Leven

21 jaar Vivian, 3 jaar Vivians Vocabulaire! (+ WINACTIE!)

Heropening

YES, ik ben weer in de lucht! Poeh, wat was het de afgelopen weken moeilijk om de site echt gesloten te houden, want ik wilde over zoveel dingen schrijven en jullie ook vooral zo graag de nieuwe lay-out laten zien! Maarrr ik ben wel blij dat ik heb gewacht, want het resultaat is super, en ik vind het echt heel leuk om het op zo’n dag als vandaag met jullie te kunnen delen! Misschien weten jullie het namelijk al, maar vandaag is mijn verjaardag: en ook de verjaardag van Vivians Vocabulaire! Vandaar dat ik ook heb besloten om de boel om te gooien en een frisse start te maken: in deze blog vertel ik je meer over wat er gaat veranderen!

De lay-out

Ik heb een paar maanden geleden mijn kamer een make-over gegeven en het kleurenschema daarvan is nu dus wit-pastel. Waarom pastel? Omdat ik dat hele leuke kleurtjes vind! Lekker fris, zacht, vrolijk en ook karakteristiek, en daarom past het zo goed bij mij. Ik vind het bovendien iets elegants en vrouwelijks hebben, een vleugje meisjesachtig maar niet kinderlijk. Dat wilde ik ook voor mijn site, en bovendien wilde ik graag een wat professionelere look! Ik wil namelijk ook wat professioneler gaan schrijven en met het paars was ik wel een beetje klaar. Het huidige design is weer gemaakt door Anouk van ByNouk.nl en daar ben ik net als altijd ontzettend blij mee: ze weet altijd precies te maken wat ik in gedachten heb! De kleurtjes heb ik ook welbewust gekozen: roze omdat ik een meisje (of jonge vrouw) ben en van verfijnde dingetjes houd, groen voor mijn vrolijkheid en geel voor mijn levenslust. En het vlindertje hoort natuurlijk gewoon bij mij, net als het boek voor mijn vocabulaire, dus… het is helemaal zoals ik ben!

Wat gaat er nog meer veranderen?

Zoals ik al zei, ook qua schrijven heb ik wat dingetjes veranderd om de content professioneler te maken en zelf meer plezier uit het schrijven te halen! Wat je kunt verwachten:

 • De rubriek Hot, not & happening is veranderd: deze heet nu Happy & Happening en is een eenvoudiger, maar wel wat diepgaander weekoverzicht geworden.
 • Om de week op donderdag vind je hier de Blog Gespot-rubriek: daarin bespreek ik één van mijn favoriete blogs, inclusief een interview met de blogger!
 • Elke zondag verschijnt een recensie van een film of televisieserie!
 • Ik ga meer schrijven over muziek, lifestyle, ziek/gehandicapt zijn en de actualiteit.
 • Vanaf morgen tot en met eind juli komen er elke dag twee artikelen online! De eerste om 06:00 uur en de tweede om 15:00 uur.
 • De Facebook-pagina wordt vaker geüpdatet: like jij al?
 • Er gaan winacties komen!
 • Er zal een nieuwe reeks van schrijftips online komen: elke donderdag!
 • Meer VLOGS!
 • Meer artikelen over bloggen: elke donderdag dat er geen Blog Gespot online komt!
 • Meer structuur in schrijfstijl en lay-out van artikelen.
 • Meer efficiëntie in het plannen en voorbereiden van content!

Zo, dat is wel zo ongeveer wat je kunt verwachten! Ik heb superveel zin om hiermee aan de slag te gaan. Gewoon, omdat ik ook heel veel zin heb in de komende 21 jaar en ik die graag inluid met deze blogmetamorfose!

En dat is nog niet alles…

Goed, ik heb nog nooit een winactie gedaan en ik knijp ‘m best een beetje, want stel dat er niemand gaat meedoen of dat jullie de prijs niet leuk vinden, dan sta ik een beetje voor aap. En ik vond het ook nooit zo bij mijn blog passen, maar daarover ben ik dus van gedachten veranderd: waarom dan niet gewoon winacties met dingen die wél bij mij en mijn blog passen? Ga ik gewoon doen! Vandaag bijt ik ter ere van de heropening en de nieuwe stijl het spits af met een superleuke actie waarmee je net zo’n mooie vormgeving te pakken kunt krijgen als Vivians Vocabulaire nu heeft gekregen!

Waarom deze prijs?

