Over Vivians Vocabulaire

Waarom beginnen mensen een blog? Omdat het ze leuk lijkt, omdat ze iets te zeggen hebben, omdat iedereen het doet? Er zijn tal van redenen mogelijk, en mijn redenen waren – en zijn nog steeds – vooral heel persoonlijk. Ik ben gaan bloggen omdat ik een uitlaatklep wilde: een manier om al mijn gedachten, gevoelens, ideeën en opvattingen kwijt te kunnen. Ik ben gaan bloggen om mijn passie voor het schrijven te kunnen botvieren, ik ben gaan bloggen omdat ik heel graag een eigen plekje wilde waar ik mezelf zou kunnen laten zien aan de buitenwereld die ik in fysiek opzicht moeilijk kan bereiken. Inmiddels is het kwijt kunnen van mijn ei (of eigenlijk eieren) de voornaamste reden dat ik blog: door te schrijven over wat er in me omgaat en wat ik meemaak, kan ik mezelf beter leren kennen en er is geen gevoel fijner dan mezelf goed kennen, heb ik ontdekt.

Waar schrijf ik over?

Vivians Vocabulaire gaat over alles wat mij bezighoudt, dus over alles wat in mijn persoonlijke vocabulaire staat. De uitdrukking dat komt niet in mijn vocabulaire voor is de basis geweest van de naam en het idee achter de site. Onderwerpen waar ik vaak over schrijf, zijn mijn studie, leven met een chronische ziekte en fysieke beperkingen en positief in het leven staan. Daarnaast vind ik het supertof om andere mensen te inspireren en geef ik grag mijn mening over zaken als self improvement en girlboss-zijn. Vivians Vocabulaire is echter absoluut geen fashion- of beautyblog, foodblog of travelblog: het is gewoon een hele uitgebreide persoonlijke blog die zich hoopt te kenmerken door de positieve en levenslustige toon en stijl. Wil je dus graag geïnspireerd   worden over je eigen levenshouding of wil je weten hoe het is om te knokken voor het waarmaken van mijn dromen ondanks alle beperkingen, dan ben je aan het juiste adres.

Geschiedenis

In 2012, op mijn achttiende verjaardag, zag Vivians Vocabulaire het levenslicht. Met bloggen was ik al eerder begonnen, op een ander domein, maar daar veranderde de lay-out om de haverklap (en die was ook niet altijd even professioneel) en was de content nog vooral geschreven in dagboekvorm. Met Vivians Vocabulaire wilde ik een andere weg inslaan: professioneler bloggen, maar ook serieuzer bloggen in de zin van dat ik mijn blog echt wilde gaan gebruiken om mijn ei kwijt te kunnen en om mezelf beter te leren kennen. Zo geschiedde en vandaag is Vivians Vocabulaire nog steeds mijn persoonlijke plekje waar ik heel veel plezier & geluk uit haal!