10 dingen die je kunt doen om pauze te nemen

Onder Productiviteit op 7 april 2016

Pauzetips 1

Pauzes nemen is belangrijk: je kunt niet altijd maar aan één stuk doorwerken, je moet af en toe even uitrusten om daarna met frisse moed weer te beginnen. En dat mag ook, dat verdien je ook na het flink bezig zijn! Ik word er steeds beter in om pauzes in te lassen tussen het bloggen of studeren of schrijven of wat dan ook en om daar oprecht van te genieten. Of je nou pauzeert op je werk, op school of thuis: het is hoe dan ook belangrijk en er zijn tal van (creatieve) manieren!

  1. Luister naar je favoriete muziek

Ik heb een speciale playlist voor tijdens het studeren, eentje voor tijdens het bloggen en eigenlijk wel voor al mijn dagelijkse activiteiten, maar dat is dan vooral achtergrondmuziek. Wil je tijdens je pauze even je gedachten verzetten, luister dan even écht naar muziek. Zing heel hard mee met je favoriete upbeat-nummer of concentreer je op de muziek en de tekst. Geniet ervan!

  1. Haal een drankje en wat lekkers

Ga even lekker thee of koffie zetten en doe dat met volle aandacht: rammel met de zoetjes en luister naar dat leuke geluid, ruik aan die fijne theezakjes, kijk toe hoe het water kookt en neem de tijd om iets lekkers uit te kiezen voor bij je drankje. Of neem echt even bewust pauze met een kop thee en een koekje en geniet daar bewust van!

  1. Speel een spelletje

Ik vind het altijd wel fijn om even mijn energie weg te spelen in Kim Kardashian Hollywood of wat fruitjes te verplaatsen in Farm Heroes Saga tussen de bedrijven door. Gewoon even lekker je verstand op nul.

  1. Check sociale media

Even lekker door Twitter, Facebook en Instagram scrollen, rondsnuffelen op Tumblr of Pinterest… lekker even doelloos internetten helpt ook!

  1. Kijk een TED Talk of je favoriete YouTubefilmpjes

Ik vind het altijd heerlijk om even met volle aandacht naar mijn favoriete muziekvideo’s te kijken, of dat nou van Taylor Swift is of van K3 (no shame!) of wat voor filmpjes dan ook. TED Talks zijn ook fijn! Zo heb je even wat verstrooiing, maar wel núttige verstrooiing.

Pauzetips 2

  1. Check je eigen blog en lees andere blogs

Mijn favoriet: ik vind het fijn om in mijn pauze even te kijken op mijn eigen blog of er nog reacties zijn, de nieuwe content te promoten op Twitter en Facebook en natuurlijk om de fijne nieuwe blogjes bij te lezen. Of soms lees ik ze niet, maar kijk ik alleen wat er nieuw is en maak ik een selectie van wat ik later wil lezen. Voorpret!

  1. Lees!

Een x-aantal bladzijden of hoofdstukken in je boek (liefst wel een lekker makkelijk en leuk boek zodat je echt even kunt ontspannen), een tijdschrift… vaak duurt dit niet zo lang, maar is het wel echt even fijn om mee te relaxen! Appjes of mailtjes lezen werkt ook.

  1. Ga lekker freubelen

Ook een van mijn favoriete dingen: pak je bullet journal of een ander notitieboekje, wat washitapejes en stickers en viltstiften of wat voor knutselspul je ook maar in huis hebt en leef je uit! Maak een planning, schrijf op wat je al gedaan hebt, denk na over je dromen en doelen, maak een lijst van fijne en blije dingen, van je favoriete herinneringen… bedenk het maar! Het werkt echt enorm ontspannend!

  1. Knuffelen met je huisdier of sociaal contact

Ga even naar buiten of op bliksembezoek bij iemand in de buurt. Maak een kletspraatje met degene die bij je in huis woont, bel iemand op, FaceTime of Skype met iemand die je niet vaak spreekt, stuur een mailtje of een app-gesprek… of ga lekker uitgebreid kroelen met je hond, kat, konijn, vogel of voor mijn part alligator. Net wat er in de buurt is!

  1. Wees mindful

Nee, je hoeft echt niet heel zen yoga te gaan zitten doen. Maar doe gewoon even niets. Sta even stil bij wat je al gedaan hebt en hoe je je voelt, sta stil bij een paar positieve mantra’s of affirmaties, kijk naar buiten, doe even je ogen dicht of ga desnoods een dutje doen. Ontspan even: wees in het nu! Het zal je verbazen hoe snel je daarna weer fris bent en zin hebt om verder te gaan!

Wat doe jij graag om pauze te nemen?

Reacties
CommentLuv badge