Ik ken Anouk van By-Nouk.nl echt al jaren, al sinds we samen lid waren van een Harry Potter-forum en ze regelmatig avatars en banners voor me maakte om daar te gebruiken. Later kregen we ook persoonlijk contact, hebben we een tijdje samen met nog een paar anderen een online magazine gehad en zijn we goed bevriend geraakt. Inmiddels kan ik niet meer zonder haar: letterlijk, want mijn blog wordt door haar gehost én ze is dus mijn vaste designer! Het merendeel van de lay-outs van Violet Mirror heeft ze gemaakt en ook alle lay-outs van Vivians Vocabulaire. Ik zou echt geen ander willen: ze voelt namelijk altijd precies aan wat ik graag wil en wat bij me past, ze werkt enorm vakkundig en netjes en vooral heel nauw betrokken. En ze heeft gewoon een enorm fijne en leuke stijl die helemaal bij mij en mijn blog past! Dat wil ik dus heel graag ook met andere bloggers delen!

Wat kun je precies winnen?

 • Een geheel persoonlijke brainstormsessie samen met Anouk: wil je graag je site vernieuwen, maar weet je niet goed hoe? Of heb je juist wel ideeën, maar weet je niet of dat wel gaat lukken of wel bij je blog past? Anouk gaat samen met jou naar je site kijken en je kunt aan haar voorleggen wat je precies in gedachten hebt. Ze kan je tips en mogelijkheden geven, geheel op maat voor jou als blogger en voor je site!
 • Enthousiast geworden over het ontwerp dat jullie hebben bedacht? Wil je definitief met haar in zee? Dan krijg je ook nog eens 10% korting op het uiteindelijke design! Hoeveel die korting precies is en wat je dan nog moet betalen, overleg je samen met Anouk.

Wat moet je nu eigenlijk doen?

 • Laat onder dit artikel een reactie achter waarin je uitlegt waarom je een nieuw design zou willen en wat voor ideeën je daar eventueel voor hebt, en waarom juist die ideeën!
 • Niet verplicht, wel voor extra punten: like Vivians Vocabulaire op Facebook en volg mij op Bloglovin’!
 • Je kunt meedoen t/m 4 juli: de winnaar krijgt uiterlijk 10 juli bericht per e-mail, zorg dus dat je een geldig mailadres invult!

Wat vind jij van de nieuwe lay-out? En doe je mee aan deze superleuke winactie?

You may also like...

7 Comments

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Vivian! Ik vind je lay-out echt heel erg mooi geworden! Fijne kleurtjes. 🙂 Ik ben benieuwd naar de invulling die je aan je blog gaat geven. Leuk dat je er zo professioneel mee bezig bent!
  De winactie vind ik ook erg leuk! Ik heb alleen (nog steeds) geen eigen domein, dus zelf heb ik er niet veel aan, maar ik weet zeker dat je er iemand anders heel erg blij mee kan maken!

  1. Ik kan je eventueel ook goedkoop aan domein en hosting helpen, mocht je toch nog mee willen doen!

 2. Wauw, je site ziet er erg leuk en fris uit. Past ook helemaal bij jou, super leuk om te zien!! Ik heb altijd een custom made theme willen hebben, geheel in Saskia-stijl.. Heel simpel, clean (wat ik eigenlijk altijd een beetje heb) maar dan echt geheel alleen van mij. De laatste 3 layouts heb ik gekocht en hoewel ze weinig te zien zijn, zijn ze niet origineel. Ik doe dus graag mee met je winactie 🙂 Ben erg benieuwd, als ik win wat ze voor me kan maken.

  Ik volg je al op Bloglovin’ natuurlijk 😉
  Heel erg veel blog plezier gewenst met je nieuwe layout. Ben erg benieuwd naar je artikelen.

  1. Als je wint, maar ook als je niet wint, kijk ik er met liefde naar!

 3. Gefeliciteerd met je verjaardag Vivian! En ja leuke winactie! Ik doe mee!

  Mijn site mag nog wat professioneler denk ik… maar ik laat me heel graag begeleiden door een deskundige… ben best serieus aan het bloggen geslagen en wil daar ook best in investeren als ik dan ook iets krijg waar ik helemaal happy van wordt… ik heb gelijk weer een blog idee met vragen voor mijn lezers( wat ze missen in de layout)… Dus stuur Nouk deze kant maar op!

 4. Ik vind je nieuwe lay-out ontzettend mooi! Ik ben benieuwd naar alle veranderingen rondom de artikelen, het klinkt goed! Ik doe tot nu toe altijd mijn lay-out en hosting zelf. Misschien niet mega professioneel, maar ik vind het leerzaam om te doen. Een hele leuke winactie, maar ik doe niet mee.

 5. Hi Vivian,
  Ik zag ineens dat ik helemaal nog niet meedeed hier! Nou ja zeg! Ik wil deze prijs namelijk heel erg graag winnen. Ik heb tot nu toe mijn layout altijd zelf gedaan, maar weet eigenlijk helemaal niet veel af van dit soort dingen. Ik zou dus best wat advies kunnen gebruiken! Op dit moment heb ik niet een heel specifiek idee, maar ik zou graag advies willen over hoe ik alles beter bij elkaar zou kunnen laten passen en zo. 🙂
  Liefs
  (Ik volg je op Bloglovin’ en like je ook op FB! :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]