Bucketlist

Eigenlijk ben ik nooit zo bewust bezig met een bucketlist: er staan wel wat dingen op – een balletvoorstelling bijwonen, een bestseller schrijven, een baan in het vso vinden – maar ik vind het fijner om gewoon mijn geluk uit dagelijkse dingen te halen, zoals ik eigenlijk steeds doe in alles waarmee ik mijn tijd vul. Toch is er een bepaald soort bucketlist waar ik wel eens over nadenk: dingen die ik heel graag zou willen, maar die simpelweg niet gaan doordat ik ziek ben. Ik heb even getwijfeld of ik de lijst wel wilde publiceren, maar waarom ook niet? Ik heb er vrede mee dat dit dingen zijn die niet kunnen, omdat er genoeg is wat ik wél kan. Maar dromen is fijn en dromen mag ook gewoon, dus ik heb er best van genoten om bij wijze van dromen een what if…-bucketlist te maken. Welke dingen zou ik graag hebben willen doen als ik gezond zou zijn, als alles kon? Van grootse plannen tot kleine ‘’dit wil ik een keer meemaken’’-dingetjes!

 1. Op mezelf wonen | Toch wel een hele belangrijke. Ik zou echt wel willen weten hoe het is om op kamers te wonen of in een eigen appartementje, alles zelf te regelen en alles lekker zelf te kunnen bepalen en inrichten. Een eigen plekje, eigen toevluchtsoord, een eigen thuis. Hoe fijn je thuis-thuis ook is.
 2. Rijbewijs halen | Vanwege mijn slechte zicht gaat dit ‘m niet worden, maar hoe fijn en supervolwassen (ha) zou het niet zijn als ik echt mijn rijbewijs zou kunnen halen, een lief klein autootje zou kunnen scoren en dat daarmee de wereld min of meer aan mijn voeten zou liggen? Het lijkt me zó fijn om gewoon overal naartoe te kunnen gaan als ik dat wil, zonder dat er iemand mee hoeft! Mijn eigen stukje vrijheid.
 3. Werken | Mijn zus bracht vroeger folders rond, werkte bij de McDonald’s en bij nog wat andere winkels, maar ik kon dat nooit. Ergens is dat fijn, want daardoor heb ik altijd alle tijd en vrijheid gehad (en nog steeds) voor mijn eigen dingen. Maar ik zou het wel willen: ergens een leuke bijbaan scoren, liefst in een boekhandel bijvoorbeeld, en dan gewoon lekker geld verdienen, ervaring opdoen, mensen ontmoeten…
 4. Vrijwilligerswerk doen | Niet te verwarren met het échte werk: ik doe wel wat vrijwilligerswerk in de vorm van schrijfsels voor sites, maar ik zou ook graag écht vrijwilligerswerk willen doen. In het dierenasiel… de vluchtelingenopvang… met gehandicapte mensen… als maatje voor oudere mensen… met kinderen… misschien zelfs wel in het buitenland. Sinds zuslief een keer opperde naar een ontwikkelingsland te willen gaan om daar Engels te geven, heeft dat idee mij ook altijd enorm aangesproken.
 5. Een high school year | Ik weet niet waarom – of toch wel: ik wijs alle high school series als schuldigen aan – maar het heeft me altijd al ontzettend leuk geleken om een soort tussenjaar te doen op een Amerikaanse middelbare school. Lijkt me zo’n gave ervaring!
 6. In het buitenland studeren | Sluit aan op de vorige. Een master of een stage of gewoon een studiejaar doen in Engeland… ik zou daar wel eens gewoon Engels willen studeren, of Literature. Of misschien wel in Parijs. Of überhaupt waar dan ook, lijkt me fantastisch.
 7. Alleen op reis gaan | Op veel blogs zie ik dat jonge meiden die iets ouder zijn dan ik ben in hun eentje een maand naar New York gaan en dan denk ik… wil ik ook. Het lijkt me zo heerlijk om alleen op reis te zijn, alles helemaal zelf te kunnen bepalen, geen verplichtingen, heel veel over mezelf te leren en een hele hoop dingen te ontdekken. Ik zou dan best naar New York willen, maar ook gewoon een jaar door Europa reizen lijkt me fantastisch. Overal een poosje wonen, mijn talenkennis bijschaven, de cultuur opsnuiven, genieten van het eten en de mooie plekjes… op ontdekkingsreis gaan.
 8. Sporten | Oké, ik sport nu ook wel doordat ik paardrijd, maar ik zou wel graag nog meer willen doen. Dingen uitproberen. Hardlopen misschien, omdat heel veel mensen daar zo enthousiast over zijn. Fitness. Yoga. Dansles. Of op dressuurniveau paardrijden…
 9. Uitgaan | Ik ga nooit uit. Ja, naar de bioscoop of het theater of uit eten, maar ik zou ook wel eens willen weten hoe het is om écht uit te gaan. Mensen te ontmoeten in leuke bars of discotheken, misschien wel af en toe een beetje dronken worden, gewoon dansen en los gaan. Naar festivals gaan, want de ambiance daar lijkt me zo gaaf. Een beetje van dat stukje van het leven proeven! Sowieso gewoon spontaan dingen kunnen doen als ik dat graag wil.
 10. Een beetje beroemd worden | Wie weet word ik nog wel beroemd met mijn romans of als ik de Nobelprijs voor het Onderwijs uitvind (en win) maar ik zou het ook best cool vinden om op een andere, enigszins tijdelijke manier beroemd te zijn. Modellenwerk doen, dat heeft me altijd al heel erg leuk geleken. Figureren in een serie of film of videoclip, of misschien wel gewoon acteerlessen nemen omdat toneelspelen misschien best leuk zou kunnen zijn. Lijkt me best wel tof.

