Moederdag

Bron beeld: DesignerPics

Het is Moederdag! Ik heb al vaker geschreven over mijn mamsie, maar dat maakt niet uit want het is Moederdag en ze is gewoon de allerliefste en allerbeste van de wereld. En ze mag best in het zonnetje gezet worden, dus daarom maakte ik een lijstje van alle redenen waarom ze gewoon een topmammie is!

♥ Ik kan haar alles vertellen

Echt alles. Als ik thuiskom uit school of stage, is het eerste wat we doen gewoon even zitten en praten, en ze is geïnteresseerd in de allerkleinste dingetjes – ze is gewoon geïnteresseerd in alles wat ik maar kwijt wil en daarom is ze zo geweldig. En door de manier waarop ze reageert ontdek ik vaak hoe ik zelf over iets denk, en dat is best wel geniaal.

♥ Ik kan met haar lachen

We kunnen helemaal slap liggen om bepaalde stomme grapjes of om iets wat we op televisie hebben gezien, of als een van ons gek doet. Er zijn soms ook dingen waar niemand anders iets van begrijpt maar wij wel en dan is de pret dubbel zo groot.

♥ We hebben geweldige herinneringen

Zoals toen ik klein was, nog niet naar school ging en we elke dag boodschappen gingen doen in het winkelcentrum, om er even uit te zijn (aangezien ik niet buiten kon spelen). Ik schreef haar dan briefjes met teksten als Als jij zo je koffie op hebt, gaan we dan boodschapen doen? Boodschapen met een t waarschijnlijk ook nog, ik ging nog niet naar school zoals ik al zei. Of later, als ik niet naar school kon en ze vrijwel elke dag een potje Party & Co met me speelde omdat ik dat zo leuk vond, terwijl zij het stiekem helemaal niks vond.

♥ Ze begrijpt vaak precies hoe ik me voel

Ik hoef het meestal niet eens te zeggen als iets me dwarszit, ze begrijpt het gewoon. En als ik dan uitleg waarom het me dwarszit, begrijpt ze dat ook, gewoon doordat ze me zo goed kent. En dan kan ze ook nog eens het juiste advies geven, altijd weer.

♥ Ze is nooit boos op me

Tenzij ik echt iets heb gedaan, haha. En meestal is het dan iets waar ik echt een les van kan leren, dus dat is dan alleen maar positief.

♥ Ze remt me af en moedigt me tegelijkertijd aan

Vind ik ook zo fijn: ze helpt me om mijn grenzen te verkennen en helpt me eraan herinneren dat ik voor mezelf moet zorgen, maar tegelijkertijd geeft ze me mijn eigen verantwoordelijkheid en spoort ze me aan om zelf dingen te ondernemen en te ontdekken en mijn eigen manier te vinden om iets te doen, zodat ik me kan ontwikkelen.

♥ Ze kan heerlijk gek zijn

Vroeger noemde ik haar altijd een dom gek moedertje, al toen ik heel klein was, en het fijne aan haar is dat ze dat gewoon nog steeds is, haha. Ze kan de gekste woorden verzinnen, gewoon uit haar blote hoofd, ze kan rare dansjes doen midden in de badkamer of idiote grapjes maken en ze schaamt zich er absoluut niet voor. Word ik gewoon altijd blij van.

♥ We houden van dezelfde dingen

Mr. Selfridge, Downton Abbey, Moeder, ik wil bij de revue, Goedenavond, dames en heren, Call the midwife… de lijst van dingen die we allebei leuk vinden is eindeloos, en vaak houden we ook van dezelfde boeken. We tippen elkaar over televisieprogramma’s of dingen die we op internet zijn tegengekomen, we weten gewoon precies wat de ander leuk vindt en dat maakt het zo fijn om erover te kletsen.

♥ Ze cijfert zichzelf weg terwijl ze gewoon geweldig is

Andere mensen komen voor haar op de eerste plaats: wat zij wil, denkt of vindt is voor haar vaak onbelangrijk als iemand anders er andere ideeën op nahoudt, terwijl ook zij juist mag en moet kunnen doen wat voor haar goed voelt, terwijl ze altijd enorm veel voor anderen doet en een geweldig persoon is, maar dat niet altijd ziet.

♥ Ze is gewoon de allerbeste

Ze kent me, ze is er altijd voor me, ze verzorgt me en helpt me, ze is degene die alles over me weet en vaak beter dan ikzelf weet wat het beste voor me is, ze kan me hele belangrijke – niet altijd leuke – lessen leren, ze is supergezellig, ze doet onwijs veel voor me (inclusief kleren maken of repareren), ze is slim en vindingrijk en het komt altijd goed als zij het zegt of als ze iets doet. Ze is gewoon mijn mammie en daar ben ik trots op!

Waarom is jouw mammie de beste van de wereld?

You may also like...

2 Comments

  1. <3 Moeders zijn sowieso fantastisch, omdat ze onvoorwaardelijk van je houden en je het leven hebben gegeven. Mooi stuk Vivian!

  2. Heel erg mooi geschreven! Als ik het zo lees lijkt mijn moeder wel een beetje op de jouwe!
    Ik heb je overigens getagd! Voel je niet verplicht om er iets mee te doen hoor. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]