Ik heb nu al meer dan een half jaar (sinds januari) een iPad 2 en ben er superblij mee, vooral omdat ik eerlijk gezegd nog elke week nieuwe foefjes en mogelijkheden ontdek. Vooral omdat het aanbod van apps zo ongelofelijk groot is en er regelmatig weer nieuwe uitkomen, en je natuurlijk ook af en toe iets nieuws wilt hebben. Hoewel er ook apps zijn die ik slechts korte tijd gebruik en er dan weer af gooi, maakte ik voor jullie een selectie van apps die ik (bijna) dagelijks gebruik!

1. Instagram
 
Instagram… I’m taking pictures with my iPhone cam – Android cam – Instagram… with just one touch my life looks cool!  Haha, kennen jullie dat YouTube-filmpje van Instagram the Musical? Echt enorm grappig en het blijft ook gewoon de hele tijd in mijn hoofd zitten! Maar hoe dan ook, ik ben verslaafd aan Instagram. Het is gewoon dé app om je foto’s mee te delen en ik gebruik deze ook vaak voor het samenstellen van mijn dagboek-blogs. De effecten die je op de foto’s kunt aanbrengen zijn ook erg leuk en het is een gratis app!

2. Frametastic
Ook een musthave voor mijn blog, vind ik: met deze app kun je fotocollages maken. Je hebt een aantal sjablonen en voor maar 75 cent heb je er nog eens twintig extra! Je kunt er echt alles mee, enorm handig – en elke foto kun je ook individueel bewerken met kleurenschema’s, hoewel ik dat niet zo vaak doe. Heel handig en het werkt snel!

3. WordPress
Deze app check ik vaak als ik even geen zin heb om op mijn laptop te gaan en toch wil weten of er nog nieuwe reacties zijn. Echt blogs typen doe ik hier niet mee, maar ik denk dat ik dat wel zal gaan doen wanneer ik eenmaal mijn iPad-toetsenbord heb! Sowieso een handige app voor het bijwerken van je blog, eenvoudig en strak vormgegeven en heel functioneel, je kunt er vrijwel alles mee wat ook op de computerversie kan.

4. Wordfeud
Hoewel ik dit niet heel regelmatig speel – eerst was ik eraan verslaafd en nu vind ik het gewoon af en toe leuk – is het een heel leuk spelletje! Het is eigenlijk gewoon Scrabble, maar dan voor je iPhone, iPad of Android. Heel simpel en leuk, alleen kloppen de woordenboeken soms niet helemaal, haha. Gratis, maar als je van de irritante advertenties af wilt kun je voor 2,50 de complete versie kopen.

5. Ruzzle
Ook een woordspelletje, erg leuk! Ik weet niet goed waarmee ik het moet vergelijken, maar het gaat erom dat je uit een blok letters zoveel mogelijk woorden maakt en als je er meer hebt dan je tegenspeler (dus een hogere score) dan win je. Heel leuk, maar soms ook wel frustrerend als je gewoon echt rotletters hebt, haha. Ik heb de volledige versie gekocht en daarmee kun je ook oefenrondes spelen tegen jezelf, handig als er geen internet is of als je er nog niet zo goed in bent.

6. ABN AMRO Mobiel Bankieren
Een fantastische app! Ik vond het altijd heel irritant dat ik helemaal via internet moest met die stomme e.dentifider en met deze app is het gewoonweg ontzettend makkelijk om je rekening te checken. Met een simpele identificatiecode van 5 tekens zit je er al in en kun je ook overboekingen maken. Superhandig als je even snel moet weten wat je saldo is of nog even iets moet overmaken!

7. PhotoLab
Deze app ontdekte ik pas een paar dagen geleden en ik ben er gewoon helemaal verslaafd aan! Het is een superleuke app waarmee je talloze mogelijkheden hebt om foto’s te bewerken! Je kunt jezelf photoshoppen maar ook collages maken van meerdere foto’s, je kunt jezelf in een dier veranderen of een karikatuur maken, er is echt heel weinig wat niet kan! Voor ongeveer 2 euro heb je de volledige versie met álle mogelijkheden, gewoon ontzettend leuk!

8. Pages
Hét tekstverwerkingsprogramma van de iPhone en iPad, echt heel fijn! Het lijkt op Word, met alle mogelijkheden just a click away en het werkt ontzettend lekker. Je kunt er ook documenten in lezen en als je een geschikte printer binnen bereik hebt kun je ook printen vanaf je iPad, heerlijk! Zo gauw ik mijn toetsenbord heb kan ik lekker na een schooldag in bed gaan bloggen en schrijven, oh ik kijk er nu al zo naar uit…

9. Calculator
De naam zegt het al: een superhandige basic rekenmachine. Je kunt er alles mee wat nodig is en ik gebruik hem meestal voor snelle sommetjes of om uit te rekenen hoeveel bladzijden ik per dag moet lezen in een bepaald boek om het op een bepaalde datum uit te hebben. Heel handig!

10. iBooks
Last but zeker not least: de geweldige app om boeken te lezen! Digitale boeken zijn tegenwoordig relatief goedkoper dan normale en ik vind het heerlijk lezen op mijn iPad, voornamelijk wanneer ik moe ben. Het gaat sneller en er zitten tal van mogelijkheden in: lettertype en paginatint veranderen, woorden opzoeken, markeren, zoeken… zo fijn!

Wat zijn jullie favoriete tablet- of smartphone apps?

You may also like...

1 Comment

  1. Pages <3 Instagram <3 iBooks <3 En de spelletjes zijn ook wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]