Pauzetips 1

Pauzes nemen is belangrijk: je kunt niet altijd maar aan één stuk doorwerken, je moet af en toe even uitrusten om daarna met frisse moed weer te beginnen. En dat mag ook, dat verdien je ook na het flink bezig zijn! Ik word er steeds beter in om pauzes in te lassen tussen het bloggen of studeren of schrijven of wat dan ook en om daar oprecht van te genieten. Of je nou pauzeert op je werk, op school of thuis: het is hoe dan ook belangrijk en er zijn tal van (creatieve) manieren!

 1. Luister naar je favoriete muziek

Ik heb een speciale playlist voor tijdens het studeren, eentje voor tijdens het bloggen en eigenlijk wel voor al mijn dagelijkse activiteiten, maar dat is dan vooral achtergrondmuziek. Wil je tijdens je pauze even je gedachten verzetten, luister dan even écht naar muziek. Zing heel hard mee met je favoriete upbeat-nummer of concentreer je op de muziek en de tekst. Geniet ervan!

 1. Haal een drankje en wat lekkers

Ga even lekker thee of koffie zetten en doe dat met volle aandacht: rammel met de zoetjes en luister naar dat leuke geluid, ruik aan die fijne theezakjes, kijk toe hoe het water kookt en neem de tijd om iets lekkers uit te kiezen voor bij je drankje. Of neem echt even bewust pauze met een kop thee en een koekje en geniet daar bewust van!

 1. Speel een spelletje

Ik vind het altijd wel fijn om even mijn energie weg te spelen in Kim Kardashian Hollywood of wat fruitjes te verplaatsen in Farm Heroes Saga tussen de bedrijven door. Gewoon even lekker je verstand op nul.

 1. Check sociale media

Even lekker door Twitter, Facebook en Instagram scrollen, rondsnuffelen op Tumblr of Pinterest… lekker even doelloos internetten helpt ook!

 1. Kijk een TED Talk of je favoriete YouTubefilmpjes

Ik vind het altijd heerlijk om even met volle aandacht naar mijn favoriete muziekvideo’s te kijken, of dat nou van Taylor Swift is of van K3 (no shame!) of wat voor filmpjes dan ook. TED Talks zijn ook fijn! Zo heb je even wat verstrooiing, maar wel núttige verstrooiing.

Pauzetips 2

 1. Check je eigen blog en lees andere blogs

Mijn favoriet: ik vind het fijn om in mijn pauze even te kijken op mijn eigen blog of er nog reacties zijn, de nieuwe content te promoten op Twitter en Facebook en natuurlijk om de fijne nieuwe blogjes bij te lezen. Of soms lees ik ze niet, maar kijk ik alleen wat er nieuw is en maak ik een selectie van wat ik later wil lezen. Voorpret!

 1. Lees!

Een x-aantal bladzijden of hoofdstukken in je boek (liefst wel een lekker makkelijk en leuk boek zodat je echt even kunt ontspannen), een tijdschrift… vaak duurt dit niet zo lang, maar is het wel echt even fijn om mee te relaxen! Appjes of mailtjes lezen werkt ook.

 1. Ga lekker freubelen

Ook een van mijn favoriete dingen: pak je bullet journal of een ander notitieboekje, wat washitapejes en stickers en viltstiften of wat voor knutselspul je ook maar in huis hebt en leef je uit! Maak een planning, schrijf op wat je al gedaan hebt, denk na over je dromen en doelen, maak een lijst van fijne en blije dingen, van je favoriete herinneringen… bedenk het maar! Het werkt echt enorm ontspannend!

 1. Knuffelen met je huisdier of sociaal contact

Ga even naar buiten of op bliksembezoek bij iemand in de buurt. Maak een kletspraatje met degene die bij je in huis woont, bel iemand op, FaceTime of Skype met iemand die je niet vaak spreekt, stuur een mailtje of een app-gesprek… of ga lekker uitgebreid kroelen met je hond, kat, konijn, vogel of voor mijn part alligator. Net wat er in de buurt is!

