Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het in deze bijzondere tijd heel fijn om me helemaal onder te dompelen in het boeken- en leeswereldje: ik lees weer meer dan ik voorheen deed, heb het schrijven van recensies weer opgepakt en heb ook weer zin om aan mijn boekenblog te werken. En de timing is perfect, want we bevinden ons in het voorjaar… die magische tijd dat er niet alleen vet veel nieuwe boeken uitkomen, maar we ook héél veel toffe aankondigingen krijgen van boeken die in de zomermaanden zullen uitkomen en waar we dus nu al reikhalzend en gewapend met vlindernetjes voor lichtpuntjes naar uit kunnen kijken! Een uitstekend moment dus om weer eens een lijst te maken van de boeken die net nieuw zijn of die er binnenkort aan komen en die ik héél graag wil lezen. Ook wel bekend als ‘’de lijst met boeken waar mijn hart nu sneller van gaat kloppen, maar die vervolgens alsnog een jaar of wat ongelezen in de kast blijven staan’’ maar dat terzijde. Ahem.

American Royals – Katharine McGee

Oké, sorry hoor, maar als op het omslag staat Gossip Girl meets The Crown, dan ben ik verkocht. Als de flaptekst vervolgens gaat over ‘’wat als Amerika een koningshuis zou hebben’’ dan… nou ja, dan ben ik in staat gewoon een stapeltje geld naar je toe te gooien in ruil voor dat boek want IK WIL HET. Een kroonprinses, een burgermeisje dat voor de prins valt, een supershiny cover… o ja, deze wil ik absoluut lezen. Van de auteur van Duizend Hoog. Verschijnt in september bij uitgeverij De Fontein.

Cinder & Ella – Kate Oram

Dit is… een kruising tussen De Royals van Erin Watt en het boek hierboven? Ella’s moeder komt om bij een auto-ongeluk en dan gaat ze bij haar vader en stiefzussen (want, natuurlijk) wonen. In Hollywood. Waar haar internetvriend Cinder (WANT JA, NATUURLIJK) ook woont, maar dan onder zijn echte identiteit van de meest geliefde tieneracteur-met-serieuze-acteerdromen. Noah Cantineo-visualisatie in drie, twee, een… o ja, en dan is er ook nog een nepverloving, en Ella die eigenlijk gewoon wil bewijzen dat ze op zichzelf kan wonen en nog  veel meer. Klinkt als dolle pret, toc? Volgens mij is dit gewoon heerlijk feelgood-materiaal. Verschijnt in juni bij uitgeverij De Fontein.

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston

Is er iemand die het in het afgelopen jaar níet over dit boek heeft gehad? Volgens mij niet, en precies op het moment dat ik dacht ‘’oké, dan ga ik ‘m maar in het Engels lezen, want ik ben nu zo benieuwd’’ kwam het nieuws dat er een Nederlandse vertaling gaat verschijnen. Maar echt, dit boek lijkt me zo iconisch geweldig. Het gaat over de zoon van de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten (BONUSPUNTEN) die een soort Amerikaanse prins wordt, alom geliefd. Alleen… probleempje. Hij heeft mot met een daadwerkelijke prins. Van Engeland. En dat is, eh, niet zo goed voor hun beider reputatie. En dus moeten de Amerikaanse Alex en de Britse Henry doen alsof ze boezemvrienden zijn… maar wat als het zelfs nog meer wordt dan dat? Het klinkt perfect. Ik wil dit gewoon nú lezen. Maar helaas, nog even wachten tot juli: verschijnt bij Zomer & Keuning.

Anna K. – Jenny Lee

Eeehhh… ik geloof dat ik een patroon bespeur, jongens. Help. Deze hertelling van Anna Karenina van Tolstoj gaat over soort van-royalty, maar dan in de high society van New York. Anna K. is een Koreaans-Amerikaanse belofte met het perfecte leven en het perfecte vriendje… totdat ze ontzettend verliefd wordt op bad boy-type Alexia… die absoluut niet in haar perfecte plaatje past, maar van wie ze ook niet kan weglopen. Als ze hem wil, zal ze al het andere wat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd, moeten opgeven… Ik ben nooit door Anna Karenina heen gekomen, maar dit intrigeert me echt ontzettend. Is nu verschenen, bij uitgeverij Moon.