Weet je… wie weet? Misschien zitten hier nog wel dingen tussen die waarheid worden. Alles kan. Als je er maar van blijft dromen.

Wat zou er op jouw what if…-bucketlist staan?

You may also like...

15 Comments

 1. Wauw, mooi dat je dit zo op kunt schrijven! Lijkt me heel moeilijk dat dingen die voor anderen bijna vanzelfsprekend zijn, voor jou (nog) niet mogelijk zijn. Doet mij ook weer even beseffen dat ik blij mag zijn dat ik zoiets (voor mij) simpels als uitgaan gewoon wel kan doen en dat dit niet voor iedereen zo is. Ik vind dat je er heel positief in staat en ik hoop dat in ieder geval een aantal van deze dingen je ooit gaan lukken! Waar een wil is, is een weg toch 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Jouw 2-dagen-detox voor het stellen van doelen (+ werkboek)My Profile

  1. Dank voor je lieve reactie! Het is ook niet altijd heel makkelijk hoor, maar gelukkig is er een hoop om het mee te ”compenseren” 🙂

 2. Een prachtige lijst! Ik hoop echt dat het uitkomt voor je! Zou super zijn! Ik zou graag een tijdje in Parijs willen wonen en aan mijn boek werken….als is het maar voor drie weekjes…lijkt me geweldig en zo inspirerend!
  Darina onlangs geplaatst…How To Create The Characters in Your Book?My Profile

  1. Ja wonen in Parijs lijkt mij ook super <3

 3. Oh ja, zo’n lijstje zou ik ook wel kunnen samenstellen. Eigenlijk probeer ik liefst zo min mogelijk stil te staan bij de dingen die niet haalbaar zijn. Een soort van zelfbescherming waarschijnlijk omdat ik me er dan ook niet ongelukkig in kan maken.
  Mijn grootste wensen zijn niet te verwezenlijken maar er zijn er nog genoeg die ik ooit wel hoop mee te maken. Een citytrip naar Londen bijvoorbeeld of een mooie reis naar Schotland of Ierland.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Wel/niet niche kiezen?My Profile

 4. Wat een fijne lijst! Lijkt me best lastig om op te schrijven. Ik hoop dat er wat dromen voor je uitkomen!
  Sabine onlangs geplaatst…Naar een Nederlandse filmpremière in ColombiaMy Profile

 5. Poe he, dat zijn nogal wat dingen… Lijkt me moeilijk als zulke dingen zo ver buiten je bereik liggen.
  Ik heb er ook wel wat, maar kan ook prima leven met het alternatief.
  Ik zou best eens de avondvierdaagse met mijn kinderen willen lopen.
  Of fulltime werken zodat ik ook echt iets kan betekenen in het onderwijs.
  En dansen, heel veel dansen!
  Jacqueline onlangs geplaatst…3x de comfortabele tricotjurk (zonder de out-of-bed look)My Profile

 6. Wauw, wat een mooie, indrukwekkende lijst! Ik vind het zo ontzettend knap dat je zo’n lijst kunt maken, wetende dat het gros van die dingen onbereikbaar voor je zijn terwijl ze voor de meeste meiden van jouw leeftijd doodnormaal zijn. En ik ben er trouwens van overtuigd dat dat beroemd worden jou wel moet lukken op één of andere manier!
  Annelies onlangs geplaatst…RECENSIE | Toen ik eindelijk durfde – Chantal StraverMy Profile

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

 7. Volgens mij staan er best een aantal dingetjes tussen die (mogelijk op een aangepaste manier) haalbaar zijn. Dat wens ik in ieder geval wel voor je!
  Wel heel erg confronterend dat sommige dromen gewoonweg nooit zullen uitkomen. 🙁 Ik blijf het knap vinden hoe je hier mee omgaat.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Een weekje vrij!My Profile

 8. Een mooie blog Vivian. Het valt niet mee he, als je dit allemaal schrijft, en in je achterhoofd, denk je het is te veel allemaal, wat ik eigenlijk wil ,maar het zijn allemaal leuke dingen, die ook andere.mensen niet allemaal kunnen, jij niet alleen hoor.jij kan heel goed schrijven, dat is ook heel mooi,Ga maar lekker door met je roman

 9. Wat een prachtige en eerlijke lijst! Lijkt me zeker lastig om dit op te schrijven maar je doet dit met zo’n fijne insteek dat het heel erg positief overkomt. Toppertje! Ik hoop dat sommige dingen wel mogelijk voor je worden… Ook al is dit op kleinschalige manier.
  Sas onlangs geplaatst…THIS MADE ME SMILEMy Profile

 10. Wat een gave lijst en ik weet zeker dat je met de tijd veel dingen gaat waarmaken! Heb je niet een vriendin waar je af en toe mee kunt uitgaan? Ik bedoel dan niet in een overvolle discotheek want ik begrijp dat dat lastig is, maar naar een leuk restaurant of barretje voor een lekker drankje en een beetje socializen. Volgens mij ben je al heel goed bezig met je lijst stapje voor stapje te realiseren, toi toi!
  Maaike onlangs geplaatst…Het leven is te kort om elkaar te hatenMy Profile

  1. Dankjewel! Ja dat zou misschien nog wel kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]