit zou doen | Tja, dit is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Je moet geen dingen doen die je niet wilt doen, maar treed gewoon eens even buiten je comfortzone en doe iets wat je nooit achter jezelf zou hebben gezocht. Gewoon om ‘ns te voelen hoe dat is!
 13. Ga winkelen en pas álles wat je leuk vindt | Laat je budget je niet tegenhouden, bedenk dat je niets hoeft te kopen en pak gewoon alle kleren die je leuk vindt en duik het pashokje in. Laat de verkoopsters je helpen en je advies geven, om vervolgens niets te kopen. Leuk!
 14. Breng een dag door in de bioscoop | Zoek van tevoren uit hoe het speelschema in elkaar zit en ga naar zoveel mogelijk films, desnoods naar films die je niks vindt. Kijk hoeveel popcorn je kunt eten en hoe lang je zoet kunt zijn vanaf de eerste tot de laatste voorstelling.
 15. Ga op date met iemand | Heb je een relatie? Ga dan samen met die special someone iets leuks doen, iets wat je de volgende schrikkeldag nog zult onthouden. Of bel diegene die je laatst hebt ontmoet en ga op date: wie weet ontstaat jullie relatie dan wel op 29 februari! Story for the grandkids!
 16. Zeg de hele dag ja op alles | Zeg voor één dag ja op alles wat je gevraagd wordt en kijk wat daar zoal uit komt!
 17. Geef een compliment aan iedereen die je tegenkomt | Of dat nou op school of op je werk is, zorg dat je iedereen een compliment geeft – en dan het liefst een compliment waarmee je een glimlach op het gezicht van diegene kunt toveren! Word je blij van.
 18. Koop een cadeau voor jezelf | Ja, dat mag ook best eens. Plunder je (spaar)rekening en koop die outfit waar je al zo lang op aast, dat boek dat je zo graag wilt lezen of voor mijn part die supermooie laptop of tablet. Maak jezelf blij!
 19. Ga een dagje naar een spa of schoonheidssalon | Laat je verwennen: doe yoga, neem een manicure of pedicure, laat je masseren, ga naar de sauna… laat het even helemaal om jou draaien!
 20. Keer terug naar je kindertijd | Wees weer even klein. Luister naar de muziek die je leuk vond, kijk naar je oude videobanden en dvd’s, blader fotoalbums door, kijk homevideo’s, lees je favoriete kinderboeken… laat 29 februari de dag zijn waarop je de tijd terugdraait!
 21. Kook alles wat je lekker vindt | Breng de hele dag in de keuken door en maak ál je favoriete gerechten of probeer nieuwe recepten uit! En eet daarna alles op onder het genot van een leuk boek of je favoriete film of tv-serie. Genieten geblazen!
 22. Begin met een dagboek of Project Life | 29 februari is ook een mooie gelegenheid om te starten met het vastleggen van je leven! Koop een mooi dagboek en begin er vanaf die dag in te schrijven of start met een Project Life-achtig iets. Vooral leuk om dan vier jaar later te zien waar je was toen je begon!
 23. Doe eindelijk wat je al een tijdje wilde doen | Verander je leven of verander jezelf op deze dag. Niet meer gelukkig met je baan? Neem dan eindelijk ontslag en ga op zoek naar wat je wel wilt doen. Niet meer blij met je relatie of klaar met het single zijn? Maak het uit of ga uit in de hoop iemand te vinden of maak eindelijk contact met diegene die je leuk vindt. Breng eindelijk je geldzaken op orde, wees eindelijk eens eerlijk tegen jezelf over wat je voelt… wat dan ook. Jij bent het waard, maak deze dag het dus ook waard!
 24. Een plan maken voor je leven | Beetje in de sfeer van de doelen en voornemens, maar nog net iets groter: gebruik deze dag om eens grondig na te denken over wat je écht wilt. Wat zijn je doelen, wat wil je met je carrière en je studie, wil je een gezin? Denk na over dat soort keuzes – je kunt zelfs, als je het wilt, dingen vastleggen voor als je komt te overlijden – en maak een vijfjarenplan of misschien wel toepasselijker: een vierjarenplan!
 25. Word orgaandonor | Maak 29 februari misschien memorabel voor een ander door je keuze omtrent orgaandonatie te registreren op wordookdonor.nl!
 26. Organiseer iets leuks | Altijd al eens een grote wedstrijd, actie of bijeenkomst willen organiseren? Begin daar vandaag mee!
 27. Geef je op voor het een of ander | Twijfelde je nog of je zou meedoen aan een workshop, bijeenkomst, wedstrijd of wat dan ook? Stop met twijfelen en doe het gewoon! Wie weet ben je jezelf er later dankbaar voor dat je dat op die bewuste 29 februari hebt gedaan!
 28. Ga in je eentje naar een pretpark | Oké, de Efteling is hartstikke leuk en gezellig met anderen erbij, maar het is stiekem ook wel leuk om alleen te gaan. Kun je gewoon overal in of niet in, zonder discussie, minder gedoe bij het in- en uitstappen, lekker selfies schieten met de parkfiguren, souvenirs shoppen en lekkere dingetjes eten. Hartstikke tof!
 29. Leef de hele dag offline | Ja, het kán! Probeer het gewoon eens: raak je telefoon, tablet en computer niet aan vanaf het moment dat je je ogen opendoet tot je ze weer sluit. Houd bij wat je daarvan vindt en ga na of je het nou eigenlijk echt mist en wat je doet ter vervanging. Je zult misschien nog versteld staan!