De lessen van meneer Picquier – Marc Rogers

Oké, splinternieuw is dit boek niet echt meer, aangezien het afgelopen december is verschenen. Maar elke keer als ik het omslag voorbij zie komen, krijg ik er leeskriebels van. Ik bedoel, een oude boekverkoper die zich laat voorlezen door een jonge gozer? Volgens mij kan dat niet perfecter. Ik hou van dit soort verhalen. Het is geen YA en oorspronkelijk Frans, en er is altijd iets aan die boeken uit het buitenland – Frankrijk, Spanje, Italië etc – dat me betovert. Deze wil ik dus echt graag lezen binnenkort.

Jong gehekst is oud gedaan – Colleen Cross

Blijkbaar is er in de Verenigde Staten een heel nieuw genre populair geworden in de laatste jaren: het cozy witch mystery. Oftewel: heksen in kleine stadjes die hun magie gebruiken om moorden en andere zaken op te lossen. Ik moet zeggen dat ik – als groot liefhebber van series als Charmed – hier ook enorm benieuwd naar ben: ik vind dat hekserige en magie-achtige wel weer eens leuk en het lijkt me wel echt heel fijn leesvoer om lekker mee weg te kruipen als het regent. Zeker als ik zie dat er ook romantiek in zit, en gekke familietypes, en de belofte van humor en knusheid. Reeds verschenen bij uitgeverij Dutch Venture Publishing.

Love From A to Z – S.K. Ali

Dit boek klinkt als Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi… maar dan beter. Het gaat over Zayneb, die de enige moslim is van haar klas en haar mond opentrekt over hun racistische docent en daardoor zichzelf, maar ook haar vrienden in de problemen brengt. Ze verhuist naar haar tante en beschouwt dat als haar kans om dan maar een aardiger iemand te worden over wie niemand een kwaad woord kan zeggen… maar dan ontmoet ze Adam, die MS heeft maar dat voor alles en iedereen probeert te verbergen. Ik heb werkelijk nog geen idee wat voor verhaal dit precies gaat zijn, maar ik hou ervan als twee mensen die je in de maatschappij niet vaak bij elkaar ziet bij elkaar worden gezet, en sowieso ben ik heel benieuwd naar het Adam-personage en eigenlijk naar alles. Verschijnt in augustus bij Best of YA.

Rosie hartje Jack – Mel Darbon

Dit boek trekt echt al zó lang zó hard aan me, al vanaf het moment dat ik het in de catalogus van Blossom Books zag staan. Het gaat over twee jongeren met het syndroom van Down die stapelgek op elkaar zijn, maar elkaar kwijt raken… en dan gaat Rosie achter Jack aan, want ze kan niet zonder hem, maar dat is natuurlijk met alle gevolgen van dien. Ik geloof dat ik nog nooit eerder een boek heb gelezen met iemand met Down in de hoofdrol, laat staan vanuit diens perspectief, en ik ben zo benieuwd hoe dat is gedaan. Reeds verschenen.

Moxie – Jennifer Mathieu

Nog zo’n boek dat in de afgelopen jaren óveral was in de Amerikaanse boekenwereld. Het stond op mijn lijstje van ‘’ga ik misschien nog wel eens in het Engels lezen als het niet wordt vertaald’’ en TA-DA: het is vertaald! En ik ben er echt heel benieuwd naar. Extra leuk: de hoofdpersoon heet Vivian, en ik geloof niet dat ik dat ooit eerder heb meegemaakt. Dat wordt heel grappig met recenseren, straks. Moxie gaat over Viv, die klaar is met alle ongelijkheid tussen jongens en meisjes bij haar op school en als protestactie een feministisch magazine opstart waarmee ze binnen no-time een heleboel meiden op haar hand heeft. Klinkt goed, toch? Vind ik ook. Verschijnt als het goed is binnenkort bij ImagineYA.