 1. Wees mindful

Nee, je hoeft echt niet heel zen yoga te gaan zitten doen. Maar doe gewoon even niets. Sta even stil bij wat je al gedaan hebt en hoe je je voelt, sta stil bij een paar positieve mantra’s of affirmaties, kijk naar buiten, doe even je ogen dicht of ga desnoods een dutje doen. Ontspan even: wees in het nu! Het zal je verbazen hoe snel je daarna weer fris bent en zin hebt om verder te gaan!

Wat doe jij graag om pauze te nemen?

You may also like...

11 Comments

 1. Leuke tips! Ik heb al een poosje niet meer op Ted gekeken, maar met zo’n Tedtalk trakteerde ik mezelf ook altijd als ik aan het studeren was en ik even pauze wilde.
  Dina onlangs geplaatst…Ik ben zwanger en ik wil ook graag even zeuren over kwaaltjesMy Profile

 2. Pauzes nemen zijn echt heel belangrijk. Men vergeet dat vaak. Goede tips!
  Elaintje onlangs geplaatst…Een jaar naar Suriname: regelzaken#2My Profile

 3. Ik heb de slechte gewoonte om niet vaak pauzes in te lassen. Hierdoor ben ik vaak lange tijd bezig met de blog én wissel ik bijvoorbeeld niet genoeg af van houding waardoor ik dan nadien teveel last heb van spieren en gewrichten. Misschien moet ik gewoon af en toe eventjes naar de zetel verhuizen en enkele hoofdstukken lezen vooraleer ik iets anders doe. Of van in het begin een dagschema opstellen met pauzes om even te variëren. Ik vraag me soms af of ik niet opnieuw zou proberen op Tai Chi me kan helpen. Misschien is dat positief voor al die verkrampte spieren en geblokkeerde gewrichten. Het helpt alleszins om even je gedachten tot rust te laten komen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Er was eens een miljonair – Jessica ClareMy Profile

  1. Pauze nemen tussen het bloggen door doe ik ook niet vaak, dan voel het al alsof je iets leuks doet terwijl je dan ook echt wel actief bezig bent!

 4. Pauze nemen, dat is een goed idee. En dan het liefste, alle dingen die je noemt doen. Een lange pauze graag! 🙂
  Melle onlangs geplaatst…Geluk | Het komt niet zomaar uit de lucht vallenMy Profile

  1. Haha groot gelijk!

 5. Goede, herkenbare tips ja! Mijn valkuil is dat ik in een pauze pas merk hoe moe of duf ik ben, en dan tijdens bijvoorbeeld dat youtube filmpje totaal in kak. Om vervolgens groooooote moeite te hebben om weer bezig te gaan. Dus als de focus en energie er is, gaat het bij mij aan 1 stuk(je) door! En To Do lijstjes helpen om na de toch onvermijdelijke pauze weer verder te gaan ^_^
  De Hoestende Avonturier onlangs geplaatst…Plog 56: de olijke tuincentrum ondernemingMy Profile

  1. Dat is zeker herkenbaar: ik merk vaak ook dat ik na een pauze gewoon niet meer verder wil omdat ik dan echt moe ben. Daar moet je een ritme in zien te ontdekken.

 6. Fijne tips! Ik zit nu steeds vaker te lezen in mijn favoriete stoel. Eerder had ik daar de rust zelden voor, maar nu lukt het steeds vaker om het te doen en ervan te genieten.
  Kimberley onlangs geplaatst…Rust in mijn koppieMy Profile

  1. Supergoed van je!

 7. Ik ga nu in ieder geval even pauze nemen door te lunchen, hihi. Verder doe ik eigenlijk heel veel dingen hetzelfde als jij om even pauze te nemen.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Blogalicious #4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]