Wat mijn eigen 29 februari betreft: ik moet die dag ’s morgens naar college en ’s middags heb ik vrij. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen, misschien wel een vierjarenplan maken of een filmmarathon houden of gewoon lekker doen waar ik zin in heb. Waar het om gaat is dat het een leuke extra dag is waar je best een beetje extra van mag genieten op een extra leuke manier!

Heb jij bijzondere plannen voor 29 februari?

You may also like...

8 Comments

 1. Vooral die laatste spreekt me ontzettend aan. Eventjes alles laten voor wat het is en gewoon lekker wegduiken in een boek. Nadat ik de boodschappen heb gedaan. Maandag is immers de wekelijkse boodschappendag en anders hebben we amper iets eetbaar in huis. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Het grote Cinderellis BalMy Profile

 2. Vet leuk artikel! Ik kom er net achter dat de 29e in mijn voorjaarsvakantie valt, dus ik kan helemaal doen wat ik wil. 🙂 Ik vind het wel tof om dan te beginnen aan een boek of zo – dan voelt het toch een beetje symbolisch of zo, haha. Maar de kans is ook groot dat ik gewoon vergeet dat het een ‘extra’ dag is.
  Maaike onlangs geplaatst…Over het tonen van je ‘zwaktes’ (en openheid op internet)My Profile

  1. En je brengt me op ideeën door nummer 26! Maar goed, de kans is groot dat mensen op die maandag niet vrij zijn, dus dan wordt iets organiseren ook lastig.
   Maaike onlangs geplaatst…Over het tonen van je ‘zwaktes’ (en openheid op internet)My Profile

 3. Ooooh, wat een leuk idee om iets bijzonders te doen met die bijzondere dag! Ik ga er zeker iets mee doen!
  Isolde onlangs geplaatst…Kijktip; A plusMy Profile

 4. Als schrikkeljarige moest ik dit natuurlijk even delen op mijn FB pagina: https://www.facebook.com/29-februari-Schrikkeljaar-Leap-Year-1637633099818588/
  Echt een leuk artikel, geeft mij ook weer inspiratie. Bedankt!

 5. Is het toevallig al vakantie dan? Anders heb ik al vrijwilligerswerk, haha, want op een maandag!
  Anouk onlangs geplaatst…DIY tips #5: texiel en papierMy Profile

 6. Wat een leuke invalshoek! Ik ben dan met mijn aanstaande in Edinburgh, dus ik mag niet klagen, haha! En anders had ik vrijwilligerswerk gedaan, want dat is mijn werkdag. 🙂
  Simone onlangs geplaatst…Action lenzen voor op jouw smartphoneMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]