Stiefzus – Jennifer Donnelly

Ik ben dus momenteel echt een sucker voor sprookjes-hertellingen die net even een beetje anders zijn, en dan het liefst niet vanuit de gebruikelijke heldin geschreven. Zo vond ik Er was eens iets anders van Danielle Teller geweldig en hoop ik vurig dat zij van plan is om met haar volgende boek iets soortgelijks te doen… maar Stiefzus lijkt ook aardig in de buurt te komen. Het is een beetje raadselachtig wat het verhaal nu precies is, maar in ieder geval gaat het over één van de ‘’boze’’ stiefzussen van Assepoester, die zo hard heeft geprobeerd om het muiltje te passen en te voldoen aan het droombeeld van de sprookjesprinses… maar tevergeefs. Ik weet het, vaag. Maar ik vind dit zo intrigerend en interessant en ik ben er echt heel erg benieuwd naar. Ik hou van dit soort boeken. Reeds verschenen bij uitgeverij De Fontein.

De bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Oké, over ultieme feelgood gesproken. We kennen allemaal de pocketromannetjes met halfnaakte spierbonken en in katzwijm vallende vrouwen op de omslagen, toch? Prima als je daar van houdt, en ik vind een sexy verhaal op zijn tijd ook fijn. Maar ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat je daar nou niet echt een heel realistisch beeld over liefde en romantiek door krijgt. En dat is precies de crux van dit boek: een stel getrouwde mannen gaat dit soort romanceboeken lezen om hun huwelijk te verbeteren. En, nou ja, ik kan er alleen maar van uitgaan dat dat zowel hilarisch als hartverwarmend wordt? Reeds verschenen bij Boekerij.

De Valentines: Allesbehalve perfect – Holly Smale

Weten jullie nog, die geweldige Geek Girl-boeken? De schrijfster daarvan is inmiddels bezig met een nieuwe serie over de roemruchte acteursfamilie Valentine en in het eerste deel – Licht, camera, liefde – ging het over jongste dochter Hope. Nu komt ook deel twee eraan, en dat vertelt het verhaal van Hopes zus en publiekslieveling Faith, die eigenlijk helemaal niet zo’n fan is van de spotlights en het Hollywoodbestaan. Ik vond haar één van de interessantste personages uit het eerste deel en ondanks dat het geen Geek Girl was, vond ik het wel heel leuk en hilarisch en met best een goed verhaal, dus… hier ben ik ok wel weer benieuwd naar. Verschijnt in augustus bij Gottmer.

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Ik zal niet liegen: de reden dat ik sommige boeken aan deze lijst heb toegevoegd heeft absoluut te maken met het omslag. Ik bedoel, kijk die mooie kleurtjes van deze, daar kun je toch niet omheen? Maar het verhaal vind ik ook eigenlijk vet leuk klinken: Brenda is sociaal nogal onhandig, maar wil niets liever dan opnieuw beginnen en ertoe doen. En dus vindt ze zichzelf opnieuw uit… door een páár regels een kléin beetje te breken. Op te rekken, eigenlijk. En hop, opeens ís ze heel iemand anders. Inclusief valse papieren en meer bagage dan haar lief is. Ik weet niet, maar dit klinkt als een doldwaas avontuur dat zomaar eens héél leuk zou kunnen worden. Verschijnt in juni bij Blossom Books.

De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins

NATUURLIJK HEB IK HET BESTE VOOR HET LAATST BEWAARD. Want heel eerlijk? Als je me zou zeggen dat ik slechts twee boeken uit deze lijst zou mogen kiezen en dat ik de rest nooit zou mogen lezen, dan zouden het zonder twijfel deze twee zijn. Sorry, al die andere geweldige boeken. Maar, ik bedoel, EEN NIEUW HONGERSPELEN-BOEK. Normaal gesproken denk ik snel aan uitmelkerij bij dit soort dingen, maar nu klinkt het wel echt héél erg goed. Ik vind het een heel gedurfde keuze dat deze voorloper van de welbekende saga over president Snow gaat, maar het lijkt me ook echt heel tof om erachter te komen hoe Panem toen was en hoe de Hongerspelen precies zijn geworden en wie hij nou eigenlijk was… want kom op, de slechteriken zijn toch eigenlijk altijd de beste personages? Meestal dan. Als het goed is gedaan. Ik heb hier echt helemaal kriebels bij zoals altijd bij een nieuw boek uit één van mijn lievelingsseries – dat gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer omdat ik een beetje achter de feiten aanloop met alle series – en ik ben zó benieuwd. Verschijnt in mei bij Best of YA.

