10 punten op mijn what if…-bucketlist

Onder Hersenspinsels op 15 juni 2016

Bucketlist

Eigenlijk ben ik nooit zo bewust bezig met een bucketlist: er staan wel wat dingen op – een balletvoorstelling bijwonen, een bestseller schrijven, een baan in het vso vinden – maar ik vind het fijner om gewoon mijn geluk uit dagelijkse dingen te halen, zoals ik eigenlijk steeds doe in alles waarmee ik mijn tijd vul. Toch is er een bepaald soort bucketlist waar ik wel eens over nadenk: dingen die ik heel graag zou willen, maar die simpelweg niet gaan doordat ik ziek ben. Ik heb even getwijfeld of ik de lijst wel wilde publiceren, maar waarom ook niet? Ik heb er vrede mee dat dit dingen zijn die niet kunnen, omdat er genoeg is wat ik wél kan. Maar dromen is fijn en dromen mag ook gewoon, dus ik heb er best van genoten om bij wijze van dromen een what if…-bucketlist te maken. Welke dingen zou ik graag hebben willen doen als ik gezond zou zijn, als alles kon? Van grootse plannen tot kleine ‘’dit wil ik een keer meemaken’’-dingetjes!

  1. Op mezelf wonen | Toch wel een hele belangrijke. Ik zou echt wel willen weten hoe het is om op kamers te wonen of in een eigen appartementje, alles zelf te regelen en alles lekker zelf te kunnen bepalen en inrichten. Een eigen plekje, eigen toevluchtsoord, een eigen thuis. Hoe fijn je thuis-thuis ook is.
  2. Rijbewijs halen | Vanwege mijn slechte zicht gaat dit ‘m niet worden, maar hoe fijn en supervolwassen (ha) zou het niet zijn als ik echt mijn rijbewijs zou kunnen halen, een lief klein autootje zou kunnen scoren en dat daarmee de wereld min of meer aan mijn voeten zou liggen? Het lijkt me zó fijn om gewoon overal naartoe te kunnen gaan als ik dat wil, zonder dat er iemand mee hoeft! Mijn eigen stukje vrijheid.
  3. Werken | Mijn zus bracht vroeger folders rond, werkte bij de McDonald’s en bij nog wat andere winkels, maar ik kon dat nooit. Ergens is dat fijn, want daardoor heb ik altijd alle tijd en vrijheid gehad (en nog steeds) voor mijn eigen dingen. Maar ik zou het wel willen: ergens een leuke bijbaan scoren, liefst in een boekhandel bijvoorbeeld, en dan gewoon lekker geld verdienen, ervaring opdoen, mensen ontmoeten…
  4. Vrijwilligerswerk doen | Niet te verwarren met het échte werk: ik doe wel wat vrijwilligerswerk in de vorm van schrijfsels voor sites, maar ik zou ook graag écht vrijwilligerswerk willen doen. In het dierenasiel… de vluchtelingenopvang… met gehandicapte mensen… als maatje voor oudere mensen… met kinderen… misschien zelfs wel in het buitenland. Sinds zuslief een keer opperde naar een ontwikkelingsland te willen gaan om daar Engels te geven, heeft dat idee mij ook altijd enorm aangesproken.
  5. Een high school year | Ik weet niet waarom – of toch wel: ik wijs alle high school series als schuldigen aan – maar het heeft me altijd al ontzettend leuk geleken om een soort tussenjaar te doen op een Amerikaanse middelbare school. Lijkt me zo’n gave ervaring!
  6. In het buitenland studeren | Sluit aan op de vorige. Een master of een stage of gewoon een studiejaar doen in Engeland… ik zou daar wel eens gewoon Engels willen studeren, of Literature. Of misschien wel in Parijs. Of überhaupt waar dan ook, lijkt me fantastisch.
  7. Alleen op reis gaan | Op veel blogs zie ik dat jonge meiden die iets ouder zijn dan ik ben in hun eentje een maand naar New York gaan en dan denk ik… wil ik ook. Het lijkt me zo heerlijk om alleen op reis te zijn, alles helemaal zelf te kunnen bepalen, geen verplichtingen, heel veel over mezelf te leren en een hele hoop dingen te ontdekken. Ik zou dan best naar New York willen, maar ook gewoon een jaar door Europa reizen lijkt me fantastisch. Overal een poosje wonen, mijn talenkennis bijschaven, de cultuur opsnuiven, genieten van het eten en de mooie plekjes… op ontdekkingsreis gaan.
  8. Sporten | Oké, ik sport nu ook wel doordat ik paardrijd, maar ik zou wel graag nog meer willen doen. Dingen uitproberen. Hardlopen misschien, omdat heel veel mensen daar zo enthousiast over zijn. Fitness. Yoga. Dansles. Of op dressuurniveau paardrijden…
  9. Uitgaan | Ik ga nooit uit. Ja, naar de bioscoop of het theater of uit eten, maar ik zou ook wel eens willen weten hoe het is om écht uit te gaan. Mensen te ontmoeten in leuke bars of discotheken, misschien wel af en toe een beetje dronken worden, gewoon dansen en los gaan. Naar festivals gaan, want de ambiance daar lijkt me zo gaaf. Een beetje van dat stukje van het leven proeven! Sowieso gewoon spontaan dingen kunnen doen als ik dat graag wil.
  10. Een beetje beroemd worden | Wie weet word ik nog wel beroemd met mijn romans of als ik de Nobelprijs voor het Onderwijs uitvind (en win) maar ik zou het ook best cool vinden om op een andere, enigszins tijdelijke manier beroemd te zijn. Modellenwerk doen, dat heeft me altijd al heel erg leuk geleken. Figureren in een serie of film of videoclip, of misschien wel gewoon acteerlessen nemen omdat toneelspelen misschien best leuk zou kunnen zijn. Lijkt me best wel tof.

Weet je… wie weet? Misschien zitten hier nog wel dingen tussen die waarheid worden. Alles kan. Als je er maar van blijft dromen.

Wat zou er op jouw what if…-bucketlist staan?

Reacties
CommentLuv badge