De beminde – Kiera Cass

Heeft iemand nog een papieren zakje of zo, want ik heb extra zuurstof nodig WANT IK BEN ZO HYPED OVER DIT BOEK. Kiera Cass is mijn heldin: ik ben groot fan van De Selectie en ook Siren vond ik geweldig. Ze schrijft zo mooi, haar worldbuilding is perfect en de romantiek is gewoon… ugh. Dit boek staat helemaal los van De Selectie, maar speelt zich wel weer af in een koninkrijk en aan het hof en met een liefdesdriehoek: de hoofdpersoon is opgegroeid met de kroonprins en vrijwel verzekerd van zijn hand, maar… die wil ze niet. Ik weet het, je kunt maar problemen hebben. Maar echt. Het omslag is ZO MOOI en ik kan NIET WACHTEN. Ik ben zo benieuwd. Heb ik al gezegd dat ik benieuwd ben? Oh, en hebben jullie het glorieuze, glansrijke, fantastische nieuws al gehoord dat The Selection verfilmd wordt door Netflix? En nu echt! ZOVEEL OM HYPED OVER TE ZIJN, MENSEN. En dan vooral dit boek. Oef, ik wil het gewoon nu. Verschijnt in mei ook bij Best of YA.

Zoveel mooie boeken! Wordt nog moeilijk om straks te kiezen waar ik het eersste mijn geld aan uit ga geven en nog moeilijker om te beslissen wat ik als eerste ga lezen…

Naar welke nieuwe boeken zijn jullie vooral benieuwd?

You may also like...

10 Comments

  1. Ik kan je zeker American Royals en Moxie aanraden. Het zijn beide boeken die ik al vorige zomer heb gelezen, maar die nog steeds een van mijn favorieten zijn. Het zijn twee prachtige boeken!

  2. Ik kan je zeker American Royals en Moxie aanraden. Het zijn beide boeken die ik al vorige zomer heb gelezen, maar die nog steeds een van mijn favorieten zijn. Het zijn twee prachtige boeken!

  3. Ohhh, zoveel mooie boeken! Ik ben heel erg benieuwd naar De Bromance Boekenclub, Rood, wit en koningsblauw en Cinder & Ella. Maar ook naar Love From A to Z. Verder kijk ik ook erg uit naar De Jacht (Elle Kennedy). Haar boeken vind ik echt geweldig!

  4. Ohhh, zoveel mooie boeken! Ik ben heel erg benieuwd naar De Bromance Boekenclub, Rood, wit en koningsblauw en Cinder & Ella. Maar ook naar Love From A to Z. Verder kijk ik ook erg uit naar De Jacht (Elle Kennedy). Haar boeken vind ik echt geweldig!

  5. Hoewel veel van deze boeken niet echt mijn ding zijn, staan er zeker ook een aantal tussen die me aanspreken. Dank voor de tips!

  6. Hoewel veel van deze boeken niet echt mijn ding zijn, staan er zeker ook een aantal tussen die me aanspreken. Dank voor de tips!

  7. Rosie hartje Jack is zeker een aanrader! En ik kijk ook enorm uit naar het nieuwe boek van de Hongerspelen 🙂

  8. Rosie hartje Jack is zeker een aanrader! En ik kijk ook enorm uit naar het nieuwe boek van de Hongerspelen 🙂

  9. De cover van Cinder & Ella spreekt me enorm aan!

  10. De cover van Cinder & Ella spreekt me enorm aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]